Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba,
    5 hafta belirsiz bekledigimiz icin dayanamayip expedite request yapmistik, cok sukur konsolosluk onayladi ve bugun, Mayis icin mulakat tarihi verdiler. Expedite sureci gercekten hizli ilerliyormus eger kabul ederlerse. NVC ne zaman tarih verirdi hala bilmiyorum, ama muhtemelen 10 Mayisa kadar yeni tarihler dagitilir diye dusunuyorum. Cok zor ve sabir sinayan bir surec oldugu icin gercekten umarim herkes bir an once mulakatini alir 🙏 Bekleyen arkadaslar icin bilgi vermek istedim, sanirim DQ olan bana cok yakin bir tarih yok.

• @GH25 merhaba ne sebep gösterdiniz acaba?

• @GH25 adınıza cok sevindim simdiden hayırlı olsun 🙂 ♥ expedite request i ne sebeple yaptınız nasıl isliyor biraz bilgi verebilir misiniz lütfen. benim esim de yapmak istiyor ama ne sebep bulup göndersek nasıl yapsak bilemiyorum acaba mümkün olur mu ki... 😞

• @GH25 expedite nasıl yapılıyor bilgi verir misiniz

• @Malonjao Cok tesekkur ederiz umarim en kisa zamanda NVC ve diger onaylari alirsiniz siz de 🦋

Genel olarak bildigim DQ olduktan sonra expedite isteyebiliyorsunuz. [email protected] adresine mail atilmasi gerekiyor. Genellikle saglik sorunlari icin doktor raporu , finansal zorlukla ilgili belgeler veya ordu icinse ona ait belgeler isteniyor, deployment orders veya komutan mektubu gibi. Psikolojik sorunlar icin de rapor alinabilir belki. Anladigim kadariyla kanit istiyorlar ve yeterli gorurlerse onay veriyorlar. NVC degil konsolosluk onayliyor/reddediyor, ama NVC araci oluyor.

• @GH25 Tebrik ederim çok iyi bir haber, aylarca beklemenize gerek kalmadan kabul edilmesi çok iyi olmuş sizin için, muhtemelen temmuza doğru verirdi NVC. Bayağı da yakın bir tarihe verilmiş aslında o yüzden vakit kaybetmeden unganlardan doktor randevusu almanızı öneririm direk, ais sitesine register etmek zaman alabilir o yüzden beklemeyin yoğunluk olabilir bende 5 gün almıştı. Expedite biz de düşünüyorduk aslında ama uscis sürecinde işe yaramamıştı pek o yüzden denemedik. Bir tek ciddi sağlık durumlarında kabul olduğunu duymuştum, sizin de bu sebepten mi onaylandı? Umarım ciddi ve önemli bir durum değildir eğer öyleyse. En kısa zamanda vizenizi alıp eşinize kavuşmanızı dilerim, bol şanslar 🤚🏻

• @nazmi4343 Cok tesekkur ederim, ben de sizden sonra hizli alirim zaten diyordum ama oyle olmadi malesef 🙂 Expedite isteyince ertesi haftaya da tarih verebiliyorlar ve hazirlik asamasi zor olabiliyor, yine biraz riskli. Saglik randevusunu alabildim bosluk var hala iyi ki ve ais kaydimi da bugun yapabildim, muhtemelen konsolosluk randevuyu kendisi verince zaten sistemde bulunuyor o yuzden beklemeden kayit olunabiliyor. Iyi dilekleriniz icin tesekkurler, size de bol sans diliyorum tekrar 🙏

• @GH25 Cok tesekkür ederim cevabınız ve yardımınız icin 🙂 . Aktif olarak orduda görev yaptıgından dolayı expedite etmis oldugunuz bize umut verdi. esim suanda aktif gorevde degil ama uzun süre görev yaptı ve %100 disabled veteran. belki bir şansı olur 😭
    cok sagolun yeniden!! en yakın zamanda esinize kavusmanız dilegiyle...

• @Malonjao Rica ederim! DQ olmadan expedite yapiliyor mu bilmiyorum onu beklemeniz gerekebilir, veya maille sormayi deneyebilirsiniz tabi ki bir sey kaybetmezsiniz sonucta ☺️ Mumkun olan ne kadar kanit varsa sunun o kadar iyi olur, biraz secici olabiliyorlar. Esiniz icin de gecmis olsun, umarim siz de en kisa zamanda interview alabilir ve kavusabilirsiniz 💕

• az önce expedited processing icin e mail attık. bütün dökümanları yolladık. GH25 yardımların icin yeniden bolca tesekkur ediyorum. umarım en yakın zamanda hepimiz sevdiklerimize kavusuruz. ♥ ♥ Allah en hızlı ve hayırlısını nasip etsin.

• Bu ileti silindi!

• @Refiks cok saolun cevap verdiğiniz için mart 11 2024 ilk basvuru yapıldı

• Bu ileti silindi!

• Bana dq maili gelmişti ama ceac sorguladığımda at nvc yazıyor normal mi bunu yazması henüz mülakat tarihi almadım

• @Alfa-Centauri Evet normal... Mulakat tarihi aldiktan sonra degisiyor o kisim

• Fiziksel gc ülkeye girişten 5 ay sonra geldi. Bazı insanlara 75 günde geldi bazılarına 4-5 ay sürüyor.

• ⭐⭐⭐⭐

• @ATS16 teşekkürler

• arkadaşlar yakında mülakat tarihi olan var mı? benim 1 hafta kaldı. oldukça gerginim

• arkadaşlar SSN ülkeye girince otomatik olarak mı geliyor yoksa başvuru yapmamız falan mı gerekiyor?

Benzer Başlıklar

• 1177
  • 1
  • 9
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |