Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @salimekoken evet bazıları işe yaradı bazıları da çok fark etmedi demiş. Biz 2 ay önce ı-130a başvurduk 2 hafta öncede k-3e başvurduk. Sürecin bu kadar uzun olduğu bir dönemde bir kaç ay önce almak bile çok mutlu eder bizi. Umarım işe yarar.

• arkadaşlar ben mülakata giderken proof of domicile olarak eşimin ehliyetinin scan edilmiş halinin çıktısını aldım. sonuçta üzerinde tam adres yazıyor. yeterli midir? bir de zaten eşimin son 6 aylık paychecklerinin her birinde de adres yazıyor. sizler neler götürdünüz ya da götüreceksiniz?

• @nazmi4343 sadece greencard gönderimi için adres soruluyor. Ben de wisconsinde yaşıyorum ama chicagodan giriş yapmıştım, hiçbir sorun ya da sorgulamayla karşılaşmadım.

• @salimekoken Eger Nvc'den domicile ile alakali bir dokuman talebi almadiysaniz, mulakatta bu konuyla alakali bir sorgulama yapacaklarini sanmiyorum. Yapsalar bile paycheck'ler yeterli kaniti sunar.

• @nazmi4343 Giris sirasindaki, kartin gonderilecegi, adres degisikligi sistemdeki ikamet adres beyaninizi degistiriyor mu bilmiyorum. Kural geregi ikamet adresiniz degistiginde uscis'deki ikamet adresinizi de degistirmeniz gerekiyor. Farkli bir eyaletten giris yapmanin sorun olacagini sanmiyorum. Bir cok eyalete direk ucus olmadigi icin ya da cok daha maliyetli oldugu icin, buyuk cogunluk farkli eyaletlerden ilk girislerini yapiyor. Daha once bu konuyla alakali sorun yasayan duymadim.

• perşembe günü unganlarda randevum var.
    pasaport
    ds260formu
    gözlüğümü
    gönderilen confirmation mailinin çıktısını ve
    aşıkartı götürüyorum

yeterli midir?

• @salimekoken paycheck talep ediliyor mu mülakatta ? Ben sadece eşimin w-2 ve tax return ve joint sponsorun son 3 yıllık tax transcript yükledim 1099 filanda vardı içinde bunlar yeterli midir ? Bu şekilde DQ oldum

• @tb19 son gidenlerden ,pasaport ve e nabizdan alinan aşilarim kisminin ekran görüntü cıktısını istediler sadece .Goturecekleriniz fazla bile

• Bu ileti silindi!

• @salimekoken bizim için bir iki ay çok önemli değil beklemeyi tercih ettik, bol şans sizede 🍀

• @Caner-Türk teşekkür ederim galiba çok heyecanlandım

• joint sponsorun w-2si gerekir mi. bilen var mı. ceacta istemediler mülakata götürmek gerekir mi

• Arkadaslar doktor randevusuyla alakali bir sorum olacak, en erken doktor randevusu olarak mulakat gununden 1 ay oncesi icin mi randevu alinabiliyor? Unganlar sitesinden baktigimda mulakatin 2 ay oncesinden randevu olusturulmaya baslanabiliyor. Doktor randevusunun mulakattan en erken 30 gun once mi olmasi lazim yoksa 2 aya yakin bir sure de olabiliyor mu? Benim mulakatim Haziran'da ornegin ama site Nisan ayi icin de veriyor gozukuyor randevu almaya calistigimda, bu cok mu erken mulakatim icin?

• Herkese merhabalar, 2024 Ocak ayında başvuru yaptığımız dosyamıza onay gelmiş sanırım USCIS'den. Ancak sistemde güncellememişler normal midir? Eşime bir evrak göndermişler orada dosyamızın apporeved olduğu yazıyor. Bu evraka dayanarak apporeved olduğumuzu varsayıyorum ancak bir sorum var. Eşim soyismini benim soyismimle değiştirdi. Bu durumu nasıl NVC'ye veya USCIS'e bildirebiliriz? Bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. İnternette biraz araştırma yaptım, bazı insanlar aşağıdaki linkten NVC'ye ulaşabilir ve durumu bildirebilirsiniz demişler, buradaki topluluğa da sormak istedim. Birde bu soyadı durumu NVC ücretini öderken bir sıkıntı yaratır mı? Cevap veren herkese teşekkür ederim.

• @nazmi4343 önerilen 1 ay öncesinde ancak bu bir zorunluluk değil. Ben ciğerimdeki lekeden şüphelenip Şubat ayında daha mülakat tarihim bile belli değilken, istediğim bir tarihi seçip randevu alıp muayene oldum. Tarihi seçerken de sanki Mart ayında mülakat olacak gibi girmiştim. Herhangi bir sorun olmadı.

• @Alfa-Centauri ben DQ olurken iki belge yükledim. esimin 2024 W2 ve tax return transcripti. ama sonradan forumdan anladığım kadarıyla herkes en az 100 finansal belge falan götürüyor diye bende götüreyim dedim. normalde resmi sitede istenen yeterli ise most recent yılın W2 ve tax return transcript i yeterli diye okumuştum. bende ekstraları alacaklarını düşünmüyorum sonuçta gelir sınırda değilse ekstra şeylere bakmıyorlar diye biliyorum ya da joint sponsor yoksa. bende öyle bi durum olmadığı için gönül rahatlığıyla iki belge yükledim CEAC sistemine ve direkt DQ oldum. iki gün sonra mülakatım var, bakalım ne olacak

• @salimekoken joint sponsorun geliri sınırının kat kat üzerinde ama bende talep edeceklerini pek düşünmüyorum. Umarım interview olumlu geçer ve vizenizi alırsınız deneyimlerinizi yazmanızı rica ediyorum

• @okokok Tesekkurler yanitiniz icin. Sizin vize kategoriniz biraz daha farkli sanirim, mulakat mailinizi almadan saglik kontrolu yapabilmissiniz. Acaba ondan dolayi bir farklilik olabilir mi? Mart ayinda gibi mi gostermistiniz mulakatinizi randevu alirken? Unganlarin sitesinde soyle diyor: ''Randevunuzu elçilik ile olan görüşmenizden en erken 30 gün önce alabilirsiniz." Bu bilgiden dolayi ve genelde herkes en erken 1 ay oncesine aliyor o yuzden 1 ay kurali oldugunu dusundum ben ama hala emin degilim konsoloslugun sorun cikartip cikarmayacagi hakkinda, 1 aydan daha eski bir tarihte muayene olunmus guncel degil seklinde. Umarim sorun olmaz sizin icin de bu konu.

• @nazmi4343 Sağlık muayenesi vize kategorisinden bağımsız olarak, muayene tarihinden itibaren 6 ay geçerli. Yani, muayeneyi olduktan sonra 6 ay içinde ABD’ye giriş yapmanız gerekiyor.

Ayrıca, sağlık muayenesi sırasında vize kategorinize göre farklı bir işlem yapılmıyor. Unganların sitesinde “Mülakat tarihiniz belli değilse istediğiniz bir tarihi seçebilirsiniz” gibi bir ifade vardı diye hatırlıyorum. Yani illa mülakat mailini beklemenize gerek yok. Ben de daha önce mülakat tarihi almadan gidenleri okuyup gitmiştim ve sorun yaşamadım. Hala kafanızda soru işareti varsa arayıp sorabilirsiniz.

• yaklaşık 36 saat sonra mülakatım var ve hiç mülakat sorularına bakmadığımı fark ettim, gerginliğim yok bu konuda aslında eşimle ilgili her detayı bildiğimi düşünüyorum ama potansiyel sorular neler? hangi soruları bekleyebilirim

Benzer Başlıklar

• 2
  • 3116
  • 16
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |