Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aliarslan987 benim nişanlım californiada ama texasa gönderdi ve sanırım şu an dosya californiada biz dosyayı gönderdikten bir kaç gün sonra wac numarası verdiler şimdi oradan takip ediyorum umuyorum ki işlem hızlı sürsün ama şu an geri bildirim alan kişilerin geçen sene başvuranlar sizin talihsizliğiniz için üzüldüm umarım en kısa sürede hepimiz mail alırız 🙏

• Selamlar biz hala Noa1 sürecindeyiz ama No2 geldikten sonra süreç hızlı ilerliyor mu yani tüm planlarımızı yapabilir miyiz düğün salonu vs yoksa biraz daha beklemeli miyiz cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

• @dolunaysudex teşekkür ederim, sizede bol şans diliyorum. Bakalım süreci zaman zaman buradan detaylandıracağım.

• @aliarslan987 bende teşekkür ederim umarım hepimiz hayırlısı ile tamamlarız süreci

• @dolunaysudex merhaba, vizesini yeni almış biri olarak bence biraz bekleyin derim. bizim evrak NVC''ye geçtiğinde 2 ila 4 hafta arası sonuçlanacak yazıyordu fakat sonuçlanması 4 haftayı geçti. randevu aldığımızda evrak geçerlilik süresi bile geçmişti. Ankara konsolosluktan da hemen randevu alamayabilirsiniz. o yüzden biraz bekleyin derim.

• @goldie daha 4 ayınız var gibi o zaman. benim almam tam 9 ay sürdü. almaya aldık da hala gidemedim o da ayrı bir konu 🙂

• @nsrnmnk nesrin abla teşekkür ederim nvc sürecünden sonra bakmaya başlayacağım inşallah

• @nsrnmnk merhaba tüm sürecini baştan sona aşama aşama detaylandırırsanız bizim için daha faydalı olabilir.Böylece her bir işlemin arasındaki bekleme süresini ortalama görmüş oluruz. Vizeyi almanıza sevindim, bol şans diliyorum🙏

• Merhabalar, yakın zamanda NOA2 almış ve NVC'den dönüş alan/ bekleyen var mı acaba?

• @goldie bir arkadaşım var ama sanırım o bu platformu kullanmıyor o arkadasım 9 ayın sonunda noa2 aldı ve 26 gündür nvc sürecini bekliyor eğer o kullanıyorsa size cevap verir zaten ama bu kişiden kişiye değişiyor sanırım bazı kişiler daha erken noa2 alıyor şans işi bende beklemedeyim bakalım hayırlısı olsun ☺

• Merhabalar, Subat 27 de NOA2 aldik. NOA1 Eylul 27. Dosyamiz su an NVC ye ulasti. Haftaya numaramizi almayi umuyoruz. Ne kadar zamanda elcilikten randevu alinabiliyor? Bu yakinlarda randevu alaniniz var mi?

• @Velcro merhaba, ANK ile başlayan numaranız gelmedi mi yani? Bizimki de 14 nisanda aktarıldı NVC’ye ama hala ses yok

• @goldie , Hayir gelmedi. Dosyamiz 7 Nisan da NVC ye gonderildi. Bu hafta Public Inquiry yaptim, dosyamizin kendilerine ulastigini ama daha numara verilmedigini soylediler. NVC takvimine gore (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html/) onumuzdeki hafta numara verilmesi gerekiyor. NVC de dosyalari elciliklere her iki hafta da gonderiyor. Bir sonraki tarih 6 ve 7 Mayis. Umuyoruz bu tarihlerde "In transit" olur. Acaba ne zamana randevu alabiliriz onu merak ediyoruz. Gecen sayfalarda bazi arkadaslar 2 ay gibi bir surede randevu aldiklarini okumustum. Bilgisi olanlar var mi?

• Merhabalar. Taşındıktan sonra kadınlar için soyadı değişikliğinde nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı? Örneğin uçak biletlerinde, konsolosluğa bildirimde, gibi gibi

• @Velcro Hangi eyaletten başvuru yapmıştınız? Biz de Ekim 17'de NOA1 aldık. NOA2 bekliyoruz şu an

• @Alihan-Çetin Texas dan basvurduk (Dallas) ama butun dosyalar California' a gidiyor.

• @Ekto-Oktan Kendi durumum hakkında güncelleme eşim ile K1 Sürecinin daha masraflı ve AOS Gibi daha çetrefilli olması nedeniyle vazgeçtik kendisi yakında türkiyeye gelicek ve K1 Yerine doğrudan CR1/IR1 Sürecine dahil olucağız evlenerek green card'a başvuracağız acelemiz yok ve bu aşamada vizeyle beraber sınırdan girdiğimizde çalışmaya ve hayatımıza başlamaya hazır olmak için şimdilik K1 planımız iptal K1 Vizesi için plan yapan herkese başarılar.

• @iremtopal Merhabalar. Taşındıktan sonradan kastınız ABD/ evlilik sonrası ise (Türk)konsolosluğa evlilik tescili ve adres değişikliği için bildiri yapıyorsunuz. Kendi tecrübemden “yanlış hatırlamıyorsam” faydalanarak söylemek isterim ki ben bu ikisini bir de evlilik cüzdanı başvurumu aynı anda yaptım ve bunu yaparken evlilik tescili ve aile cüzdanına yeni soyadımı, adres bildirimine ise eskiyi yazmıştım. İnternette pek yardımcı kaynak bulamadım kafama göre doldurmuştum. Eğer kızlık soyadınızı kullanacaksanız onun için evlilik tesciline ekstra bir belge daha ekliyorsunuz bunların hepsi sitede var sadece siz boşlukları dolduruyorsunuz. Onun harici burada eyalet kimliğine/sürücü belgesine de artık evlilik sonrası kullandığınız ismi yazdırıyorsunuz ve resmi olarak öyle devam ediyorsunuz artık. Ben GC gelene kadar yanımda hem pasaportumu (yenilemedim henüz pasaportu) hem de kimliği taşıyorum hep ne olur ne olmaz diye. Evlilik sertifikasının da resmi var telefonumda.

• @goldie Bilgi için teşekkürler! NOA1'imiz 1 Temmuz 2024, NOA2 5 Mart'taydı ve 10 Nisan'da DOS/NVC'ye gönderildi. Şu anda vaka numaramızı bir PI veya K1 FTP mektubu aracılığıyla almaya çalışıyoruz. Ankara büyükelçiliğinin NVC nakliye programına göre NVC'den dava kabul edip etmediğinin farkında mısınız? Farklı şartlarda kabul ettiklerini okudum. Vaka numaramızı bu hafta PI aracılığıyla alırsak, önümüzdeki hafta 6/7 Mayıs'ta elçilikte göndereceğimizi umuyorum. Bu konuda sahip olduğunuz herhangi bir içgörü yararlı olacaktır. 🙂 Görünüşe göre davalarımız birbirine çok yakın, bu yüzden şu anda ne zaman açık mülakat tarihleri olduğunu görmek için forumları araştırıyorum. (Üzgünüm, Türkçe bilmiyorum bu yüzden çevirmeni kullanıyorum.)

• @Velcro Merhaba! NVC'nin NVC gönderim programında Ankara'ya gönderdiğini doğruladınız mı? Yani 6/7 Mayıs? Ankara'nın bu programı takip etmediğini okudum, bu yüzden bir cevap bulmaya çalışıyorum. 😞 Ayrıca önümüzdeki hafta gitmeyi umuyoruz (10 Nisan'da DOS'a gönderildik).

Benzer Başlıklar

• 148
  • 61
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |