Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@halteran
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    O sarışın, güler yüzlü, naif adamı nasıl Terminatör'e dönüştürdün yahu 😂😂.

• ⭐⭐⭐⭐

@halteran

Tebrikler, hayırlı olsun.

1-Viyana’ya giriş esnasında Avusturya polisi tarafından Schengen bölgesine giriş yaptığınızı kanıtlar giriş damgasi basildiysa, Schengen bölgesi dışına çıkacağınız Paris’ten çıkış yaparken sorun olmayacaktır.

2-ABD’ye gelmeden önce sizin için güzel bir tecrübe olmuş, ABD polis akademisinde ilk öğretilen konulardan bir tanesi “empty hands are safer if all empty hands are visible”. ABD’de trafikte polis çevirmesine girerseniz araçtan ayrılmadan, direksiyon başında oturarak “Keeping your hands on the steering wheel is fine” memurun yanınıza gelmesini beklemeniz gerekiyor. Geçmiş olsun.

3- Mülakat öncesi veya esnasında konsolosluğa permanent resident kart ve SSN’in gideceği adresi tam ve eksiksiz ibraz etme zorunluluğunuz var. ABD’ye giriş veya girdikten sonra USCIS sistem üzerinden değişiklik yapma hakkınız var. Adreste yaşayan kişinin adı ve soyadının istenmesi hususu da hem yasal zorunluluk hem de aşağıdaki iletide geçen husus nedeniyle önemli. https://yesilkartforum.com/forum/post/459696

Göç sürecinizin ilerleyen aşamalarında bol şans!

• @Flight101 Tesekkurler. Ertesi gun seker gibiydi aslinda. Xray cihazinda var ne varsa.
    @ATS16 Tesekkurler feedback ve iyi dileklerin icin. Gozumden kacmis bu zorunluluk. Umarim baskalarinin dikkatini pekistirir.

• @Tunahan-Eroğlu tebrikler.Yolunuz açık olsun

• Selamlar,

14 Nisan’da Green Card mülakatına Montreal’de girdik ve vizemiz onaylandı!
    Tüm süreç boyunca Yeşilkart Forumu'nda emeği geçen herkese ve paylaşılan bilgilerle süreci doğru bir şekilde ilerletmemizi sağlayan tüm forum üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Kanada’dan süreç yürüttüğümüz için ve bu konuda forumda sınırlı bilgi bulunması nedeniyle, ilerleyen dönemde görüşmeye girecek adaylara yardımcı olması açısından Toronto’daki belge toplama sürecimizi, sağlık muayenemizi ve Montreal’deki vize görüşmemizi tüm detaylarıyla paylaşmak istiyorum.

***Green Card çekilişine Türkiye’de başvurmuştuk. Sonrasında eğitim amacıyla Kanada'ya taşındık ve çekilişi burada kazandığımızı öğrendik. Halihazırda Kanada’da oturumumuz olduğu için, DS-260 formunu doldururken mülakat yeri olarak Montreal’i seçtik. Herhangi bir dosya taşıma işlemi yapmadık.

TORONTO SAĞLIK MUAYENESİ SÜRECİ

Kanada'da, Türkiye'den farklı olarak, sağlık kuruluşları aşı uygulaması yapmıyor. Bu yüzden Green Card sağlık muayenesine girebilmek için gerekli aşıların önceden tamamlanmış olması gerekiyor.Amerikan Konsolosluğu’nun sitesinde belirtilen yetkili doktorların web sitelerinden "Vaccine Checklist" dokümanını indirip, bir aile doktoruna veya walk-in clinic’e giderek kan testi yaptırmanız gerekiyor. Test sonuçları genellikle 3–5 iş günü içinde çıkıyor.
    Öneri:
    Kanada’da süreçler yavaş ilerlediğinden, mülakat tarihi açıklanmadan önce aşı sürecini başlatmanız faydalı olur. Aşılar arasında genellikle 8 haftalık süre bırakılması gerektiği için, aşı süreci toplamda iki ayı aşabiliyor. @blanx ve @ırem forum üyelerinin sağlık deneyimleri bizim için çok yol gösterici oldu. Buradan ayrıca kendilerine tekrar teşekkür ederiz.

Vaccine Checklist’te yer alan aşılar: Hepatit B, MMR, Varicella, Tetanus-Diphtheria, Flu Shot (sadece Kasım-Mart aralığında mülakata girenler için), ve Covid-19.
    Eşim ve ben Tetanus-Diphtheria aşısı yaptırdık. Walk-in clinic’ler Covid ve flu shot aşılarını yapmıyor. Bu sebeple, Amerika’nın son 12 ay içinde yapılmış bir doz Covid-19 aşısı şartını karşılamak için Shoppers Drug Mart’tan randevu alarak Covid-19 ve flu shot aşılarını olduk.

(Bilindiği üzere, 22 Ocak 2025’ten itibaren USCIS, statü ayarlamaları için Covid-19 aşılama gereksinimini kaldırdı. Daha sonrasında sağlık mülakatına gireceğimiz Dr. Lyndon Mascarenhas’a hatırlatma dozu zorunlu değilse aşı olmak istemediğimizi belirttik. Doktor durumu CDC’ye sorgulattığında, CDC'den şu şekilde bir yanıt aldığını belirtti: “USCIS’nin Covid-19 aşısı ile ilgili kararının farkında olduklarını, ancak şimdilik aşıya ilişkin teknik talimatlarda herhangi bir değişiklik olmadığını ve aşılama gerekliliğinin devam ettiğini” ifade ettiler.)

SAĞLIK MUAYENESİ: DR. LYNDON MASCARENHAS

Biz sağlık sürecimizi Dr. Lyndon Mascarenhas ile yürüttük. 14 Nisan’daki mülakatımız için 25 Şubat tarihinde sağlık muayenesi randevusu aldık. (Diğer adaylar için, sağlık muayenesini mülakat tarihine daha yakın bir zamanda yaptırmak daha faydalı olacaktır. Ancak biz, zaman yönetimi nedeniyle erken bir tarihte randevu almak durumunda kaldık.)

Dr. Lyndon Mascarenhas’ın kliniğinden green card sağlık muayenesi için randevu almak adına bir e-posta gönderiyorsunuz. Klinik, size uygun tarih ve saat seçeneklerini sunuyor ve bazı belgeleri dijital ortamda iletmenizi istiyor. Dijital olarak iletmeniz gereken belgeler şunlardır:

1. Pasaport (Fotoğrafın bulunduğu sayfanın taranmış hali)
    2. Mülakat davet mektubu (Montreal Case Number [MTL] bilgisi dahil)
    3. Aşı kontrol listesi (Klinik web sitesinden erişebilirsiniz: www.visadoctor.ca)
    4. Fotoğraf: Dijital fotoğraf gönderilirse, basılı kopyaya ihtiyaç yoktur.

Sağlık muayenesi yaklaşık 5 dakikalık kısa bir görüşme ile başlıyor. Bu görüşmede boy ve kilo ölçümü yapılıyor, tansiyon kontrol ediliyor. Ardından ödeme işlemi tamamlanıyor (kişi başı $435 CAD) ve aynı binanın bodrum katında bulunan röntgen bölümüne geçerek akciğer filmi çekimi gerçekleştiriliyor. Daha sonra, binanın çaprazında yer alan laboratuvar binasına giderek kan tahlilinizi yaptırıyorsunuz. Tüm bu işlemler ortalama 2 saat sürüyor.
    Test sonuçları yaklaşık bir hafta içinde hazır oluyor. Dr. Lyndon Mascarenhas, sonuçları doğrudan konsolosluğa iletiyor ve size de bilgilendirme amaçlı bir e-posta göndererek işlemin tamamlandığını bildiriyor.

MONTREAL VİZE MÜLAKATI

Görüşmemiz sabah saat 08:00’deydi ve biz 07:30’da konsolosluk binasının önünde hazır bulunduk. Güvenlik kontrolleri tam zamanında başladı ve gerekli işlemler yapılarak içeri alındık. Yanınızda sırt çantası götürmemenizi öneririm; bir aday sırt çantası getirdiği için sorun yaşadı. Biz sadece belgelerimizin bulunduğu bir dosya, telefonlarımız ve küçük boy bir çanta ile gitmiştik.
    Bina girişinde telefon, saat gibi küçük eşyalarınızı kilitleyebileceğiniz küçük dolaplar mevcut. İçeri girmeden önce görevliye pasaportunuzu veriyorsunuz ve isminiz listeden kontrol ediliyor. Güvenlikten ve X-ray kontrolünden geçtikten sonra size bir sıra numarası veriliyor. Daha sonra asansörle 1. kata çıkıyor ve sıra numaranızın ekranda yanmasını bekleyerek evrak teslimi aşamasına geçiyorsunuz.

Teslim Edilen Evraklar:

Asıl Talihli (Eşim) için:
    *Pasaport
    *2 Adet Fotoğraf
    *Pasaport fotokopiler (Photocopy of Passport Biographic Data Page)
    *Birth Certificate -Formül A
    *Marriage Certificate- Formül B
    *Adli Sicil Belgesi (TR & RCMP)
    *Askerlik Belgesi
    *Okul Belgeleri
    *Work permit & Study permit

Bana Ait:
    *Pasaport
    *2 Adet Fotoğraf
    *Pasaport fotokopiler (Photocopy of Passport Biographic Data Page)
    *Birth Certificate -Formül A
    *Adli Sicil Belgesi (TR & RCMP)

Önemli –Konsolosluğun sitesinde pre-interview checklist başlığında teslim edilecek belgelerin online başvurunuza yüklenmesi gerektiği ve yüklenmediği takdirde konsolosluğun size geri çevirebileceği veya yeniden randevu istemenizi talep edebileceğine dair uyarı mevcuttu. Biz konuyu netleştirebilmek adına montreal konsolosluğu ile iletişime geçtik. Montreal Konsolosluğu, online belge yükleme gerekliliği olmadığını bize yazılı olarak bildirdi.

İlaveten biz garanti olması için her bir başlık altında çokça belge hazırlamıştık e-apostil,e devlet,tercüman,konsolosluk gibi ama bizden sadece her bir belgenin orjinalini (ingilizce) ve bir kopyasını teslim etmemiz istendi. Çok fazla belge hazırlamaya gerek yok. Bu sebeple teslim ettiğimiz belgelerin detayını aşağıda ayrıca paylaşıyorum.

Birth Certificate -Formül A
    • Konsolosluktan aldığımız Formül A belgesi+ fotokopisi
    • Tercüme ettirdiğimiz Formül A belgesi + fotokopisi

Marriage Certificate- Formül B
    • Konsolosluktan aldığımız Formül A belgesi+ fotokopisi
    • Tercüme ettirdiğimiz Formül A belgesi + fotokopisi

Adli Sicil Belgesi
    • Konsolosluktan aldığımız ingilizce adli sicil kaydı+ fotokopisi
    • Kanada için Royal Canadian Mounted Police den aldığımız Criminal Record Check +fotokopisi

Kanada’da 6 aydan fazla yaşayanlar için - Royal Canadian Mounted Police Criminal Record Check: RCMP nin anlaşmalı olduğu kurumlardan birine giderek greencard için Criminal Record Check e ihtiyacınız olduğunu belirtmeniz ve parmak izi vermeniz gerekiyor. Belgeyi konsolosluğun sitesinde yer alan açıklamada belirtildiği üzere “Certified Criminal Record Check – Type of Criminal Record Check for Personal Use (*formerly known as Privacy Act)” olarak talepte bulunmanız gerekiyor. Kurum parmak izinizi Mounted Police’e yolluyor ve polis belgeyi max 2 hafta içerisinde size postalıyor. Biz yaşadığımız bölgeye en yakın kurum olduğu için Red Seal Notary kurumunun Mississauga daki şubesi ile işlemlerimizi tamamladık.

Askerlik Belgesi
    • Tercüme ettirdiğimiz e-devlet askerlik belgesi + fotokopisi

Okul Belgeleri
    • Tercüme ettirdiğimiz üniversite diploması + fotokopisi
    • Üniversite diplomasının aslı

En yüksek eğitim derecenizin diploması talep ediliyor. Lise diploması hiç sorulmadı bize

Work permit & Study permit
    • Eşim öğrenci statüsüyle Kanada’da bulunuyor.Aynı zamanda çalışma iznide mevcut.Buradaki statümüzü kanıtlamamız için izin belgeleride talep edildi.

Bunlar dışında hazırladığımız vukuatlı nüfus kayıt örneği, DS260 confirmation page, NVC dökümanı, AIS kaydı , Finansal dökümanlar vb hiçbir belge talep edilmedi bizden ama her ihtimale karşı yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır.

Ek olarak tercüme işlemleri için İrem hanım’ın da tavsiyesi üzerine Toronto’daki Türk Konsolosluğunun listesinde yer alan Sıla Okur ([email protected] ) ile tüm belgelerimizi tamamladık. Hızlı ve titiz bir hizmet sundu, çok memnun kaldık.

Eşimden sonra ben belgelerimi teslim ederken eşim farklı bir bankoya gidip ödemeyi gerçekleştirdi. ( Kişi başı $330 USD) Nakit ve kart ile ödeme seçeneği mevcut. Biz bir sorun yaşamamak için nakit olarak ödeme yaptık. Nakit ödeme yapacaksanız tam tutarı götürmeniz gerekiyor geri para ödemesi yapamıyorlar.

Ödeme işlemi sonrasında, parmak izi vermek için farklı bir bankoya yönlendirildik. Parmak izi işlemlerimizin ardından, mülakat için sıramızın gelmesini beklemek üzere oturma alanına geçtik. Sıra numaramız çağrıldığında mülakat alanına alındık.
    Görevli bizi oldukça pozitif bir şekilde karşıladı. Öncelikle, vereceğimiz bilgilerin ve teslim ettiğimiz belgelerin doğruluğu üzerine yemin ettik. Ardından mülakat başladı. Süreç tamamen sohbet havasında geçti ve oldukça kısa sürdü. Aşağıda, bize yöneltilen soruları paylaşıyorum:

En yüksek eğitim seviyeniz nedir?
    Bölümünüz neydi?
    Ne zaman evlendiniz?
    Askerlik görevinizi tamamladınız mı? Göreviniz neydi?
    Başka bir ülkede uzun süre yaşadınız mı? ( Eşim 11 ay ABD de yaşamıştı. Orada bulunduğu zaman dilimindeki vize statüsünü ve şehri sordu)
    Herhangi bir ülkede sınırda sorun yaşadınız mı?
    Hiç tutuklandınız mı?

Mülakatın ardından görevli bizi tebrik etti ve vizemizin onaylandığını söyledi. Heyecanlı ve stresli bekleyiş yerini büyük bir mutluluğa bıraktı. 😊 Pasaportlarımızın en geç iki hafta içinde belirttiğimiz adrese postalanacağı bilgisini de bizimle paylaştı.
    Ertesi gün CEAC üzerinden durum kontrolü yaptığımızda, statümüzün "Issued" olarak güncellendiğini gördük. Aynı zamanda pasaportlarımızın kargoya verildiğini bildiren bir bilgilendirme e-postası da aldık. Yarın pasaportlarımızı teslim alacağız.

Bu süreçte emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. Kanada’da mülakat yapacak tüm adaylar, kafalarına takılan her konuda benimle iletişime geçebilirler. Herkese bol şans! Umarım herkes vizesine hızlıca kavuşur ve her şey hayal ettiğinizden daha güzel olur! 🌟

• ⭐⭐⭐⭐

@elvank-isik Forumda Montreal deneyimi gerçekten yok denecek kadar az. Bu nedenle paylaştığınız bilgiler büyük bir katkı sağladı. İçerdiği önemli ayrıntılar sayesinde pek çok kişiye yol gösterecek bir kaynak olmuş. Ellerinize sağlık. Vizeniz hayırlı olsun, tebrikler🎉🥳

• ⭐⭐⭐

@elvank-isik

• @Tunahan-Eroğlu Sizin adınıza çok mutlu oldum🤩 . Darısı başımıza inşallah . Yeni hayatınızda başarılar dilerim Hep şans sizinle olsun 🍀 Tercümanı nasıl buldunuz? Sevgiler🌸

• @Gönül-Özata tecümanı watsap gruplarında gördüm. çok memnun kaldım. konsolosluk çalışanları ile arkadaş olmuş. benim mülakatımda mülakata başlamadan önce berat ile şakalaştı konsolos ve arada bize tatlı tatlı takıldı. böyle birisinini yanınızda olması tüm havayı değiştiriyor. beklediğim kadar gergin bir ortam yoktu. hepsi beratın sayeside sağolsun. ve diğer tercümanlara göre çok uygundu. inşallah sizlerde vizenizi alırsınız. güzel haberlerinizi bekliyorum.

• @Flight101 Guzel dilekleriniz icin tesekkurler sizin de aynı şekilde şans hep yanınızda olsun☘

• @Serapp çok teşekkürler Serap hanım 🙏

• @onuru Çok teşekürler Onur )

• @akara aynen dostum, katılıyorum 🙂 herkesin süreci ve dilekleri gerçekleşsin, bizler yardıma hazırız.

• @Physicus vizeyi almana çok sevindim o gün seninle beraber mülakata tercüman berat ile giren kişiyim. o günden beri aklımdaydın. orada konuşamadıkta. her şey çok hızlı oldu. yeni hayatından başarılar.

• @Tunahan-Eroğlu Evet çok hızlı gelişti, benim de motivasyonum düştü o an, teşekkür ederim, biraz uğraştık, uğraşmayacaksak neden hong kong'a geldik değil mi 🙂 . Ben de tebrik ederim, yeni hayatında başarılar.

• Herkese merhaba, 10 Nisan tarihinde onaylanan vize sürecimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Her şey 2018 yılında işyerinde arkadaşımın neden Green Card’a başvurmuyorsun demesiyle başladı. Daha önce duyduğum hatta 2006 yılında Amerika’da work&travel yaparken arkadaşımın kazandığı ama merak edipte sormadığım bir çeşit karttı benim için sadece. Sonra biraz araştırdım ve Yeşilkartforum’u keşfettim. Her gün forma girip okuyordum Sayın @crazycells herkese yardım etmeye çalışıyor ve bunun karşılığında hiç bir şey talep etmiyordu. Hatta buluşma günleri düzenliyorlar, form üyeleri ve Ali bey (eğer Türkiye de ise )birlikte vakit geçiriyorlardı. Biraz daha formu keşfettikçe arama yapmak için üye olunması gerektiğini farkedip 2019 yılında üye de olduğum bu forum sayesinde bugün vizemiz basılmış olarak pasaportlarımızı alabildim.
    Bu sürece ilk başta katkı sağlayan Sayın @crazycells’e çok teşekkür ederim. Sayın @gucarslan ve diğer üyelere de tüm paylaşımları için ayrıca teşekkürler 🙏
    Daha önce Unganlar ziyaretimin ayrıntılarını paylaşmıştım.
    Gelelim mülakat gününe; 9 Nisan’da İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık saat 22:00 civarı konsolosluğa çok yakın olan otelimize giriş yapıp ertesi gün gerekli her şeyi tekrar gözden geçirdim. Eşim ve ben çok hastaydık, serumlarla ayakta durmaya çalışıyorduk ama sabah sorunsuz uyandık. Randevumuz 7:30 da olduğu için 7:10 da konsolosluğun önündeydik. Araçla gelecek olanlar için sokak aralarında çok fazla park edecek alan var. Konsolosluğun önündeki sırada yerimizi aldık. Saat 7:45 gibi güvenlikler 7:30 randevularını bahçeye almaya başladı. Sırayla 5’erli olarak pasaport teslimi yapıp bina girişinde bulunan güvenlik sırasına yöneldik. ( pasaport tesliminde randevu kontrolü yapılıp içeride bulunan güvenliğe teslim ediliyor) Güvenlikten geçerken pasaportlarımızı geri alıp ana bina bahçesine geçiş yaptık. İçeri girdiğimizde sırayla pasaportlarımıza barkod yapıştırıp sağ tarafta beklemenizi kendilerinin bizi yönlendireceğini söylediler. Saat 8:30 gibi isimle vezneye çağrıldık. Eşim, ben ve kızım için 990$ nakit ödeme yaptık ve verilen sıra numarası ile ekranı takip etmemiz söylendi.
    Numaramız yandığında evraklarımızı teslim için gişeye yöneldik ve sırasıyla,
    Talihli olan benim için evrak listesi:

