K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@Velcro merhaba, ANK ile başlayan numaranız gelmedi mi yani? Bizimki de 14 nisanda aktarıldı NVC’ye ama hala ses yok
-
@goldie , Hayir gelmedi. Dosyamiz 7 Nisan da NVC ye gonderildi. Bu hafta Public Inquiry yaptim, dosyamizin kendilerine ulastigini ama daha numara verilmedigini soylediler. NVC takvimine gore (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html/) onumuzdeki hafta numara verilmesi gerekiyor. NVC de dosyalari elciliklere her iki hafta da gonderiyor. Bir sonraki tarih 6 ve 7 Mayis. Umuyoruz bu tarihlerde "In transit" olur. Acaba ne zamana randevu alabiliriz onu merak ediyoruz. Gecen sayfalarda bazi arkadaslar 2 ay gibi bir surede randevu aldiklarini okumustum. Bilgisi olanlar var mi?
-
Merhabalar. Taşındıktan sonra kadınlar için soyadı değişikliğinde nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı? Örneğin uçak biletlerinde, konsolosluğa bildirimde, gibi gibi
-
@Velcro Hangi eyaletten başvuru yapmıştınız? Biz de Ekim 17'de NOA1 aldık. NOA2 bekliyoruz şu an
-
@Alihan-Çetin Texas dan basvurduk (Dallas) ama butun dosyalar California' a gidiyor.
-
@Ekto-Oktan Kendi durumum hakkında güncelleme eşim ile K1 Sürecinin daha masraflı ve AOS Gibi daha çetrefilli olması nedeniyle vazgeçtik kendisi yakında türkiyeye gelicek ve K1 Yerine doğrudan CR1/IR1 Sürecine dahil olucağız evlenerek green card'a başvuracağız acelemiz yok ve bu aşamada vizeyle beraber sınırdan girdiğimizde çalışmaya ve hayatımıza başlamaya hazır olmak için şimdilik K1 planımız iptal K1 Vizesi için plan yapan herkese başarılar.
-
@iremtopal Merhabalar. Taşındıktan sonradan kastınız ABD/ evlilik sonrası ise (Türk)konsolosluğa evlilik tescili ve adres değişikliği için bildiri yapıyorsunuz. Kendi tecrübemden “yanlış hatırlamıyorsam” faydalanarak söylemek isterim ki ben bu ikisini bir de evlilik cüzdanı başvurumu aynı anda yaptım ve bunu yaparken evlilik tescili ve aile cüzdanına yeni soyadımı, adres bildirimine ise eskiyi yazmıştım. İnternette pek yardımcı kaynak bulamadım kafama göre doldurmuştum. Eğer kızlık soyadınızı kullanacaksanız onun için evlilik tesciline ekstra bir belge daha ekliyorsunuz bunların hepsi sitede var sadece siz boşlukları dolduruyorsunuz. Onun harici burada eyalet kimliğine/sürücü belgesine de artık evlilik sonrası kullandığınız ismi yazdırıyorsunuz ve resmi olarak öyle devam ediyorsunuz artık. Ben GC gelene kadar yanımda hem pasaportumu (yenilemedim henüz pasaportu) hem de kimliği taşıyorum hep ne olur ne olmaz diye. Evlilik sertifikasının da resmi var telefonumda.
-
@goldie Bilgi için teşekkürler! NOA1'imiz 1 Temmuz 2024, NOA2 5 Mart'taydı ve 10 Nisan'da DOS/NVC'ye gönderildi. Şu anda vaka numaramızı bir PI veya K1 FTP mektubu aracılığıyla almaya çalışıyoruz. Ankara büyükelçiliğinin NVC nakliye programına göre NVC'den dava kabul edip etmediğinin farkında mısınız? Farklı şartlarda kabul ettiklerini okudum. Vaka numaramızı bu hafta PI aracılığıyla alırsak, önümüzdeki hafta 6/7 Mayıs'ta elçilikte göndereceğimizi umuyorum. Bu konuda sahip olduğunuz herhangi bir içgörü yararlı olacaktır.
Görünüşe göre davalarımız birbirine çok yakın, bu yüzden şu anda ne zaman açık mülakat tarihleri olduğunu görmek için forumları araştırıyorum. (Üzgünüm, Türkçe bilmiyorum bu yüzden çevirmeni kullanıyorum.) -
@Velcro Merhaba! NVC'nin NVC gönderim programında Ankara'ya gönderdiğini doğruladınız mı? Yani 6/7 Mayıs? Ankara'nın bu programı takip etmediğini okudum, bu yüzden bir cevap bulmaya çalışıyorum.
Ayrıca önümüzdeki hafta gitmeyi umuyoruz (10 Nisan'da DOS'a gönderildik). -
@amandapanda Merhaba! If you search internet you get the NVC's 2025 calendar for mailing cases to embassies\consulates (https://www.visajourney.com/forums/topic/829283-february-2025-k1-to-noa2-to-nvc-to-embassy/). I don't know anything about if there is some type of limit or stoppage for Ankara. Where did you read Ankara doesn't accept cases? It appears that I am about a week ahead of you and @goldie.
-
@Velcro Teşekkür Ederim! Bizde beklemedeyiz hâlâ ama bir yerde Ankara dosyaları ayın herhangi bir gününde rastgele gönderildiğini okudum. Bu sayfayı senin için bulmaya çalışacağım. Siz ank ile başlayan dosya numaranızı aldınız mı ?
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
merhabalar ds-160 formunu doldururken dogum tarihi doldurduğumuz yerde country seçmek istediğimizde türkiye çıkmıyor acaba bu sistemsel sorun mu yoksa listeden kaldırıldı mı anlayamadım
-
Public Inquiry ile NVC den numaramizi aldik, dosyamiz hala NVC de. Transit olmasini bekliyoruz.
NOA1: 27 Eylul 2024
NOA2: 28 Subat 2025
USCIS den NVC ye 7 Nisan da donderildi. -
@dolunaysudex u durumda çok büyük ihtimalle sistemsel veya geçici bir görüntüleme sorunu söz konusu. DS-160 formunun doğum tarihi kısmında "Doğduğun Ülke (Country of Birth)" seçilirken Türkiye'nin listede olmaması normal bir durum değil.
Bu sorunun olası nedenleri ve çözüm yolları:
1. Tarayıcı Uyumsuzluğu:
DS-160 formu bazen Chrome, Firefox gibi tarayıcılarla daha iyi çalışır. Tarayıcı güncel değilse ya da eklentiler (ad blocker, çeviri, güvenlik uzantıları) varsa listeyi düzgün göstermeyebilir.
Çözüm:Farklı bir tarayıcıyla denesin (özellikle Chrome veya Firefox).
Tarayıcıyı gizli modda açarak yeniden deneyebilir.
Tarayıcı önbelleğini temizleyip sayfayı yenileyebilir.
2. Bölge/Dil Ayarları:
Bazı durumlarda sistem, bölgesel ayarlara göre listeyi filtreleyebiliyor. Örneğin, formun dili Fransızca seçiliyse "Turkey" yerine "Turquie" gibi bir adla listelenmiş olabilir (ama DS-160 genelde sadece İngilizce'dir).
Çözüm:Formun İngilizce olarak doldurulduğundan emin olun.
Doğduğun ülke kısmına "T" harfiyle başlayarak elle kaydırıp Türkiye’yi bulun. Bazen "Türkiye" değil "Turkey" olarak listelenmiştir.
3. Gerçek Zamanlı Sunucu Sorunu (USDS tarafında):
Bazen siteye yoğunluk olduğunda veya sunucu tarafında bakım varsa, ülke listesi tam yüklenmeyebilir.
Çözüm:1-2 saat bekleyip tekrar denemek.
Sistem çok nadiren de olsa DS-160 sayfasında sorun yaşatabiliyor.
4. VPN veya Güvenlik Duvarı Etkisi:
Kullanıcı VPN kullanıyorsa veya ağda bazı güvenlik ayarları varsa, bazı veri paketleri yüklenmeyebilir.
Çözüm:VPN varsa kapatıp tekrar denesin.
Farklı bir internet bağlantısı veya cihazdan denemek faydalı olabilir.
Sonuç: Türkiye'nin listeden kaldırılması söz konusu değil. %99 ihtimalle geçici veya tarayıcı kaynaklı bir hata. -
çok teşekkür ederim söyediğiniz gibi denedim ve oldu @hartigen
-
Son durum: dosyamiz bu hafta transit olmadi. Amandapanda dogru soylemis. Ankara ya dosyalar belli bir tarih araliginda gonderilmiyor. takvim disinda da gonderim oluyor.
-
Bu siralarda randevu alabilen veya randevu takvimini goren var mi?
-
Merhabalar,
8 yıldır süren bir ilişkim var ve ABD vatandaşıyım. Şu anda Türkiye'de yaşıyorum. Birkaç ay içerisinde nişanlanmayı planlıyoruz ve ilerleyen dönemde Amerika’da yaşamak istiyoruz. Süreci hızlandırmak adına öncelikle turist vizesine başvurmayı düşünüyoruz. Ancak, turist vizesinin reddedilmesi durumunda K1 (nişanlılık) vizesine başvurduğumuzda bu red kararının olumsuz bir etkisi olur mu? Bu riski göze almak mantıklı mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum