DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@engineerqueen her halükarda DS260 formunu doldurmanızı tavsiye ederim.
sonrasında abd'den dönmek zorunda kalırsanız o zaman DS260 için çok geç olur. -
@Mertkan-Şahin anneniz vize almayacak zaten, bu yüzden rahat olabilirsiniz.
hiçbir sorun teşkil etmiyor. -
@iibrahimd dosyanızı istediğiniz kadar taşıyabilirsiniz, bu işlemin bir sınırı yok.
yine ilk taşıma yaptığınız şekilde yapacaksınız işlemi.
cutoff öncesi kcc ile, cutoff sonrası konsolosluklar ile.. -
Merhaba dv2025 çekiliş sırası 9000 yakın arkadaşlardan dosya taşıma işlemi yapan varsa yardımcı olabilir mi nereye taşıdınız ve ne zaman taşıdınız birde kaç ay sonra randevu tarihi verildi sizlere şimdiden teşekkür ederim
-
@ATS16 Yanıtınız için teşekkür ederim. İmzayı dediğiniz gibi güncelledim
-
@gucarslan cok tesekkurler abim
-
@05kartal16 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
telaş edecek bir şey yok, zaten otomatikmen ankara'da mülakata gireceksiniz.
istanbul konsolosluğu göçmen vize basmaz.
bunun için telaş etmenize gerek yok. -
@iibrahimd Selam, normalde Viyana'ya taşıma yapmıştım fakat schengen reddi alınca maliyet açısından bakınca Bangkok daha mantıklı geldi o yüzden tercih ettim. Viyanaya ilk taşıma işlemim benim daha sürecim başlamadan FAM yasası çıkar çıkmaz olmuştu. Olumsuz vize alınca Bangkok taşıyalı sanırım 2 ay oldu.
-
@onur-ismet-köse öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamazsınız. -
@Fatime-İncebaş bu başlığın 4. iletisini okumaya ne dersiniz? :)
-
@evrentnrkl özür diliyerek “FAM Yasası” nedir acaba okuyabilecegim bir kaynak mevcut mudur. Daha pasaport bile cikarmadim pasaportumu alir almaz schengene basvursam reddedilirim sanirim ama sansimi deniyim mi su anda sigortali olarak calisiyor gozukuyorum sansim olur mu acaba
-
FAM konsoloslukların süreçlerini nasıl yönetmesi gerektiğini açıklayan bir yönerge klasörü.
konsolosluklar süreçlerini bu kurallara göre ilerletir.
siz sürecinizi forum üzerinden devam ettirmeye gayret gösterin.
biz fam klasörlerini okuyup buraya aktarıyoruz zaten sizin yerinize.. -
@gucarslan teşekkür ederim imza ekledim
-
@Serapp almanya yaziyor altinda ise ankara yaziyor
-
@onur-ismet-köse sorduğunuz bütün sorularınızın cevabı bu başlığın ilk 4 iletisinde detaylıca cevaplanmıştır.
okumanızı rica ederim, sürecinizde bol şans. -
@Fatime-İncebaş o arkadaşların size ulaşmasını beklemek yerine şahane bir konu başlığı var, oradaki deneyimleri okuyun lütfen. Aradığınız dosya taşıma deneyimlerini, öncelerini-sonralarını, hem de çeşit çeşit caselerle, orada göreceksiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/16581?page=830
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/1521?page=77
edit : bu başlığın ilk iletilerini de mutlaka ve herşeyden önce okumalısınız tabi.
-
Dogum yerini yazarken City: Kayseri yazip Stata kismini “does not apply” olarak isaretledim ancak dogum belgemi inceledigimde il : kayseri ilce : melikgazi olarak gozukuyor sıkıntı olur mu acaba?
-
@iibrahimd Schengen için maalesef bir şey diyemiyorum konu hakkında bilgim çok yok benimde. FAM yasası ile ilgili bilgi forumda mevcut arama yaparak ulaşabilirsin.
Size kısaca özetlemem gerekirse; Önceki yıllarda konsolosluk ile sadece dosya taşınabiliyordu ve konsolosluğun inisiyatifindeydi kabul edip etmemek fakat FAM yasası ile beraber artık numaranız current olmadığı sürece KCC vasıtasıyla direkt taşıyabiliyorsunuz.
Dip not: KCC ile taşıyor olmanız o konsolosluğun mülakat vereceği anlamına gelmiyor. Nedeni ise bazı konsolosluklar oturma, çalışma, vatandaşlık gibi evraklar istiyor. O yüzden taşıdığınız konsolosluğun önceki deneyimlerinden faydalanın.
-
@iibrahimd Bu tip sıkıntılar çok sorun teşkil etmiyor ama illa benim düzeltmem lazım içim rahat etmez diyorsanız mülakat tarihinizi alınca konsolosluğa mail atarak DS-260 formunuzu açtırıp düzeltebilirsiniz.
-
@evrentnrkl güzel bir yasa olmuş o halde tabiki gerekli gereksinimler sağlandığı takdirde. Eğer ki dogum yeri konusunda sıkıntı olmaz diyorsanız çok sorun olmaz forumda gezinirken gözüme çarpıyor ister istemez sorma gereksinimi duyuyorum. Birde şeyi sormak istiyorum dosya açtırıp degisiklik yapmak mülakat sırasında bir sorun teşkil eder mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum