Aradan uzun zaman geçmiş ancak başkalarının işine yaraması açısından 2024 için güncel bilgi vereyim. Bizim de başımıza aynı durum geldi, eğer konsolosluğa mail atarak uygun bir dil ile ifade ederseniz yeni randevuya izin veriyorlar ancak randevuyu sizin bulmanız lazım günlerce uğraşarak bir boşluğu zor bulduk
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
Herkese selamlar, daha öncede belirttiğim gibi tehdit suçundan arşiv kaydım vardı...
evlilik üzerinden greencard sürecindeyim ve 3-5 gün içerisinde NVC'ye evrakları yüklemem gerekiyor...
-Arşivli sabıka kaydımı İngilizce olarak e devletten indirdim.
-Avukatıma dilekçe yazdırdım yeminli tercümede çevirttim.
-E devletten mahkemenin kesinleşme şehrini indirdim ve tercüme yaptırdım.başka yapmam gereken bir şey var mıydı arkadaşlar, zamanım çok azaldı.
-
@begumm yeminli tercüme yeterlidir.
-
@Refiks ilgili suçun kanun maddesini de yeminli tercüme ettirip yüklemelisiniz.
-
@gucarslan Kanun maddesi arşiv kaydında yazan değil mi acaba?
-
@Refiks TCK'daki kanun maddesini, ayrı bir evrak olarak çıkartın ve onun da tercümesini yaptırın.
kurumlar, inceleme sırasında TCK'daki ilgili suçun kanunda yer alan maddesini de ayrıca incelemek istiyor. -
@gucarslan teşekkürler. ben mülakata gireceğim yakında.. profesyonel tercümana değil de ingilizcesi iyi olan birine çevirtip I certfiy that this is accurate vs diye yazan ayrı ımzalı bir kağıdı National visa centera sunmuştum sorun olmadı ama mülakatta acaba nasıl olur o sebeple sormuştum ille çeviri bürosunda mı yapmak lazım diye. noter gerekli değilmiş onu şimdi araştrdım
-
@begumm yeminli türcüme bürolarına yaptırın.
yoksa ilgili tercümeyi google translate de yapıyor. -
ben ayrıca yapan kişinin imzaladığı bir belge de sundum. translate değilk adı soyadı var imzası var. dedğiniz tabi daha garanti olur.
-
@begumm Merhaba benim eşim Amerikalı ve ingilizce öğretmeni olmasına rağmen bir avukat kesinlikle siz yazmayın her şeyi tercümana yaptırın demişti, tabii karar sizin biz böyle bir an yaşadık sadece paylaşmak istedim.
-
@gucarslan Teşekkür ederim, internetten suçun açıklamasını yazarak beyaz bir ekrana kopyala yapıştır yaptım ve tercümana gönderdim pdf olarak bana geri gönderecek, sanırım geriye başka yapmam gereken bir şey kalmıyor..
......
Türk Ceza Kanunu 106/1 Maddesi (TCK):- Madde – Sözlü Tehdit:
“Bir kimse, başkasına karşı sözle, yazı ile veya başka bir şekilde korkutma amacıyla tehditte bulunursa, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
-
@Refiks ben de avukat ile çalıştım ve NVCye yolladık sorun olmadı . bana bişey demediler aslında bu konuyla ilgili. ama ben de yaptırayım mülakat için ayrıca.teşekkürler
-
@gucarslan Googleden bulup yaptığımı iptal edip avukatıma resmi yazısıyla yazıdırıp onuda tercüme ettirdim şimdi bu daha profesyonel olur diye düşünüyorum.
-
@Refiks daha doğru olur.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16 -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Arkadaslar araniza yeni katildim, yakinda mulakatim var ve bir konuda takildim. Ben 6-7 yil once isim degisikligi yaptim ve bildiginiz gibi davalarin tercumesini istiyorlar mulakatta. Yeminli tercumana ceviri yaptirmak yetiyor mu yoksa notere de onaylatmak mi gerek? Bir diger sorum da su, davanin sadece karar sayfasini mi ceviri yaptirmak gerekiyor baska detaylar da var mi? "Mahkeme kayıtlarinin asillari, kopyalari ve tercumeleri" olarak mail gelmis kafam karisti bu konuda bilgisi olan varsa ve yardimci olursa cok sevinirim.
-
@bbeggy, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Arkadaslar araniza yeni katildim, yakinda mulakatim var ve bir konuda takildim. Ben 6-7 yil once isim degisikligi yaptim ve bildiginiz gibi davalarin tercumesini istiyorlar mulakatta. Yeminli tercumana ceviri yaptirmak yetiyor mu yoksa notere de onaylatmak mi gerek? Bir diger sorum da su, davanin sadece karar sayfasini mi ceviri yaptirmak gerekiyor baska detaylar da var mi? "Mahkeme kayıtlarinin asillari, kopyalari ve tercumeleri" olarak mail gelmis kafam karisti bu konuda bilgisi olan varsa ve yardimci olursa cok sevinirim.
Merhaba hoş geldiniz, sürecinizle ilgili hızlı ve doğru yanıtlara ulaşabilmek için imzanızı aşağıdaki şekilde oluşturmanız gerekmektedir.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Yeminli tercüman yeterli, kedin kararı ve bu karara ilişkin kanun maddelerini tercüme ettirmelisiniz. Kararın aslı, kopyaları ve tercümeleri yanınızda olmalı.
-
@deebee Tesekkur ederim duzenleyecegim imzami. Bu karara ilişkin kanun maddeleri uyapta ne olarak geciyoe bilginiz var mi goremedim de
-
@gucarslan Tekrar selamlar, mahkeme evraklarının hepsini yeminli tercümana çevirttirmiştim ama henüz yüklemedim, bir sorum daha var ... tüm bu evrakları tercüme yaptırdım ama apostile ihtiyaç olup olmadığı konusunda kafamda soru işareti belirdi, sayfada kimse apostilden bahsetmemiş, ama birisinden mahkeme kararını apostil yaptırman gerekiyor diye bir cümle duymuştum sizin bu konuda bir bilginiz var mıdır?
-
@Refiks Apostile gerek yok. Eger isterlerse sonradan senden isterler zaten.
-
Merhaba TCK 245/1 Maddesinden "Başkasına Ait Gerçek Bir Banka Veya Kredi Kartını Kullanarak Yarar Sağlama." Suçundan dolayı aktif olarak yargılanmaktayım. Henüz daha bir yargı sonucu alınmadı Ekim ayında davam için bir duruşmam var. Henüz adli sicilimde veya arşivli adli sicilimde bir kayıt görüntülenmemekte çünkü henüz bir mahkumiyet ve ceza almadım. Karşı tarafın tüm zararını giderdim ve muhtemelen yarı yarıya ceza indirimine hak kazanacağım konuştuğum avukatın bana dediğine göre böyle olucak.
İlk mahkeme kaydım olduğu için 2 yıl ve altı ceza almam durumunda "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" İle ceza almıyorum ve bu durumdan ötürü adli sicilime yansıtılmıyor. Bu konuda tam 3 sorum olucak
1 - Belirttiğim suçun Eş üzerinden green card sürecinde etkisi nedir CR1/IR1 Vizesi eşim ABD Vatandaşı Mesela 4 Yıl 4 Aylık bir suç alırsam yarı yarıya düştüğünde 2 Yıl 2 Aylık bir suç adli sicil kaydımda gözükücek bu suç beni doğrudan RED Sınıfına sokar mı yoksa konsolosun kararına göre hala alabilme ihtimalim var mı?
2 - Olası bir durumda karar HAGB Çıkarsa ve suç arşivli adil sicil kaydımda gözükmezsem mahkeme kayıtlarını sunmalımıyım veya bundan DS-260 Formunda bahsetmelimiyim? çünkü bildiğim kadarıyla arşivli kayıtta olmadığı sürece bahsetmeme gerek yok
3 - Eğer bu durumdan vize alamazsam Ve I-601 Waiver Dosyalarsak olumlu onaylanma ihtimali nedir ve bu benim sürecimi ne kadar uzatır yani bu durumda sadece Waiver onayı alıp direkt NVC Aşamasından devam edebilirmiyim? yoksa sıfırdan I-130 Dahil tüm sürece en baştan mı başlamam gerekicek.
Özellikle bu konuda bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim...
-
Merhaba arkadaşlar,
Bu konuyu birkaç zamandır takip ediyorum ve bence sadece ABD için değil, genel vizeler / göçmenlik için genel bir bilgi vermek gerektiğini düşünüyorum (çok vize başvurusu yapmadım lakin bu konular genel mevzular).-
HAGB, KYOK, beraat, düşme vb kararlar arşivli adli sicile işlemez. Beraat ve KYOK, direkt olarak suçsuzluğun kanıtıdır ve sizin açıkça suçsuz olduğunuzu gösterir ve masumiyet karinesi gereği bu suçlamadan dolayı ileride sorun yaşamamanız gerekir. HAGB ise yine sizin aleyhinize sonuç doğurmayan ve sicilinize işlemeyen hükümlerdir. Evet bir hüküm vardır lakin affedilebilir bir hükümdür yani cezası 2 yıldan azdır. Eğer herhangi bir suç işlemezseniz 5 yıl sonra suçlama düşer. Düşme kararı da bir hüküm değildir. Kovuşturmanın herhangi bir nedenle devam edemeyeceğine karar vermektir. Yani aslında suçu kanıtlanamamış ve dolayısıyla suçu yoktur.
-
Çoğu vize başvurusunda arşivli adli sicil kaydı istenir. Bunun nedeni bir hüküm giyip giymediğiniz sorusunun cevabını aramaktır. Eğer arşivli sicil kaydınızda bir suç kaydınız varsa bunu belirtmek zorundasınız (ki zaten çoğu ülke sicil kaydı gördüğü an mahkeme kayıtlarını sizden talep eder ve sizi incelerler).
-
Mantık olarak arşivli adli sicil kaydınız boşsa demek ki hiçbir suçlamadan (yani bir duruşma süreci geçirdiyseniz) dolayı hüküm giymediniz dolayısıyla masumsunuz,
normal bir vatandaştan farkınız yok demektir. Bu durumda canınızı sıkacak bir durum da yoktur -
Eğer arşivli sicil kaydınız varsa ve suçun üzerinden çok uzun zamanlar (5-10+ sene gibi) geçmişse ve tekrar suç işlememişseniz bu da olumlu karşılanabilir.
-
Sizi, sizin düşündüğünüz kadar düşünmüyorlar. Emin olun oraya günde onlarca insan geliyor. Bunu göz önünde bulundurun ve stres yapmayın.
"Masumiyet karinesi, ceza hukukunun temel ilkelerinden biridir ve bir kişinin, suçu sabit oluncaya kadar suçsuz kabul edilmesini ifade eder. Bu ilke, hem Anayasa’da hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde güvence altına alınmıştır. Bir kişi hakkında ceza yargılaması sürerken veya bir isnat söz konusu olduğunda, mahkeme kararıyla suçu kesinleşene kadar o kişi suçlu değil, masum kabul edilir.
Ceza yargılamasında beraat, kişinin isnat edilen suçu işlemediğinin veya suçun unsurlarının oluşmadığının mahkemece tespit edilmesiyle verilen temize çıkma kararıdır. Düşme kararı, dava zamanaşımı, sanığın ölümü gibi durumlarda yargılamanın sona erdirilmesini ifade eder. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (KYOK) ise, savcılığın, yeterli şüphe bulunmadığı gerekçesiyle dava açmamasıdır. Bu kararlar, hukuken kişiyi suçsuz gösterir ve masumiyet karinesini teyit eder."Yani,
Eğer arşivli sicil kaydında suç varsa -> Konsolosluğa arşivli sicil kaydın ve adli belgelerinle git -> Değerlendirme süreci -> Yanıt
Eğer arşivli sicil kaydında suç yoksa -> Herhangi bir belge götürmene gerek yok sadece arşivli sicil kaydını götür zira sen masum bir vatandaşsın (eğer hüküm alsaydın yani suçlu olsaydın bu durum sicilinde olurdu) -> Değerlendirme süreci -> YanıtTüm vize / göçmenlik başvurularında süreç bu şekilde işler. Bence bu şekilde düşünerek hareket etmelisiniz.
-
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k