Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'den gelen gelir için vergi

Taşındı Vergi Sistemi
142 46 22.7k 53

Benzer Başlıklar

  • Türkiye'deki Aileden Gelen Hediye Paranın Vergilendirilmesi

    Vergi Sistemi
    2
    3 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    Henry bloorH
    Hediye parayı kim öderse o öder vergisini alıcı değil.Babanın usa ile bağı yoksa vergiside alınmaz
  • Geliri olmayan şirketimin vergisi hk

    Taşındı Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    184 Bakış
    MySeaM
    @Enes-Aydın Bildigim kadariyla, C corporation icin IRS form 1120 kullanmaniz gerekiyor, hem gelir hemde masraflari bildirmek icin. Corporation vergilendirmeleri diger LLC lere gore biraz farkli. Avantajli taraflari olabilir. Ama ortaklar eger dividends aliyorlarsa, ayrica ondan da vergi odeyecekler. Biraz karisik. Eger hic bilginiz yoksa, bir muhasebeci bulmanizda fayda var.
  • Bireysel Vergi Kimlik Numarası (ITIN)

    Taşındı Vergi Sistemi
    39
    1
    8 Oy
    39 İleti
    6k Bakış
    M
    Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var. Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
  • Gelir vergisi / beyani

    Taşındı Vergi Sistemi
    1k
    2 Oy
    1k İleti
    77k Bakış
    MySeaM
    @Ceren_gz Evet yapabilirsiniz. IRS websitesinden direct pay secin. Reason for pay olarak estimated tax secin. Odemeyi yaptiginiz takvim yilini secin. Mesela su an icin 2026 gibi. Receipt saklamayi unutmayin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum