Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaşlar, detayıyla ilgili bilgi sahibi olmak istediğim birkaç konu var. Nisan ayında evlendim ve eşimi herhangi bir şekilde henüz eklemedim. DS260 formunu doldurduktan sonra askerlik durumumda da değişiklik oldu. Dosyam şuan Hong Kong'da ve ispanyadan 2. Schengen başvurumuzun sonucunu beklemekteyiz. Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlara çok fazla bilgi kirliliği olduğu için sormak istiyorum. Sizce benim şuan Add aplicant kısmından eşimi eklemem gerekir mi? Şayet mülakat alırsak da sonrasında her türlü dosyamı açtırmak için iletişime geçmeyi düşünüyorum.

• Selamlar,

Şuan ekleyin yeni bültenle aktif olursanız ekleme sorunu yaşamamak adına. Ekleyin ve en güncel haliyle eşinizin bilgilerini doldurun ardından mülakat aldıktan sonra hangi konsolosluk üzerinden olursa artık oraya mail atarak dosyanızı açtırıp kendi bilgilerinizi güncelleyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@omernasuhi

Eşiniz evlilik sonrası yeni soyadı ile pasaportunu aldıysa, bu yeni pasaporttaki bilgiler ile beklemeksizin eşinizi add applicant (ilk kazandığınız da asıl talihlinin DS260’i doldurduğu kısımdan) sekmesinden sisteme ekleyin.

Yol haritanıza göre mülakata gireceğiniz konsolosluk belli olunca, ilgili konsolosluk ile irtibata geçerek dosyanızı açtırarak asıl kazanan kişinin formunda medeni durumu değiştireceksiniz ve eş bilgi kısmına da eşinizin yeni pasaportundaki kimlik bilgilerini gireceksiniz.

Askerlik durum guncelllemesi mülakat öncesi evrak teslim esnasında dahi yapilabilir, önceliğiniz eşinizi eklemek için yukarıdaki adımları atmanız gerekiyor.

• @evrentnrkl peki şuan eklemem mülakat dağıtılırken sistem tarafından ds formunu yeni doldurmuşum gibi algılanıp tarihi etkiler mi acaba? Malum ucu ucuna olacak veya olmayacak kotadan dolayı.

• @omernasuhi biz de geçtiğimiz martta evlendik ve nisanda eşimi "add applicant" olarak ekledim. eşimin ds-260 formunu dolduruken kendi formumda hatalar yapmıştım. onu da görme şansım oldu böylece. Forumda yaptığımız araştırmalar sonucunda mülakat maili almadan "add applicant" yapmanın daha pratik olduğuna karar verdik. mülakat maili aldıktan sonra kendi ds-260 formumu açtırıp hem hatalı kısımları hem de medeni durum bilgilerimi güncelleyeceğim.

• @omernasuhi Hayır olmaz eğer daha önce doldurup kitlediyseniz. Sadece add application yapacaksınız eşiniz için ama onun tüm bilgilerini güncel olarak dolduracaksınız mülakat alınca tekrar formu açtırıp sadece kendi formunuzu düzeltceksiniz.

• @ATS16 çok teşekkür ediyorum eşimin bilgilerini bugün gireceğiz, güncel olması açısından da evli olarak ve dosyamı taşımış olsam da ben doldururken ikamet ülkemde gibi bir şey seçmiştim. Aynı olması açısından ona da aynı şıkkı seçeceğim sanırım.

• @evrentnrkl teşekkürler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,
    Biz eşimle görüşmeye Frankfurt'ta gireceğiz. Forumda Almanya'dan görüşmeye girmiş bir referans bulamadım.
    Ais kaydı yapılması gerekiyormuş, ancak https://ais.usvisa-info.com/en-us/countries_list/iv sayfasında Almanya seçeneği yok. Herhangi bir şey yapmam gerekmiyor gibi mi anlamalıyım?

Bir de ablam 10 senedir Amerika'da yaşıyor, evlendi. O da eşi üzerinden GreenCard sürecine dahil oldu.
    Eşi (Amerikalı) ablama sponsor oldu, bize de sponsor formu doldurabilir mi? Onların yanında kalacağız iş bulana kadar. Herhangi bir birikimimiz yok. Sponsorluk yeterli olur mu?

Şimdiden teşekkürler 🙂

Merhaba sizin için bu yıla ait bulduğum Frankfurt mülakat deneyimleri:

https://yesilkartforum.com/forum/post/485070
    https://yesilkartforum.com/forum/post/481820
    https://yesilkartforum.com/forum/post/475942
    https://yesilkartforum.com/forum/post/486935

Sponsor meselesi karmaşık bir konu sakın mülakatanızda bundan bahsetmeyin. Borç harç alıp bankaya yatırın döküm alın iade edin yeter.

• ⭐⭐⭐⭐

@omernasuhi add applicant yaparak formdaki sorulara vereceği cevaplar yeterli olacak, eşiniz yeni ve eski soyadı bilgilerini doğru girerek evli olduğunu beyan ederek ve eş sekmesinde sizin bilgilerinizi girerek formu submit edecek.

• @LUNAP tebrikler hayırlı olsun mülakat sonrası tecrübelerinizi bangkok mülakat verme performans yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyoruz 😊

• @iibrahimd yunana başvur başvuru dilekçesinde seyahat tarihlerine göre sana vizeni veriyor tek çatır çatır vize dağıtanda Yunanistan

• Çok teşekkürler abi araştırma işine başlıyım

• @oğuz-çakır hocam bilgi icin tesekkur ederim suan takipteyim eger olmazsa mutlaka size yazacagim her bilgi icin tek tek minnettarim

• @blueboy21 merhaba hong kong ta tercüman hakkimiz varmi ?

• Dv25 Excel dosyasını incelediğimde birşey dikkatimi çekti. Viyana genelde mülakat tarihlerini hep ay sonlarına vermiş örneğin 24.06.2025 gibi Hong Kong ise tam tersi 02.06.2025 gibi ay başlarına vermiş. Şimdi benim numaram 24k olduğu için zaten son aylara kalıyor. Son ayların son günleri daha tehlikeli olacağı için, acaba dosyamin Viyana yerine Hong Kong ta olması daha mi risksiz olur. Ona göre değişiklik yapacağım, doğru analiz etmiş miyim.

• Bu ileti silindi!

• @Mehmet-Fatih-Aslan İmzanızda zaten hongkong gözüküyor. O zaman bu bilgi yanlış oluyor.

• @evrentnrkl current olmadan nasıl bangkoka taşımayı başardınız tebrik ederim. Özetleyebilirmisin oturum istedilermi

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan
    Öncelikle DV2025 yılı excel dosyası Türkeyinin %25 ini projekte ediyor...Ben Viyana'da 3 nisan da mülakata girdim..Benden başka 3 case daha vardı forumdan olmayan..(Yani excel in projekte ettiği oranı tam anlamıyla yaşamış oldum 😂)
    8 ile 10 nisanda da mülakatları olanlar da vardı..
    Viyana'da tarihler dediğiniz gibi işlemiyor ama görüşmelerin salı ve perşembe günleri yapılmakta olduğunu görüyoruz..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |