DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Daha önce sorulduysa kusura bakmayın, benim sıra numaram 74xx Ankara'da mülakat çıkmayacağını tahmin ediyorum mali yıl içinde, viyana için vize başvurusu yapabilirim fakat geç kalma ihtimalim de var veyahut Vizemi kısa süreli verme ihtimalleri de var o yüzden şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Bangkok ve Hong Kong çok güzel seçenekler ama sizce bülteni bekleyip current olma riskini göze alıp devamında mail atarak ve konsolosluğuna insafına bırakarak mı (Ekim'den sonra) taşıyayım ya da KCC üzerinden (Ekim'den önce) taşımak daha yararlı mı olur? Bangkok ve Hong Kong bir anda oturum istiyoruz derlerse sıkıntıda kalmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim. Forumun çoğunu okumaya çalıştım ama tam olarak benimkine benzer soru göremedim tekrar sormak istedim.
HERKESE İYİ FORUMLAR
-
@gucarslan Hali hazırda yeminli tercümesi vardı, ben de formda her şeyin İngilizce olması gerektiğini gördüğüm için İngilizce yazdım. Nasıl yazılması gerektiğine dair bir bilgi bulamadığım için maalesef böyle yaptım, degistirmem gerekiyor mu?
-
Tayland / Bangkok için dosya taşımayı düşünen kişiler varsa aşağıdaki örneği kendilerince doldurup talepte bulunabilir.
Konu : 2026EU000XXX / Case Transfer Request
Alıcı Adresi : [email protected]Name-surname: XXX
Case Number: 2026EU000XXX
Date of Birth: AY/GÜN/YILDear KCC Officer,
I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to U.S. Consulate in Bangkok Embassy / Thailand
The address where I will stay in Thailand will be: Tayland Bangkokta herhangi bir otel adresi (Otel İsmini Belirtmeyiniz.)
Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
Thanks, regards
Forumda tavsiye üzerine bir kaç gün sonra doğrulama amacıyla mesaj gönderilmesi tavsiye ediliyor onun içinde şöyle bir taslak atabilirsiniz
Alıcı : [email protected]
Başlık : 2026EU000XXXXName-surname: XXX
Case Number: 2026EU000XXX
Date of Birth: AY/GÜN/YILDear KCC Office,
Could you please provide me with the location of my scheduled interview?
Thanks, regards
Tamamı @gucarslan abimin dosya taşıma rehberine göre bangkok için güncellenmiş halidir. Ben bu yolla Bangkok'a taşıttım. @gucarslan abi excel dosyasında güncellemeye çalışıyorum ancak olmuyor mülakat yerini.
-
@mehmet-yücel-söğüt Gürcistan'a nasıl 2 ayda oturum alınıyor anlatır mısınız?
-
@iibrahimd Geribildirim için teşekkürler. Tabi ki ben Bangkok geneli olarak söylemek istemiştim acaba bu konuda bilginiz var mıdır ? Bilmediğimiz bir ülke / yer

-
Diplomanizin üzerinde yazdığı şekliyle yazmanız yeterli DS260’da, yemin etmeyeceksiniz DS260 formunu doldururken.
Kabataş Erkek Lisesinden mezunsanız formu doldururken “KABATAS ERKEK LISESI” yazmanız yeterli. Kabatas Boys' High School yazmaniza gerek yok, İngilizce de yazarsanız diskalifiye sebebi değil.
-
Merhaba.Ds formunda askerlik yaptigim 1 yili askerde oldugum yeri belirtmelimiyim? 16 yasdan sonra olduğum adress gibi.
-
Previous ve present adres bolumunde sorulan 16 yasindan sonraki adresleri DS260’da beyan ederken askerlik yaptiginız 1 yili askerde oldugunuz yeri belirtmenize gerek yok zira askere gittiğinizde ikametinizi askerliğinizi yaptığınız kışlaya aldırmıyorsunuz.
O dönemki adres için ailenizin adresini veya askere gitmeden önceki son oturdugunuz adresi beyan etmeniz yeterli. Vize almanıza engel olacak bir konu değil.
-
Herkese selamlar,
DV2026 talihlisiyim case number : 2026EU 000008XX gelişme ve karşılıklı bilgi alışverişi için burdayım. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah. -
Merhaba, ben 2022 yılında 6 ay kadar Bağdatta bir projede calistim inşaat mühendisi olarak. Tam tarih olarak da 27 haziranda Irak'a giriş yaptım ve 26 aralıkta tekrar Turkiye'ye döndüm ancak arada bir 4-5 gün kadar Turkiye'de izin yaptım yani geçirdiğim sure teknik olarak tam 6 ay degil. Su an benim Irak icin de sicil kaydı gibi bir belge almam gerekiyor mu yoksa cok sınırda da olsa 6 Ayi doldurmadigim icin boyle bir sey almama gerek olmaz mi? Bir de bu durumun mülakatta sorgulanma ihtimali olduguna dair birkac yerde bir seyler okudum, bunun icin şirketten alacagim bir referans yazisi ne kadar etkili olur? Teşekkürler.
-
@gucarslan Kusura bakmayın tamamını okudum fakat gözden kaçırdığım bir yer var sanırım göremedim.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba,
DS260 ı doldururken "Number of Educational Institutions Attended" kısmını 1 işaretleyip sadece Üniversite mezun bilgilerimi girdim. lise ve ilkokulu girmedim. bu problem oluşturur mu?
Teşekkürler. -
Merhabalar, dosyasini basarili bir sekilde viyanaya tasiaybilmis olan var midir acaba suan? Bangkok duydum da viyana duymadim sanirim suana kadar,
-
@xaviniesta5 şuan türkiyedeki adresinizi mi yazdınız?
-
DS260 formunu 3 gün önce doldurmuştum confirmation page çıktısını da o an almıştım,tekrar almak istesem aynı yerden alabilir miyim? siteye giriş yapsam Submit date değişmez değil mi? ds260 ı gönderdikten sonra kendimiz açamıyoruz diye biliyorum. emin olmak istedim.
-
@onuru merhaba, yani istanbul adresimi yazıp tekrar mı dosya taşınması için mail göndermeliyim?
-
merhabalar benimde bi kaç sorum olacak belki yazılmıştır ben farketmemişimdir kusura bakmayın ben acunmedya çalışanıyım 3 yıldan beri dominik cumhuriyetine gidiş gelişlerim oldu tabi vizesiz şekilde gidiyoruz orada 4-5 ay kadar çalışıp geri dönüyoruz bu süreçte vizesiz olduğumuz için çıkışlarda bi ceza ücreti ödememiz gerekiyoe yani kaçak olarak kalmış gibi oluyor bizim için sorum şu ki benim formu doldururken dominikte kaldığım adresi belirtmem gerekiyormu bu kaçak olarak durduğumuz sürenin vize için olumsuz bir etkisi olurmu birde benim iki adet pasaportum var birisi 10 yıllık iki adet dominik giriş çıkışım var ve eski tarihli 3 aylık multi shengen(macaristan) vizem var bunuda dominik gidiş ve gelişi için kullandım bir tanede 2 yıllık geçen yıl ekim ayı tarihli yine 1 adet dominik ekim tarihli giriş şubat tarihli çıkışı olan pasaportum var bunlardan hangisini yazmalıyım olumlu veya olumsuz etkileri olurmu bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim...
edit: çekiliş başvurusunu dominikten yaptığım için mülakat konsolosluğum şuan santo domingo konsolosluğu gözüküyor sizce taşımalımıyım.
-
@onurfenci
Selamalr....Hangi adresten bahsediyorsunuz, Greencard ın Amerikadaki teslim adresiyse tabiki ingilizce, yok Türkiye deki ikamet adresleriyse tabiki Türkçe yazınız..
-
Merhaba 2026 talihlisiyim şuanda askerdeyim cumartesi günü çarşı iznine çıkıp ds-260 formunu dolduracağım askerlik seçeneğini yapmadı olarak mı işaretlemeliyim? Yaptım olarak işaretlersem tarih aralıklarını soruyor eylülde terhis olacağım günü belli değil. Case numberım 12binlerde ankaraya güvenmeyip dosya mı taşımalı mıyım askerde imkanlarım kısıtlı olduğu için kısıtlı araştırmalar yapabiliyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.