Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @salimekoken relax relax sen hazırsın her türlü😉 😉 😉

• Merhaba arkadaşlar,
    Dün eşimin vize mülakatı vardı. Görüşme olumlu geçti, vize memuru vizenin onaylandığını söyledi ve pasaportunu aldı. Ancak konsolosluktan çıktıktan birkaç saat sonra CEAC sistemini kontrol ettiğimizde başvurunun “idari işlem (Administrative Processing)” aşamasında olduğunu gördük. Şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir e-posta ya da açıklama almadık. Bu durum normal midir, benzer bir durum yaşayan var mı?

• @yasmin982 Merhaba, siz vizenizi alabildiniz mi? Gorusmeniz nasil gecmisti? Bir de pasaportunuzun gonderimi ne kadar surdu eger teslim edildiyse?

• @salimekoken merhaba ben mülakata son 2 hafta kala izleyebildiğim kadarıyla youtubeda türk-yabancı fark etmez insanların cr1 mülakat deneyimlerini izlemiştim.Avukatların bilgilendirme videolarını izlemiştim.Ve burdaki yazılan deneyimlerin hemen hemen 90% nu okudum.

• bende formdakileri okumuştum hepsini, özellikle oturup ders çalışır gibi çalışmadım ama soruların zor olmadığını düşünüyorum. bu arada arkadaşlar interview letter çıktısı almam lazım mı yanıma?

• @salimekoken ben de ders çalışır gibi çalışmadım fikir edinmek içindi.Aynen sorular kolay.
    Interview letter çıktısı götürülcekler listesinde vardı

• Selam burda yeniyim ileti silmeyi bir türlü bulamadım nasıl oluyor acaba

• @umayy Merhaba, iletinizin yaninda bulunan 3 noktaya tiklayip sil butonundan silmeyi deneyin olmazsa duzenleye basip metni silebilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar bizim mülakatımız geçen haftaydı.Bizim eksik evrak yüzünden uzadığı için hemen yazmadım.Ama yarın ve öbür gün girecek olan arkadaşlarım için kendi izlenimlerimi paylaşmak istedim biz uçakla gittik,inişte ikinci yolda sağ tarafta 50 m gibi 442 nolu otobüs var peşin 100 lira bir kişi ordan ilk meclis durağında indik ulus metrosuyla söğüt özüne geçtik çukurambar çıkışından çıktık(Not:dönüşte metroyla kızılayda inip 442 noluya binmelisiniz çünkü dönüşte aynı rotadan gitmiyor)konsolosluk 2 dakika biz vardığımızda 7,36 gibiydi bizim randevumuz 8.30da idi daha önce forumda genelde herkesi zamanında çağırıyorlar çocuklu ailelere öncelik veriyorlar yazılmıştı bayram sonrasından kaynaklı mı bilemedim.Hastane sırası gibiydi herkes çantayla bekleme alanına girmişti mülakatı olan olmayan bile,bize gelince eşim dışarda kaldı sırt çantalarından mı diyecem bilemedim ama demir kapıdan içeride bekleme alanına geçince millette hep çanta doluydu,hatta polise dedim bizim çantaları almadınız eşim dışarda kaldı içeri çanta ile girenler var diye oralı olmayınca boş verdim hatta iranlı teyze vardı arkada minnacık çantayı emanetçiye bıraktı eşimde çok çanta olmasa eşime bırak diyecektim ondan demedim, yani söyleyeceğim şu ki örnek vatandaş olalım ne diyorlarsa o şekilde girelim sıraya,sadece''ERKEN GİDİP SIRAYA GİRİN''derim.
    Biri vardı çanta götürülmeyeceğini biliyor eşlerin içeri giremeyeceğini biliyor sıradan çıkıp tekrar geldiler biz sıradaydık çantamızı bıraktık tekrar geldik diyor vs sonra gitmiş pasaportu içeri vermiş sanki mulakata girecekmiş gibi sonra onun yüzünden uzadı uzadı süre memur siz giremezsiniz alın pasaportunuzu dedi diyorki karımın yanında içeri girecem diye dikleniyor çok sinir olmuştum üzülmüştüm insanların zamanından çalıyor hakkına giriyor diye,bu arada onun eşi 2 dakikada visayı aldı evrakları varla yok arasındaydı avukatı çok iyi yükleme yapmış ve mali durumu çok çok iyidi diye düşünüyorum memurlar bir anda birbirne bakarak gülümseyerek konuştular 🙂
    Her neyse sonra 5erli gelin diye çağırdı memur ilk biz koyduk çekmeceye pasaportu sol tarafa ikinci güvenlik kapısına geçip bekledik lakin bize sıra gelince arkamdakiler benden önce içeri girdi deneyimlilermiş çok gelmişler mülakatlara turist vizesiydi sanırım,içeri bizden önce girince anladım deneyimli olduklarını bizim pasaportun altına kaydırdılar pasaportu komik ve düşündürücü anılar yurdum insanı 🙂
    İçeri girince rahatlıyorsunuz herşey bir nizam içinde dışardakileri unuttum birden hiç stres yapmadım tüm mülakatlar aynı binada içeri girince ters L şeklinde bir koridor var sağ taraf çok gişe var orda göçmen olmayan vize gişeleri vardı hepsi açıktı gişelerin ilk 2 gişe göçmen visanın evrak kontrolunü yapıyordu.girişte güvenlikler pasaport kaydı için sol köşedeki kayıt memuruna yönlendirip 2 numara kağıdı veriyor gerisini biliyorsunuz yazılanlardan sol tarafta iki gişe var görevliler ordan mülakata çağırıyor sırası geleni çocuklu aileler için yuvarlak anasınıfı masaları gibi geniş sehpalar ve tabureler var orda çocukların ilgisini çekecek çok renkli parlak resimli kitaplar mevcut,canları sıkılmıyor. 🙂
    yemin parmak izini mülakatı yapan güler yüzlü sempatik konsolosluk memuru aldı hatta dua ettim samimi içten tavırlarından Allah'ım 20 numaralı gişede olsun mülakatım diye öylede oldu 🙂

Şimdi asıl yere gelelim benim izlenimim mali evraklarınızı sisteme tam yüklemelisiniz elden çok nadir istiyorlar kişilerin durumuna göre çok yardımcı olmaya çalışıyorlar kimsenin aklında soru işareti bırakmıyorlar sorularınız varsa sorabilirsiniz güler yüzlüler içtenler ''Mali evraklara'' ve ''medeni hal evraklarının orjinal''lerini istiyorlar.

Size W2 W2 W2 diyorum bu çok önemli özellikle joint sponsor kullananlar için gelir yeterliliğini ölçmek için şart,bunu muhakkak istiyorlar yanınızda en unutmamanız gereken şey W2, serbest çalışanlar için wage and income transkript,tax return bunları muhakkak yükleyin gitmeden,birde sponsor olan eşinizin boşanma evrakının kabartmalı damgalı orjinal yada onaylı certifikası olmalı,kabartmasız mühürlü düz fotokopiyi kabul etmiyorlar bu yüzden bir bayan eksik evraktan gitti.Bunlar tamsa mülakat 1-2 dakika,tabi evliliniz hakkında bilgi sahibi olmalısınız 🙂 doğal olarak şakayla karışık bilginizi ölçüyorlar eşiniz hakkında bildiğinizden farklı bir cümle duyarsanız kibar bir dille düzeltme yapmanız gerekiyor.

Yani işin kısacası herşey tamamsa heyecan vs kalmıyor.Ben sadece W2 belgesinin ayırımını anlayamadığımdan sponsorunki yok deyince güler yüzlü sempatik memurum mülakatı geçtiniz ama bu evrakı yükleyin sisteme pasaportlarınızı hemen yollayın visalanıp geri yollayacağız dedi bizde dediklerini yaptık gelmesini bekliyoruz.
    Vermiş olduğum bilgiler inşaallah bilinmeze karşı heyecan dürtüsünü azaltır.Dilerim visalarınız aynı gün onaylanır ve basılır eşinize ailenize kavuşursunuz başarılar 🙂

• Bu ileti silindi!

• günaydın mülakattan çıktım toplam 30 saniye falan sürdü, 3 soru sordular mülakatta ve vizeniz onaylandı dediler. herkese aynı hızda olmasını diliyorum

• @salimekoken dediğim doğru çıktı demi çok tebrik ederim ☺️🥰 darısı bekleyen arkadaşların başına🤲🏻🤲🏻🥰🥰

• @yasmin982 evet ama benim hiçbir evrağıma bakmadılar. sormadılar bile şu evrak falan diye. üç soru sordu onaylandı dedi gönderdi. 30 saniye bile sürmemiştir.

• @salimekoken zaten evrağa bakmıyorlar çok nadir evrak kabuldeki bayan bakıyor mülakat kısmında bakmıyor memur.Yine bir amanız oldu neyse iyi yolculuklar yeni hayatınızda mutluluklar ☺

• @salimekoken tam olarak ne sordular acaba? söyleyebilir misiniz

• @tb19 eşimin ismini söyleyip bu kim dedi eşim dedim. eşin türkçe biliyor mu dedi hayır dedim. nerden tanıştınız dedi internetten dedim. vizeniz onaylandı tebrikler dedi ve bitti

• @salimekoken hayırlı olsunnn ve de geçmiş olsun. yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum 💜

• teşekkür ederiim. şimdi pasaportu bekliyorum bakalım kaç gün sürecek

• @salimekoken Tebrikler, gözünüz aydın. Sürecinizin sorunsuz sona ermesi sevindirdi. Pasaportunuz da en kısa sürede teslim edilir umarım. Amerika’daki hayatınızda mutluluklar ve kolaylıklar dilerim, yolunuz açık olsun.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 9
  • 3116
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |