@crazycells Öncelikle zamanınız ve verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Kısa bir süre içinde şartları tekrar değerlendirip kararımı veririm ve bu sürecide tamamlarım. Çok teşekkür ederim iyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
Yeminli tercümanla tercüme ettirdim. Ceza konusuna gelince ceza evine girmedim adli sicil kaydımda da sabıka kaydı yoktur arşiv kaydı vardır yazmakta
-
Bu durumla ilgili daha önce problem yaşayan oldu mu acaba
-
@Karagoz daha önce bu durmla ilgili red alma durumu oldu mu hiç.
-
@dejan28 Bu konu icin kesin bir bilgi vermek zor. Oncelikle sundan eminiz ki ABD ulkesine suclulari almak istemiyor. Ama kucucuk bir ceza alani da magdur etmek istemiyor. Bu yuzden sizin davanizin icerigi cok onemli. Mesela daha 1 ay olmadi, bir kisinin olumunden sorumlu tutulan biri onay aldi. Cunku konu bir is kazasiydi ve sorumlu muduru suclamislar dava sonucunda. ABD bu kisi criminal biri olarak gormemis ve onaylamis.
Sizin dosyanizin icerigi cok onemli. Dedigim gibi, sizden mutlaka dava dosyanizi isteyeceklerdir. Eger yaralama kaza gibi elinizde olmayan bir nedenden olduysa sorun cikmaz, esiniz de ABD vatandasi zaten. Ama atesli veya kesici silahla yaralama varsa ciddi sorgulanacaksiniz demektir. Dosyayi hazir bulundurun mutlaka. -
@Karagoz çok teşekkür ederim liginiz ve alakanız için
-
Herkese merhaba arkadaşlar, deneyimlerimi paylaşmak için burdayım.
Talihsiz bir şekilde hakaret ve tehditten adli sicil kaydım var. Bu sebepten dolayı Bangkok ta ap ye bırakıldım(Pasaportumu geri vermediler mail ile dönüş yapacağız dediler). Bu tarz durumlardan dolayı sizinde AP ye bırakılmanız normal bence
Ve şu sıralar ABD bu konularda haklı olarak oldukça hassas herkese sürecinde başarılar dilerim. -
@can-a benimde aynı suçtan kaydım var aşırı stresliyim

-
@Refiks hocam ben kuvvetle ihtimal red alacağım pazartesi günü red maili gelecek yada usvisascheduling sitesinden pasaportumun geldiği haraketlerini izleyeceğim. Çünkü Ceac deki refused kaldı ve mesai bitimine yakın açıklamada red yazısı kalıp ap sürecinde olabilirsin yazan yazı silinerek güncelleme oldu.
Umarın düşündüğüm dışında farklı bişey olur ikimiz içinde bir umut olur
-
@can-a sadece hakaret suçundan tek bir arşiv kaydınız mi var bu tarz suçlarda red alınmıyor genelde okuduğum kadarıyla.. ceza da az ise AP onay ile sonuçlanıyor öyle örnekler okudum. Sizin arsivinizde tek suç kaydı bu mu. Umarım gönlünüzce olur sonuç
-
@begumm malesef hakaret ve tehditten 1500 tl para cezası ve 7 ay 15 gün ertelenmiş hapis cezam vardı.
-
@can-a ertelenmiş ceza arsivli adli sicil kaydında gorunmuyor , bundan nasıl haberdar oldular ?
-
@can-a arşiv kaydinizda birden fazla suç gözüküyorsa red olabiliyor sanırım. Tek kayıt ise olmayabiliyor
-
Merhaba bende daha önce 2009 yılında bir soruşturma geçirdim ve yaklaşık 70 gün kadar cezaevinde kaldım fakat mahkeme sonucunda beraat ettim ve herhangi bir ceza almadım. Ds260 formunda bu durumda belirtmeme gerek var mı?
-
@Sfzb67 Mutlaka bildirin. Beraat belgenizi de hazir edin. 70 gun cok ciddi bir sure. Beraat ettiginizi gosteren belgeyle sorun yasamazsiniz.
-
@can-a Bana sadece 320 TL para cezası verdi ve hapis karşılığı yok dedi avukatım, eşim Amerikalı evlilik yaptık ve greencard sürecindeyim bazı geceler gözüme uyku girmiyor bu konu yüzünden...
-
@Sfzb67 öncelikle geçmiş olsun.
Yaşadığınız bu durum kendi e-devletinizden bakinca “arşiv kayıtlı adli sicil kaydı”nizda gözüküyor mu? Gozukuyorsa, çekiliş sonucu kazanan olursanız DS260’da beyan etmeniz, mülakat tarihi de alırsanız orijinal mahkeme kararını İngilizce tercümesi ile mülakata götürmeniz gerekecek. Bundan sonraki süreçte karar konsolosun kararına kalacak. Bol şans
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@Sfzb67 öncelikle geçmiş olsun.
Yaşadığınız bu durum kendi e-devletinizden bakinca “arşiv kayıtlı adli sicil kaydı”nizda gözüküyor mu? Gozukuyorsa, çekiliş sonucu kazanan olursanız DS260’da beyan etmeniz, mülakat tarihi de alırsanız orijinal mahkeme kararını İngilizce tercümesi ile mülakata götürmeniz gerekecek. Bundan sonraki süreçte karar konsolosun kararına kalacak. Bol şans
Merhaba
edevlette herhangi bir adli sicil ve arşiv kaydı yok. Ayrıca bu cezaevi süreci askeri cezaevinde oldu o zamanlar askeri personeldim. İşin tuafı askeri mahkemeler yıllar önce kapatıldığı için eksik evrak olsa bulmak yada online bi kayıda ulaşmak mümkün değil hiç bir ortamda gözükmüyor. Yinede belirtmek gertekir mi ds260 da? -
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
Cevaplarınız için teşekkürler.
Birde şu sorum olacak 2 yıl Kıbrısta görev yaptım ama askeri personel olarak. Ordan adli sicil belgesi almama gerek var mı devletin görevi atamasıyla gittim. -
@gucarslan mahkeme kararının çevirisini noter onaylı yeminli tercumana yaptırmak şart mıdır yoksa noter onaysız olur mu
Benzer Başlıklar
158
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k