Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@can-a Bana sadece 320 TL para cezası verdi ve hapis karşılığı yok dedi avukatım, eşim Amerikalı evlilik yaptık ve greencard sürecindeyim bazı geceler gözüme uyku girmiyor bu konu yüzünden...
-
@Sfzb67 öncelikle geçmiş olsun.
Yaşadığınız bu durum kendi e-devletinizden bakinca “arşiv kayıtlı adli sicil kaydı”nizda gözüküyor mu? Gozukuyorsa, çekiliş sonucu kazanan olursanız DS260’da beyan etmeniz, mülakat tarihi de alırsanız orijinal mahkeme kararını İngilizce tercümesi ile mülakata götürmeniz gerekecek. Bundan sonraki süreçte karar konsolosun kararına kalacak. Bol şans
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@Sfzb67 öncelikle geçmiş olsun.
Yaşadığınız bu durum kendi e-devletinizden bakinca “arşiv kayıtlı adli sicil kaydı”nizda gözüküyor mu? Gozukuyorsa, çekiliş sonucu kazanan olursanız DS260’da beyan etmeniz, mülakat tarihi de alırsanız orijinal mahkeme kararını İngilizce tercümesi ile mülakata götürmeniz gerekecek. Bundan sonraki süreçte karar konsolosun kararına kalacak. Bol şans
Merhaba
edevlette herhangi bir adli sicil ve arşiv kaydı yok. Ayrıca bu cezaevi süreci askeri cezaevinde oldu o zamanlar askeri personeldim. İşin tuafı askeri mahkemeler yıllar önce kapatıldığı için eksik evrak olsa bulmak yada online bi kayıda ulaşmak mümkün değil hiç bir ortamda gözükmüyor. Yinede belirtmek gertekir mi ds260 da? -
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
Cevaplarınız için teşekkürler.
Birde şu sorum olacak 2 yıl Kıbrısta görev yaptım ama askeri personel olarak. Ordan adli sicil belgesi almama gerek var mı devletin görevi atamasıyla gittim. -
@gucarslan mahkeme kararının çevirisini noter onaylı yeminli tercumana yaptırmak şart mıdır yoksa noter onaysız olur mu
-
Herkese selamlar, daha öncede belirttiğim gibi tehdit suçundan arşiv kaydım vardı...
evlilik üzerinden greencard sürecindeyim ve 3-5 gün içerisinde NVC'ye evrakları yüklemem gerekiyor...
-Arşivli sabıka kaydımı İngilizce olarak e devletten indirdim.
-Avukatıma dilekçe yazdırdım yeminli tercümede çevirttim.
-E devletten mahkemenin kesinleşme şehrini indirdim ve tercüme yaptırdım.başka yapmam gereken bir şey var mıydı arkadaşlar, zamanım çok azaldı.
-
@begumm yeminli tercüme yeterlidir.
-
@Refiks ilgili suçun kanun maddesini de yeminli tercüme ettirip yüklemelisiniz.
-
@gucarslan Kanun maddesi arşiv kaydında yazan değil mi acaba?
-
@Refiks TCK'daki kanun maddesini, ayrı bir evrak olarak çıkartın ve onun da tercümesini yaptırın.
kurumlar, inceleme sırasında TCK'daki ilgili suçun kanunda yer alan maddesini de ayrıca incelemek istiyor. -
@gucarslan teşekkürler. ben mülakata gireceğim yakında.. profesyonel tercümana değil de ingilizcesi iyi olan birine çevirtip I certfiy that this is accurate vs diye yazan ayrı ımzalı bir kağıdı National visa centera sunmuştum sorun olmadı ama mülakatta acaba nasıl olur o sebeple sormuştum ille çeviri bürosunda mı yapmak lazım diye. noter gerekli değilmiş onu şimdi araştrdım
-
@begumm yeminli türcüme bürolarına yaptırın.
yoksa ilgili tercümeyi google translate de yapıyor. -
ben ayrıca yapan kişinin imzaladığı bir belge de sundum. translate değilk adı soyadı var imzası var. dedğiniz tabi daha garanti olur.
-
@begumm Merhaba benim eşim Amerikalı ve ingilizce öğretmeni olmasına rağmen bir avukat kesinlikle siz yazmayın her şeyi tercümana yaptırın demişti, tabii karar sizin biz böyle bir an yaşadık sadece paylaşmak istedim.
-
@gucarslan Teşekkür ederim, internetten suçun açıklamasını yazarak beyaz bir ekrana kopyala yapıştır yaptım ve tercümana gönderdim pdf olarak bana geri gönderecek, sanırım geriye başka yapmam gereken bir şey kalmıyor..
......
Türk Ceza Kanunu 106/1 Maddesi (TCK):- Madde – Sözlü Tehdit:
“Bir kimse, başkasına karşı sözle, yazı ile veya başka bir şekilde korkutma amacıyla tehditte bulunursa, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
-
@Refiks ben de avukat ile çalıştım ve NVCye yolladık sorun olmadı . bana bişey demediler aslında bu konuyla ilgili. ama ben de yaptırayım mülakat için ayrıca.teşekkürler
-
@gucarslan Googleden bulup yaptığımı iptal edip avukatıma resmi yazısıyla yazıdırıp onuda tercüme ettirdim şimdi bu daha profesyonel olur diye düşünüyorum.
-
@Refiks daha doğru olur.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaslar araniza yeni katildim, yakinda mulakatim var ve bir konuda takildim. Ben 6-7 yil once isim degisikligi yaptim ve bildiginiz gibi davalarin tercumesini istiyorlar mulakatta. Yeminli tercumana ceviri yaptirmak yetiyor mu yoksa notere de onaylatmak mi gerek? Bir diger sorum da su, davanin sadece karar sayfasini mi ceviri yaptirmak gerekiyor baska detaylar da var mi? "Mahkeme kayıtlarinin asillari, kopyalari ve tercumeleri" olarak mail gelmis kafam karisti bu konuda bilgisi olan varsa ve yardimci olursa cok sevinirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum