Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @biophys ülkeye göre değişiyor. Almanya'da adalet bakanlığından isteniyor. Belçika ve Fransa'da polis üzerinden. Almanya posta yoluyla yolladığı için ücret talep ediyor. Fransa'yı çok iyi bilemiyorum ama Belçika online elektronik imzalı olarak yollayabiliyor (ancak orada da belge sistemleri değişmiş ve artık yurtdışından başvuru zorlaşmış durumda). Tüm bu işemler için isteyenin siz olduğunuza dair bir belge veya noter onayı gerekebiliyor. Almanya'nın istediği belgeyi belediye veya polis onaylamalı bunun için de noter onaylı tercümeler (Almanya'dan aldığınız dilekçe örneği için) gerekebiliyor. Tüm bu uğraşlar epey bir zaman alıyor ve ülkeye göre maliyeti değişebiliyor. En iyisi o ülkelerde size yardım edebilecek tanıdıklarınızın olması yoksa bazı süreçleri tamamlamak bile mümkün olmayabilir. Kolay gelsin.


  • @ex-scientist Tesekkurler benimki isvicre , bu bilgileri nerden ogrenniyorum peki, linki var mi? Isvicre de tanidiklarim var Muhtemelen onlardan yardimci onlarin isteyecegim


  • @biophys asagidaki baslik size yardimci olacaktir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak?page=1

    isvicre ozelinde arama yaparak daha onceden bu deneyimi yasayan biri varsa bulabilirsiniz.

    edit : https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Switzerland.html

    Police/Prison Records
    Available

    Fees: Sfr. 20.00

    Document Name: Auszug aus dem Schweizerischen Zentralstrafregister(German)/Extrait du casier judiciaire (French)/Estratto del Casellario Giudiziario (Italian); an extract from the Swiss central police records

    Issuing Authority: Schweizerisches Strafregister (German)/Casier Judiciaire Suisse (French)/Registro Penale Svizzero (Italian)

    Special Seal(s) / Color / Format: The document is issued on A4 Paper size

    Issuing Authority Personnel Title: Swiss Federal Police

    Registration Criteria: There is no registration criteria

    Procedure for Obtaining: A legalized standard private extract is required unless your professional activities involves contact with minors or vulnerable people, then both, standard and special extracts are required.

    Certified Copies Available: Certified copies are available

    Alternate Documents: There are no alternate documents

    Exceptions: There are no exceptions

    Comments: Additional information available at https://www.e-service.admin.ch/crex/cms/content/strafregister/strafregister_en

    Court Records
    Available

    Fees: The fee varies from case to case

    Document Name: Gerichtsurteil (German); Jugement du Tribunal (French); Sentenza del Tribunale (Italian)

    Issuing Authority: Issued upon request by the Clerk of the Court where the conviction occurred.

    Special Seal(s) / Color / Format: There is no special seal(s)/color/format

    Issuing Authority Personnel Title: There is no issuing authority personnel title

    Registration Criteria: There is no registration criteria

    Procedure for Obtaining: There is no procedure for obtaining

    Certified Copies Available: Certified copies are not available

    Alternate Documents: There are no alternate documents

    Exceptions: There are no exceptions.


  • Merhaba,

    Chen ile başvurumuzda gerekli hemen hemen her yeri doldurduk. Birkaç soru kaldı kafama takılan Chen tarafından da pek tatmin edici cevap alamadım açıkçası.

    1. Öncelikle referans kısmında referans önerisi yaparken, önden hocalara bana referans olur musunuz diye mail atmamız gerekiyor mu? yoksa o koordinasyon tamamen Chen tarafından mı yönetiliyor? ( çünkü mail attım 2 hocaya hepsi biraz gerildi greencard yasal bir süreç referans olamam gibi)

    2. I140 sonrası IVP başvurmayı planlıyoruz. Chen'e yazdım. EB2 için yurtdışı başvurusu yapıyorsan başvuru otomatik olarak Texas Servis Center'a yönleniyormuş. eğer Nebreska Servis Center'a yönlendirmek istersem o bölgede bir iş başvurusu ispatı eklersem yönleniyormuş.

    "Texas a gelen yeni memurlar işi bilmediği için genellikle ek evrak istiyor ya da az da olsa red etme ihtimali yükseliyormuş bu yüzden nebreska'ya başvurun" dedi. Hatta Premium processing yapmanıza gerek yok. IVP ilerleyeceğiniz için PD tarihiniz premium da olsa normal de olsa aynı kalacak.

    Sizlere bu iki konuyu danışmak istedim. şimdiden teşekkür ederim.


  • @the-maintain Öncelikle hayırlı olsun. Referans için 2 ya da 4 adet bulmanız lazım bunların yarısı dependent yarısı independent. Yani yarısı bildiğiniz ve sizi tanıyan kişiler. Bunları bulmak ya da ikna etmede sorun olmaz. Diğer sizi tanımayanları da bir tanıdıktan faydalanarak bulabilirsiniz.
    Texas service Nebraskaya göre daha hızlı değerlendirme yapıyor. Ve bence artık işlerini de iyi yapıyorlar çok yeni memur sayılmazlar.


  • @biophys benim İsviçre ile tecrübem yok ne yazık ki ancak @btek14 zaten güzel şekilde cevaplamış


  • @Feridun-Boylu, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @the-maintain Öncelikle hayırlı olsun. Referans için 2 ya da 4 adet bulmanız lazım bunların yarısı dependent yarısı independent. Yani yarısı bildiğiniz ve sizi tanıyan kişiler. Bunları bulmak ya da ikna etmede sorun olmaz. Diğer sizi tanımayanları da bir tanıdıktan faydalanarak bulabilirsiniz.
    Texas service Nebraskaya göre daha hızlı değerlendirme yapıyor. Ve bence artık işlerini de iyi yapıyorlar çok yeni memur sayılmazlar.

    teşekkür ederim cevabınız için. ya bi aile dostum benim le benzer bi alanda abdde ünlü bir hoca. ikimiz de material mühendisiyiz fakat onun alanı biraz daha metaller benim ise biyomateryaller. beraber çalışmamız yok ama beni çok sever ve referans olacağını belirtti. ben bunu sisteme dependent olarak değil de independent eklersem uscis açısından daha iyi olmaz mı *?

    peki premium processing gerekliliği konusunda ne düşünüyorsunuz?


  • @the-maintain Chen hocalar ile iletişime geçmiyor. dependent hoca da independent hoca yani recommender bunlar adına Chen mektupları yazıyor mektupta ana husus sizin research field alanında sizin çalışmalarınıza atıf yapıp başarınızı savunmak. Yani aynı alanda olmalı ki o konuyu yazabilsin draft mektupları sonra son halini ıslak imza için hocaya siz yolluyorsunuz. Ünlü dediğiniz hoca ile ortak çalışmaniz yok ise veya aynı yerde cakismadiysaniz o independent olur tanıdık olsa bile diye düşünüyorum. Kritik husus recommender sizin uzmanliginizi teyit eden mektubu imzalayacak. Hocaları bulmak imza almak sizin işiniz. Chen mektupları draft ediyor


  • @the-maintain eger ortak calismaniz Yoksa independent olur, Amerikada bir hocadan referans almak iyidir, eger yabanci birini bulabilirseniz o cok daha iyi olur, hatta makalelerinize atifta bulunmus bir hocadan alabilirseniz, bu calismalarinizin ilgili bolumdeki degerini gosterdiginden dolayi cok daha iyi olacaktir Benim bur arkadasim chen ile calisan bu sekilde bir yol izlemisti,


  • @ex-scientist Evet cok Tesekkur ederim , Cok detayli cevaplamis, henuz o asamaya gelmedim ama sanirim vakit alan bir prosedur, Ben doktoram boyunca isvicrede kaldim 4 sene gibi onun icin evrak isteyeceklerdir


  • Müjde. Bu ayki vize bülteninde 3-4 aylık ilerleme var.


  • Sırası gelenlere hayırlı uğurlu olsun


  • @Feridun-Boylu Evet Cok iyi olmus , bekledigimden fazla olmus , Darisi biz bekleyenlerin basina


  • İlerleme gerçekten iyi oldu bu ay. Size danışmak istediğim bir konu var. Konsolosluk başvurusu yapanlar current olduğunda ABD de ise işlemleri ABD’den yürütebiliyorlar mı?


  • Bu ileti silindi!

  • 15 ekim 2023 öncesi current olmuş. benim 4 ekim 2024, bakalım bu hızla giderse, 5-6 ayda current olurum.


  • @Feridun-Boylu 15 ekim 2023'e gelmiş, bu hızla giderse 2-3 aya current olacaksınız..


  • @mrkc Dosyam onaylanırsa olabilir. 15. aya gidiyorum halen değerlendirmede.


  • Visa bulletin bu sefer umutlandırdı 🙂 sırası gelenleri tebrik ederim. 2024 PD' lerin welcome letter'ları sanırım artık gelmeye başlar.


  • Bu kadar hızlı olunca bu sefer de konsoloslukta bekleme süresi ne olacak acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum