Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Merhaba daha once bir evlilik yapmistim ve uzun suredir out of status olarak yeniden evlenmeyi dusunuyorum.

8 yil once J1 vizesi ile gelmistim, vizem bitmeden evlilik yaptim ancak 1 ay icinde iliskimiz bitmisti, uscis'e basvuru yapmadik, birbirimizden koptuk ve 5 yil sonra resmi olarak bosandik. Maalesef bu surecte dikkatsizligimden out of status oldum. Simdi uzun suredir guzel bir iliskim var ve evlilik istiyoruz, ancak acele etmiyoruz bunun icin. Size sorum, 8 yildir out of status ve bir kez basarisiz evlilik yapmis biri olarak nelere dikkat etmem gerekir, illa avukat tutmali miyim? Belgeleri acik acik siz de yazmissiniz beraber kafa kafaya verip mi tamamlasak? Fazla fotografimiz yok beraber (ayni evde yasiyoruz hep beraberiz ama fotograf cekme delisi degiliz) boyle 'belge' uretmeye mi baksak? Ne tavsiye edersiniz, ne hakkinda uyarirsiniz? Tesekkurler!

• @sheela-beck ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba daha once bir evlilik yapmistim ve uzun suredir out of status olarak yeniden evlenmeyi dusunuyorum.

8 yil once J1 vizesi ile gelmistim, vizem bitmeden evlilik yaptim ancak 1 ay icinde iliskimiz bitmisti, uscis'e basvuru yapmadik, birbirimizden koptuk ve 5 yil sonra resmi olarak bosandik. Maalesef bu surecte dikkatsizligimden out of status oldum. Simdi uzun suredir guzel bir iliskim var ve evlilik istiyoruz, ancak acele etmiyoruz bunun icin. Size sorum, 8 yildir out of status ve bir kez basarisiz evlilik yapmis biri olarak nelere dikkat etmem gerekir, illa avukat tutmali miyim? Belgeleri acik acik siz de yazmissiniz beraber kafa kafaya verip mi tamamlasak? Fazla fotografimiz yok beraber (ayni evde yasiyoruz hep beraberiz ama fotograf cekme delisi degiliz) boyle 'belge' uretmeye mi baksak? Ne tavsiye edersiniz, ne hakkinda uyarirsiniz? Tesekkurler!

Evet, ABD vatandasiyla evleneceginiz icin out-of-status olsaniz da sorun olmayacak. Fakat cok ustunde duracaklari ve sorgulayacaklari durum, evliliginizin gercekligi olacaktir. Bence de belge toplamaya baslamaniz cok iyi olur, yerinizde olsaydim avukatlarla saatlik danismanlik alirdim ve ne soyleyeceklerini merak ederdim. Bence buradaki listeyi iyice inceleyin, sureci iyice calisin ve ogrenin. Sonra da birkac avukatla konusup ne soyleyeceklerini dinleyin.

Eger avukatlardan sonra kendiniz yapamayacaginiza ikna olursaniz avukat tutabilirsiniz, ama eger avukatlar zaten bildiginiz seyleri soylerlerse o durumda avukata para vermek yerine sureci kendiniz halledebilirsiniz. Avukatlar tum surec icin en az birkac bin dolar isteyecektir; ama eger birkac avukatla saatlik konusup durumunuzu danisirsaniz sadece birkac yuz dolar harcamis olursunuz.

• Merhaba Arkadaslar, 2 gun once Green Card Interview dan esimle beraber barasiyla ciktik. Asagida yazicaklarim benim GERCEK EVLILIK uzerine olan tecrubelerim ile alakali, ve bu durumdan gecen yada gecmeyi planlayanlar icin bir ornek olucaktir.

• 2018 in subat ayinda kiz arkadasimla evlilik yaptik.
    • Isimizi riske atmamak ve bir sorunla karilasmamak icin Avukat tuttuk ve Crazycells(Ali) beyin bu forum un en ustunde yazdigi gibi butun belgeleri Subat ayinin sonunda yolladik. (Avukat tutmadanda kesinlikle green card interview’unu gecebilirsiniz.)
    • Yaklasik olarak 7 ay sonra EAD (Calisma izni) kartim cikti ve 5 ay sonra Green card interview notice geldi. Toplam 1 yil surdu, green karta ulasmam. Tabiki biz Los Angelesdayiz. Her yerin suresi farkli USCIS dan bakabilirsiniz.

Evlilik’den sonra yaptigimiz isler:

• Ilk olarak ayni eve tasindik ve kira makbuzunda ikimizinde ismini yazdirdik.
    • Ortak banka hesabi acildi ve interview e kadar beraber ortak harcamalar yaptik
    • Telefonlar aile planina cevirdik.
    • Internet, su, dogal gaz gibi ev harcamalarinda ikimizinde adi bulunuyor.
    • Beni ailem ve onun aliesiyle olan resimlerimizi ve ikimizin resimlerini bastirip dosyaladik.
    • Bu sure zarfinda tatil yaparken ucak biletlerini boarding passlari elimizde tuttuk.
    • Spor, Disneyland gibi uyeliklerimizi belgedik.
    • Aramizda gecen butun mesajlarin resimlerini cektik ve printledik dosyaladik.
    • Yil icerisinde bana ve ona gelen nerdeyse butun mailleri, post kartlarini elimizde tuttuk.
    • Arkadaslarimizdan bir kagida nasil bizi tanidigi, nasil bir iliskimizi olduguna dair kagit yazdirttik.
    • Evlilikten EAD kartina kadar maalesef calisamadim ve riske atmamak icin hicbir cek almadim ve illegal isler yapmadim.
      NOT: Orjinal kopyalari bir dosyaya ve Kopyalari bir dosyaya koyun goturmeden once interview’a:

SONUC OLARAK:
    USCIS officer’in odasina girdik ve 15 dk icinde ciktik. Sosyal sigorda ve pasaport gibi belgeri en basta istedi. Daha sonra YUKARIDA YAZDIGIM ILK 5 MADDENIN BELGERININ kopyalarini aldi. Soru olarak ise; Ikimizin ne zaman evledigi, ailelerin nasil tanistigi, bizim nasil tanistigimiz, evde ne yemek yaptigimiz, evli olarak hedeflerimizin ne oldugunu sordu. BU KADAR.

EN ONEMLI SEYLERDEN:
    1'incisi: Yukarida yazdigim belgeri bir evrak icinde koyun, adamlarin isini kolaylastirirsaniz sizin icin daha iyi olur. Duzenleyin evraklari ve kesinlikle ILK 5 maddeyi bulundurun!
    2'Incisi: Rahat olun! USCIS officerla arkadasca ve gulumseyerek konusun. Sorulara kisa ve net cevap verin. Enerjiyi yuksek tutun!
    Basarilar,
    Cem Young

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cem gozunuz aydin, bundan sonraki surecte bol sanslar.

• Selam Arkadaslar,

Daha once turist vizesiyle gelip, vize uzatma islemi yapmis ve sonrasinda evlenip parmak izi islemi bittikten sonra ssn numberi ya da inteview zamanini beklerken acaba tekrar turist vizesinin suresini uzatmaya basvurmak gibi bir islem yapmak gerekir mi? Tesekkurler!

• @santacruz ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Selam Arkadaslar,

Daha once turist vizesiyle gelip, vize uzatma islemi yapmis ve sonrasinda evlenip parmak izi islemi bittikten sonra ssn numberi ya da inteview zamanini beklerken acaba tekrar turist vizesinin suresini uzatmaya basvurmak gibi bir islem yapmak gerekir mi? Tesekkurler!

Hayir, tam tersine boyle bir islem yapmamaniz gerekiyor. Artik gocmen oluyorsunuz, turist vizesini uzatarak gocmen olmama isteginizi devam ettireceginizi beyan edemezsiniz.

• @crazycells cevabin icin cok tesekkur ederim.

• Merhaba avukatsız işlemlere başlamaya karae verdik.hem kendim hem 3 yaşındaki oğlum icin.cocuk olunca extra durum yada evrak soz konusu oluyor mu?ve doktor ücretleri ile ılgili bilginiz var mi?burada görüştüğüm bir doktor sadece benim için 580 dolar istedi.oglumun asi kartları yanimda ama kabul edip etmeyeceğini bilmiyorum.simdiden teskkur ederim

• @turkay ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba avukatsız işlemlere başlamaya karae verdik.hem kendim hem 3 yaşındaki oğlum icin.cocuk olunca extra durum yada evrak soz konusu oluyor mu?ve doktor ücretleri ile ılgili bilginiz var mi?burada görüştüğüm bir doktor sadece benim için 580 dolar istedi.oglumun asi kartları yanimda ama kabul edip etmeyeceğini bilmiyorum.simdiden teskkur ederim

Evet, oglunuz icin de IR2 basvurusu yapacaksiniz, islemler tamamen ayni olacak. Kendisi icin ayri bir I-130 formu dolduracaksiniz ve yine ayri bir I-485 formu dolduracaksiniz. Yasi kucuk oldugundan, odediginiz ucret degisecek sadece.

Doktor ucretleri bildigim kadariyla yaklasik 400 dolar civari oluyor, cevrenizde bulunan baska birkac doktorla daha konusmanizi tavsiye ederim.

• IR2 belgeside ayrıca mi ucretlendiriliyor.avukat olmadan yaparsak sorun yasarmiyiz acaba.birde doktor raporunu da en başta göndermek gerekiyormus sanırım.
    Bunun dışında bir sorum daha olacak.ortak hesap açılması ılgili çok yazı okudum.ama bulunduğum yerdeki bankalar ssn olmadan açmıyor.yada at numarası istiyor.o numarada basvursakta iki aya anca geliyormus.bildigim kadarıyla sadece bank of amerikada hesap açılabiliyor ama alabama rainbow citydeyim.yakinlarimda bu baka yok.bu konuyla da ılgili bilgi verirseniz çok sevinirim.tesekkur ederim

IR2 belgeside ayrıca mi ucretlendiriliyor.avukat olmadan yaparsak sorun yasarmiyiz acaba.birde doktor raporunu da en başta göndermek gerekiyormus sanırım.
    Bunun dışında bir sorum daha olacak.ortak hesap açılması ılgili çok yazı okudum.ama bulunduğum yerdeki bankalar ssn olmadan açmıyor.yada at numarası istiyor.o numarada basvursakta iki aya anca geliyormus.bildigim kadarıyla sadece bank of amerikada hesap açılabiliyor ama alabama rainbow citydeyim.yakinlarimda bu baka yok.bu konuyla da ılgili bilgi verirseniz çok sevinirim.tesekkur ederim

Evet, Green Card alacak herkes icin ayri bir basvuru gerekiyor. Yok, avukatlik bir durum yok :) sizin dosyanizla ayni zaten sureci, sadece siz nasil evlilik iliskinizin gercek oldugunu kanitlamak icin belge gonderiyorsaniz, cocugunuzun da sizin cocugunuz oldugunu gosteren belgeleri gondermesi yeterli...

Evet, doktor raporlarini butun form ve belgeleri hazirladiktan sonra alip, hepsini beraber gonderin.

Banka subelerinin kendi inisiyatifinde maalesef, bir sube hesap acmiyorsa, digerine gidip sorun. Ayrica evlilik sonrasi esiniz ile ortak hesap da acabilirsiniz sanirim, boyle bir sey denediniz mi?

• IT numarası istiyor burdaki bankalar.o numarayı alacağımız yerde ya pasaport aslını yada sertifikalı kopyasını istiyor.kargo ile göndermek gerekiyormus.pasaportu kaybolanlar olmuş risk atamadım.sertıfıkalı kopyada konsolosluktan alınıyor sanırım.noter kabul etmiyor galıba.arastırdım sadece bank of amerika sorunsuz hesap açıyor oda burda yok.yatın belgelerimi kendim doldurmaya baslıcam.sıze tekrar sorularım olur kesin:) teşekkür ederim

• Mrb ben formları doldurmaya basladim.ama kafama takılan sorular var.biraz uzun olacak ama yardımcı olursanız sevinirim

1. uc yasindaki oglum için
      I-130, I-485 , I-693, I-131 ve I-R2 BELGELERI
      benim icin;
      I-130, I-485 , I-693, I-131, I-130A ve I-765
      Abd vatandaşı esim icin;
      I-864 ve G-1145
      Formları doldurulacak sanirim.bu evraklarda bir eksiklik varmıdır önce bunu sormak istiyirum.

2. I-130 belgesini esim; benim ve oğlum için dolduracak.peki I-130 A Belgesinden oğluma içinde dolduracak mi.

3. I-94 belgesi dolduracakmışım

4. IR2 Belgesinde evlatlık olmaktan bahsediyor kafam karisti.bu evrakla ilgili başka bir bilginiz var mıdır

Birde nufus kayit örneğinin ingilizcesini e devlet alabiliyormuyum.( e devlet şifresi olmadığı için babasının nufus kaydının altında cikiyor.ben kendi babası ve oğlumun isminin yazdığı nufus kayit örneğini e devletten alsam kabul görür mü.

Uzun oldu ama kusura bakmayin.simdiden teşekkür ederim

Mrb ben formları doldurmaya basladim.ama kafama takılan sorular var.biraz uzun olacak ama yardımcı olursanız sevinirim

1. uc yasindaki oglum için
      I-130, I-485 , I-693, I-131 ve I-R2 BELGELERI
      benim icin;
      I-130, I-485 , I-693, I-131, I-130A ve I-765
      Abd vatandaşı esim icin;
      I-864 ve G-1145
      Formları doldurulacak sanirim.bu evraklarda bir eksiklik varmıdır önce bunu sormak istiyirum.

2. I-130 belgesini esim; benim ve oğlum için dolduracak.peki I-130 A Belgesinden oğluma içinde dolduracak mi.

3. I-94 belgesi dolduracakmışım

4. IR2 Belgesinde evlatlık olmaktan bahsediyor kafam karisti.bu evrakla ilgili başka bir bilginiz var mıdır

Birde nufus kayit örneğinin ingilizcesini e devlet alabiliyormuyum.( e devlet şifresi olmadığı için babasının nufus kaydının altında cikiyor.ben kendi babası ve oğlumun isminin yazdığı nufus kayit örneğini e devletten alsam kabul görür mü.

Uzun oldu ama kusura bakmayin.simdiden teşekkür ederim

1. Evet, tam gorunuyor.

2. Hayir, sadece es icin.

3. Hayir, bu belgeyi siz doldurmayacaksiniz, USCIS'ten alacaksiniz:
      https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home
      sitede "get most recent i-94" kismina tiklayin.

4. Cocugunuz evlatlik mi? O durumda ilgili belgeleri ve ingilizce cevirilerini de gondermeniz gerekiyor.

Hayir, nufus kayit orneginin ingilizcesini e-devletten alamiyorsunuz.

• @crazycells yok benim oğlum evlatlık degil.babasi turkiyede.benim yanimda şuan.simdi abd vatandaşı olan esim onada sponsor oluyor bu durumda siz demiştiniz aynı belgeleri doldurun birde oğlunuz için IR2 belgesini de ekleyim diye.o belgeyi bulamadım ben.bunuda eşimin mi doldurması lazim.ve bu belge ne ise yariyor.extra ücretli mi..
    Birde e devletten babasinin nufus kayit ornegi altinda oglumun ki cikiyor bunu kabul ederler mi.14 yasindan kucuklerin e devlet sifresi olmuyormus.yoksa turkiyeden direk oglum adina mi belge alip kargo mu yaptirayim.
    Paylaşımlarınız icin cok tesekkur ederim.size danışmadan ilerlemek pek mümkün degil:)

@crazycells yok benim oğlum evlatlık degil.babasi turkiyede.benim yanimda şuan.simdi abd vatandaşı olan esim onada sponsor oluyor bu durumda siz demiştiniz aynı belgeleri doldurun birde oğlunuz için IR2 belgesini de ekleyim diye.o belgeyi bulamadım ben.bunuda eşimin mi doldurması lazim.ve bu belge ne ise yariyor.extra ücretli mi..
    Birde e devletten babasinin nufus kayit ornegi altinda oglumun ki cikiyor bunu kabul ederler mi.14 yasindan kucuklerin e devlet sifresi olmuyormus.yoksa turkiyeden direk oglum adina mi belge alip kargo mu yaptirayim.
    Paylaşımlarınız icin cok tesekkur ederim.size danışmadan ilerlemek pek mümkün degil:)

Evet, cocugunuzun sponsorla olan iliskisini gosteren resmi belgelerden bahsediyordum... Su sekilde ozetleyeyim:

Form I-130 Petition for Alien Relative

• Form I-130 - ABD vatandasi uvey anne/baba tarafindan doldurulup imzalanacak
    • online bilgilendirilme amacli opsiyonel olarak Form G-1145
      (bu formlar hakkindaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular)
    • $535 form ucreti (check ya da money order)
      (guncel form ucretleri icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees )
    • ABD vatandasi olan anne/babanin ABD vatandasliginin kaniti (dogum belgesinin, pasaport biyografi sayfasinin ya da vatandasligini gosteren diger belgelerinin fotokopisi)
    • GC alacak cocugun pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
    • GC alacak cocugun en sonki I-94 formu (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search) (Eger ABD'deyse)
    • Sponsorun su anki ve onceki evliliklere ait dokumanlarin fotokopileri (eger daha once bosandiysaniz, ilgili bosanma kararlari ya da olum ilanlari)
    • Cocukla olan resmi iliskinizi gosteren belgeler (dogum belgeleri, nufus kayit ornegi, cocugun oz anne/babasinin bosandigina ve yeniden evlilik yaptigina dair belgeler)

Diger bilgiler icin: https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-130instr.pdf

• Teşekkür ederım.cok soru soruyorum ama kusura bakmayın.
    pekı yukarda açıkladığım oğlumla ilgili olan nüfus kayıt örneği almam ile ilgili bilginiz var mı acaba!
    Bırde eşim benden önce iki kere daha evlenmiş her ikisininde mi boşanma evraklarını mi gondermelıyız.yoksa en son olan yeterli mı?
    Yanı eşim oğlum için I-130 belgesini doldurduğunda yeterli mi oluyor.IR2 Başvurusu yapmış mı oluyoruz bu durumda yoksa ayrıca mi yapılan bir işlem, ayrıca yapılıyorsa nerden yapıcaz ben bulamadım:)

Çok çok teşekkür ederım.cok vaktinizi aldım.

Teşekkür ederım.cok soru soruyorum ama kusura bakmayın.
    pekı yukarda açıkladığım oğlumla ilgili olan nüfus kayıt örneği almam ile ilgili bilginiz var mı acaba!
    Bırde eşim benden önce iki kere daha evlenmiş her ikisininde mi boşanma evraklarını mi gondermelıyız.yoksa en son olan yeterli mı?
    Yanı eşim oğlum için I-130 belgesini doldurduğunda yeterli mi oluyor.IR2 Başvurusu yapmış mı oluyoruz bu durumda yoksa ayrıca mi yapılan bir işlem, ayrıca yapılıyorsa nerden yapıcaz ben bulamadım:)

Çok çok teşekkür ederım.cok vaktinizi aldım.

Oglunuzun bilgileri de yer alacagindan kendi nufus kaydinizi gonderebilirsiniz.

Sonlanmis butun evliliklere dair belge vermenizi tavsiye ederim.

Evet, I-130 basvurusunu gonderince, IR-2 basvurusu yapmis oluyorsunuz, Green Card almasi icin de I-485 gondermelisiniz. Iki basvuru sureci de tamamlaninca, oglunuzun Green Card'i onaylanmis olacak.

• Herkese merhabalar;
    Geçen hafta belgelerim Uscis ofisine ulaştı. Merak ettiğim şey belgeleri gönderdikten sonraki işlemler neler oluyor?
    Merak ettiğim başka bir şey belgeleri gönderdikten ne kadar bir süre içinde geri dönüş yapılıyor?

• @burhanaktas ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Herkese merhabalar;
    Geçen hafta belgelerim Uscis ofisine ulaştı. Merak ettiğim şey belgeleri gönderdikten sonraki işlemler neler oluyor?
    Merak ettiğim başka bir şey belgeleri gönderdikten ne kadar bir süre içinde geri dönüş yapılıyor?

Eksik evrak yoksa, bir sonraki asama biyometrik randevu ve sonraki asama mulakat olacak. 2-3 hafta icerisinde biyometrik randevu ile ilgili bilgilendirme alirsiniz diye tahmin ediyorum.

I-130 basvurusu zaten USCIS'in belgelere bakip kabul edecegi bir form, I-131 ve I-765 basvurularini da yaptiysaniz kabul edildikten sonra size gonderilecek (bu aralar 3 ayda geldigini iletmislerdi). EAD'nin ustunde Advance Parole bilgisi de yer alacak, dolayisiyla ayni karti iki amacla da kullanabileceksiniz.

I-485 mulakati icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

Guncel tarihleri net olarak bilmiyorum maalesef, siz de asamalarda ilerledikce foruma aktarirsaniz ve mumkunse tarihleri imzaniza da aktarirsaniz sevinirim. Guncel tarih bilgileri konuda yer almis olur. Bol sanslar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k