• Pasaport
    • 1 adet fotoğraf
    • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
    • Arşivli Adli sicil kaydı( İng/e-devlet)
    • Diploma aslı ve fotokopisi
    • Hesap dökümü ( imza sirkülerini neden koyduğumu sordu ama yine de ekledi)
    • Sağlık raporu
    • Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
      Eşim için evrak listesi:
    • Pasaport
    • 1 adet fotoğraf
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Arşivli adli sicil kaydı (İng/ e-devlet)
    • Hesap dökümü ( eşim ve benim ayrı hesaplarımız var)
    • Sağlık raporu
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi
    • Askerlik belgesi
      Kızım için evrak listesi (9 yaşında):
    • Pasaport
    • 1 adet fotoğraf
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( bana ait)
    • Sağlık raporu
      Tüm belgelerin tesliminden sonra mülakatımızı Türkçe yapmak istediğimizi belirterek yine sıramızın gelmesini beklemeye başladık.
      Girişin sağ tarafında 3 gişe var, kimi görüşme çok uzun sürerken kimisi de çok kısa şekilde sonuçlanıyordu. Türkler azınlıktaydı, saatler geçti ama numaramız bir türlü yanmadı arada bizden sonraki numaralarla Türkçe görüşenler de oldu. Saat 11:15 civarı orta bölümde bulunan konsolos tası tarağı toplayıp gitti. Yerine bi kaç dakika içinde kadın konsolos geldi ve Türkçe mülakatları sırasıyla çağırmaya başladı. Bizi çağırdığında tekrar Türkçe mi görüşmek istiyorsunuz diye sordu. Evet deyince de gülümseyerek ‘peki’ dedi.
      Yeminlerimizi ettikten ve parmak izlerimizden sonra aynı anda evrakları tek tek kontrol ederek;
    • Daha önce yurtdışında yaşadınız mı? (Hayır)
    • İlk evliliğiniz mi? (Evet)
    • Diplomamı göstererek lisede hangi bölümü okudun? (Süper lise)
    • Amerika’da nereye gideceksiniz? ( New York deyince hesaptaki paraya baktı toplamda 34 bin dolar vardı)
    • Orada tanıdığınız mı var? ( Evet arkadaşımız var)
    • Ne iş yapacaksınız? ( Arkadaşımızın yönetici olduğu markette çalışıcağız)
      Tamam her şey güzel vizenizi onaylıyorum deyince onaylandı mı diye sormuşum🤦♀️ evet onaylandı dedi gülerek😂 ben kızıma eşim de ikimize birden sarıldı sevinçten🥰
      (7:30 olan randevumuzu 11:55’te tamamladık)
      Herkesin vizesine kavuşması dileğiyle 🙏

• Merhaba
    Honkong mulakati için universitemden lise doplomamin kopyasini istedim,e-mail ile tarafima gonderildi.mulakat icin diplomanin ciktisini alip yeminli tercume edilmesi yeterli olurmu?,universite diplomamin asĺı mevcut

• ⭐⭐⭐⭐

@srdr, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba
    Honkong mulakati için universitemden lise doplomamin kopyasini istedim,e-mail ile tarafima gonderildi.mulakat icin diplomanin ciktisini alip yeminli tercume edilmesi yeterli olurmu?,universite diplomamin asĺı mevcut

Merhaba
    Öncelikle eğer mülakat aldıysanız imzanızda mülakat yeri ve tarihini güncelleyin.
    Sorularınızı aşamalar başlığında sormalısınız.

• ⭐⭐⭐

@Arya

• @Flight101 sizin de her daim şans yanınızda olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

172

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |