Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onuru Hocam selamlar, şöyle aslında 10-15k birikir ama ben yinede garantiye almak adına daha ucuz bir eyalette başlayıp, ilerleme kaydetmek istediğimden dolayı sordum para konusunda elbet ki şu şartlarda ne kadar zor olsa da gidene kadar elbet biriktirilir diye düşünüyorum açıkcası

• ⭐⭐

@HayallerimveBen eger abd de bir tanidiginiz varsa bence ilk baslarda onun yanina gitmek hem sizin alismaniz hemde adaptasyon icin buyuk bir arti olacaktir. Eger bir tanidiginiz yoksa, eyalet vergisinin olmayan veya az olan eyaletlere bakardim.

• @alplion bilgi için teşekkür ederim.

• good bye!

• Son 2 gün. Heyecan katsayısı giderek artıyor.

• Bilgi almak icin soruyorum. Herkesin butcesi 15kya el vermeyebiliyor. Şöyle bir yol izleyen oldu mu merak ettim, diyelim 7k bir birikimi olan biri var. Ustunu kredi çekip hesapta para gosterip vizeyi aldigi senaryoda krediyi geri yatirma gibi şeyler yapiliyor mu? Uygun eyaletlerde 10k gostermek falan yeterli olur mu ayrica?

• @Kunfeyekun hazırda ev altın araba harici 50 bin dolarım var, varlığıma güvenemiyorum bile. sen 20 bin dolara nereden ev dükkan alıyorsun merak ettim!

• ⭐⭐⭐⭐

@HayallerimveBen

Sorunuz mülakatınız başarılı geçerse, vizenizi alırsanız hangi eyalete/şehire yerleşmek maddi manevi olarak daha uygun kapsamında ise aşağıdaki başlıktaki deneyimleri okumak yol gösterici olabilir.

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Kısa ipuçları vermek gerekirse, daha önce ABD’de hiç bulunmadıysanız sisteme ve düzene adapte olmak için tanıdığınız bir kişinin olduğu şehire düzeninizi kuruncaya kadar kısa süreli taşınmak, yüksek vergi yaşam maliyetlerinden yüksek şehirlerden/merkezi noktalardan uzak durmak, bir meslek sahibiyseniz ve bu meslek sizi ABD’de ayrıştıracak ise ve başlangıçta para kazanmanızı sağlayacak ise iş arama motorlarında işiniz ile ilgili en çok iş ilanı olan şehire odaklanmak mantıklı olabilir.

İstisnalar hariç hayal ettikleriniz ile gerçeklerin birbiri ile birebir örtüşmeyeceğini her zaman aklınızda tutmanızı tavsiye ederim.

• @yasvedev ev araba nakit olayımız emsal sizinle duygularıma tercüman olmuşsun, hala tamamım diyemiyorum benim değil 10k 25k nakitim olsa gitmem rezil oluruz diye

• ⭐⭐⭐⭐

@serhanbey

Ankara konsolosluk hesap hareketi istiyor, yurtdışında bazı konsolosluklar hesap hareketi isteyemebiliyor ancak konsoloslukların sorguladığı konu ilk taşındığınızda ABD sistemine mali olarak yük olup olmayacağınızı sorguluyor.

Tavsiye edilen USD 15.000’den daha az tutar ile vizesi onaylanan da var, bu rakamdan çok daha fazlası hesabında olup kendisinden I-864 (Affidavit of Support) formu doldurarak ABD vatandaşı olan bir kişinin sponsor olmasını veya resmi iş teklifi mektubu getirmesini isteyen konsolosluklarda var.

Hesap hareketinde para görmek isteyen bir konsoloslukta mülakata katılacak olursanız, kredi çekerek de parayı hesabınıza yatırabilir veya bir arkadaşınızdan borç alıp da gösterebilirsiniz. Mülakat tarihine yakın tarihte alacağınız hesap hareketinin çıktısını aldıktan sonra aldığınız paraları iade edebilirsiniz.

Kazanan olursanız mülakata gireceğiniz konsolosluğa göre geçmiş tecrübelere göre yol haritanızı çizersiniz. Bunları düşünmek için daha çok erken, adım adım…

• @serhanbey hocam amerika fırsatlarla dolu olduğu kadarda yok etme konusundada maharetlidir ancak 15k bile tek kişi için çok az bence, bu bütçelerle gidip başarmış insanlar duyduk ama çok zorlu süreçlerden sabırla çıkabilmiş kişilerdi

• @ATS16 Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim.

Sayg.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Ya arkadaşlar green cardı kazananları değil de dededen 3-5 ev kalıp bunları kiraya verip yaşayan insanları çok kıskanıyorum be 😃 Çalışma stresi yok, koşuşturmaca yok, tamamen sevdiğin işi yap (istersen) istemezsen hobilerinle ilgilen, rahat rahat gez, sakin sabahların tadını çıkar. Ah ulan ah.......

• @Atlantis00 ah be kanka 😃 öyle düşününce gerçekten ne güzel hayat bide şey var evini falan satıp faize atmış pasif gelir muhabbeti o olay da var keşke bi o kadar rahat olabilsek şu hayatta 😃

• @Atlantis00, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Ya arkadaşlar green cardı kazananları değil de dededen 3-5 ev kalıp bunları kiraya verip yaşayan insanları çok kıskanıyorum be 😃 Çalışma stresi yok, koşuşturmaca yok, tamamen sevdiğin işi yap (istersen) istemezsen hobilerinle ilgilen, rahat rahat gez, sakin sabahların tadını çıkar. Ah ulan ah.......

Bu olay greencard lottery'i beklemekten daha iyi. Zaten bu kadar mal varlığı ve parası olan illa ki yatırımcı veya benzeri bir vize ile isterse yine ABD'ye gidebilir. 😃

• Gri, kırmızı, pembe (evet pembe) renkli pasaportlar hariç vizenizi tüm pasaportlara bastırabilirsiniz.
    Yani yeşil pasaportunuz yeterli👍🏻

@oz4nkilic, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

merhaba bir sorum olacak benim yeşil pasaportum var diyelim ki gc cıktı vıyanaya tasıdım dosyamı schengen almadan yesıl pas ıle vıyana gırıs yaptım mulakata gırdım fakat benden bordo pasaport ısteyecekler green cardı basmak ıcın yesıl pasaportu kabul etmıyorlar bılıyorsunuz nasıl olacak bu surec

• ⭐⭐⭐⭐

@oz4nkilic

Gri, kırmızı ve siyah pasaportlara göçmen vize basılamaz. Diğer tüm pasaportlara vize uygulanabilir.

• @rocklee Kısaca paran yoksa yeterince beklersin böyle kader gülsün diye. Fakirin yüzü gülür mü ? :))

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@HayallerimveBen Faiz kendi açımdan dinsel açıdan ve eğer kazandığının birazını geri koymazsan zarara sokacağından pek tercih etmezdim ama hani 3-4 evden kira geliri çok iyi olurdu be 😃

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@rocklee Zaten şu durumda olan kişi Abd'nin büyük yüzdeliğinden de daha iyi bir yaşam sürüyordur muhtemelen. Tabii bu kadar parası evi mülkü olup vizyonu olmayan çok insan var. Vizyon da lazım bol bol 😃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |