Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@mruzum Asıl talihli sizsiniz (yani başvurunun sahibi sizsiniz) eşinizin eski pasaportunun olmaması genellikle bir sorun yaratmaz. Bulamazsanız kayıp olduğunu söylersiniz

• ⭐⭐

@Kamile-1 Mülakat öncesi dosyada dünzenleme yapabilirisiniz. mülakatta karşınıza “neden sakladınız?” gibi bir stresli sorunun çıkmasını da önler.

• Merhaba,
    Eşim için DS260 formunu dolduruyoruz, askerlik kısmında takıldık, bedelli askerlik yaptı,
    Branc of service
    Rank position
    Military speciality
    Bu kısımları nasıl doldurmalıyız?

Destekleriniz mükemmel bu arada, çok teşekkürler.

• @aysegul merhaba evet dediğiniz gibi oluyor tamda. Ama şöyle birşey var ben hem benim hemde eşimin formunu i harfi ile doldurduk sistem onları büyük I yaptı. Sizce sorun olur mu? Diğer ş,ç,ö,ğ gibi harfleri hiç kullanmadık ama.

• ⭐⭐⭐⭐

@cerenb yok bizde de aynı sorun oldu, başka arkadaşlarda da oldu, merak etmeyin.

• Merhaba abd de adresimiz yok, Adres konusunda tanıdığımız yok. nasıl yapabiliriz? yardımcı olabilir misiniz?

• merhabalar. biz ds260 formunu doldururken mülakat yerini ankara yerine bangkok olarak seçtik bu problem olur mu? olursa ne yapmamız gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@engin123, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

25XXX CN'li başvuru taşımak için Viyana mı Hong Kong mu Yoksa Tayland mı mantık olur? Hiç Doha'dan başvuru yapan oldu mu? İşim dolayısıyla Katar'dan oturum izni alacaktım. İyi bir konsolosluk varsa faydalı olabilir diye düşündüm. Doha tecrübelerini dinlemek isterim.

@engin123

Viyana mı Hong Kong mu veya Bangkok mu olacağına siz karar vereceksiniz maddi (uçuş, konaklama, yaşam masrafları) ve manevi (sahip olduğunuz pasaport turu, vize durumu, çalışıyorsanız izin durumu vb) şartlarınıza göre. Bunu tahlil edebileceğiniz yer DV2025 ve DV2024 mülakat deneyimleri konu başlıkları bu forumda yer alan, geçmiş yıl talihlilerin paylaştığı.

Doha ile ilgili olarak aşağıdaki ekran goruntusunden DV2025’de şimdiye kadar EU dosyalara verdiği mülakat sayısıni görebilirsiniz, sonuc 0.

0fa15fed-4c7a-4d36-b449-95742396b013-image.jpeg

Başka konsolosluklari ve geçmiş yillari aşağıdaki siteden inceleyebilirsiniz.

Forumda arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, çok detaylı deneyimler ve paylaşımlar var. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@yenerd

Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Bu başlıkta sizin yaşadığınız duruma benzer durumlar yaşayan geçmiş talihlilerin tecrübeleri var. Hem bu başlığı okuyabilir, sorunuz olması halinde bu başlıkta da sorabilirsiniz. Görüşü olan kullanıcılar ve forum yöneticileri görüşlerini paylaşacaktır. Bol şans!

• @mruzum Ben sonradan evlendiğim ve soyadım değiştiği için eski pasaportumu götürmüştüm. Sizin durumunuzda problem olacağınız sanmıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@branzino, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dostlar ds-260 doldururken takıldığım yer oldu yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler:

1. Eğitim bilgileri doldurulurken okul adı ve mezun olunan bölüm diplomada yazdığı gibi Türkçe mi yoksa İngilizce karşılıkları mı yazılmalı?

2. Greencard başvuru formunu doldururken elimde yalnızca lise diploması olduğu için ve kesin kural Lise mezuniyeti zorunluluğundan dolayı sadece onu yazmıştım. Aöf 2 yıllık ön lisans mezuniyetimde var (diploma yok) E-devletten belgeleri (mezuniyet + transcript) alabiliyorum sadece, bunu da ds-260 formunda belirtmek gerekir mi? Çünkü 2 yıllık ön lisans 4 yıllığa (Lisans) tamamlanmadığı için üniversite olarak görülmeyecek ve dersler 4 yıllığa göre tamamlanmadığı için eksik eğitim gibi hatalı bir izlenim olsun istemiyorum, sadece lise üzerinden devam edeyim mi yoksa hepsini belirteyim mi?

3. Askerlik bilgileri doldururken kurum adı, rütbe ve görev gibi konuları terhis belgesinde yazdığı gibi (terhis belgem elimde) Türkçe olarak mı yoksa İngilizce olarak mı yazayım?

4. Şuan resmiyette çalışıyor görünmüyorum fakat freelance (web yazılım ve finansal türev araçlar) gelirim var, geçmiş sgk kayıtları kısa süreli giriş çıkıştan ibaret paramı alamadığım için hemen çıktığım yerler. Eski SGK kayıtlarındaki çalışma bilgilerimi eklemeli ve şu an çalışmadığımı mı belirtmeliyim, yoksa web yazılım ve finansal gelir (freelance - self-employe) olarak devam ettiğimi yazıp destekleyici bilgi ve belgeleri hazırlamalı mıyım?

Teşekkürler.

1-dil fark etmez, Türkçe veya ingilizce yazabilirsiniz. Diplomaniz üzerinde yazan bilgiler ile eksiksiz yazmanız yeterli.

2- vocational school seçmeniz gerekiyor (2 yıllık on lisans mezuniyetiniz için, mezun olduğunuz AÖF detayları ile) ve lise mezuniyet bilgilerinizi gireceksiniz.

2c17e448-15c6-455a-913e-2900b3207822-image.jpeg

3- sorunuzun cevabı aşağıdaki ekran görüntüsünde mevcut, İngilizce.

54e65de5-01f8-43ba-aa29-c5994a944220-image.jpeg

4-freelance - self-employee yazmanız yeterli.

• ⭐⭐⭐⭐

@osmanatasoy00 bu yazdığınız konu basliginin 4.iletisini tekrar okumanızı sürecinize faydası olacak.

lütfen taşıma işlemi yapmadan önce orada kalabileceğiniz bir adres bulduğunuzdan emin olun. (otel, airbnb, vb.)

Mülakat alabilirseniz illaki bu adreste konaklama şartınız yok. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6

Bu yukarıdaki ve geçmiş sorularınızın tümünün cevabı Green Card Başvuru Paketi dosyasındaki DV2026 için açıklamalar isimli PDF dosyasinda mevcut. Siz ve sizin gibi detaylarda bogulan talihliler bu dosyayı iyi okumaları süreçlerine faydası olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum

Bu konu basliginin 3.iletisini tekrar okur musunuz? Sorunuzun cevabı bu mesajda mevcut. Bol şans!

• @gucarslan imzaladım cevap alabilir miyim 😕

• Merhaba, dun dosyamizi Bangkok'a tasimak icin mail attik onay mailinde Hongkong'a tasidiklarini yazmislar bunun uzerine tekrar Hongkong degil Bangkok'a tasimak istedigimizi belirten bir mail attik ve Bangkok'a tasidik. Sanirim bir arkadasin dosyasinda da yanlislik yapmislardi. Dosyasini tasiyacak arkadaslarin dikkat etmesi adina paylasmak istedim.

• previous work kategorisini doldururken sgk da gorunen işlerin tamamını yazıyorum ama 27 tane iş giriş cikisim var cogu universite zamanında part time günlük işlerden kaynaklı 2 3 günlük sigorta yapilan işler. Uzun calistigim 3 firma var onları en başa yazdım kronolojik şekilde devam ediyorum. Yalnız bu kadar çok olması sorun olur mu hepsini yazıyorum çünkü ?

• @aysegul içimi rahatlattınız, sağolun 🙂

• @Abdullah-Kılıçaslan lütfen bu konunun 3. iletisini okuyunuz

• Tekrar merhabalar. DS-260 formlarını ancak tamamlayabildim. Yeşil pasaportumuz olduğundan dolayı Viyana'ya dosya taşıma için KCC'ye mail atacağım. 5 kişilik bir aileyiz. Her birimiz için formu doldurduktan sonraki onay belgelerini indirdim.

Maile bu 5 farklı onay formunu da eklemeli miyim? Ya da her birinin conformation number'larını mı belirmeliyim?

Yoksa mail'de sadece CS numaramı belirtmem tüm aile için yeterli olur mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |