DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@Ömer-Pirinçcioğlu Yeni hayatınızda başarılarınız daim olsun, yüzünüzden gülümseme eksik olmasın.
Size bir sorum olacaktı, Çevirmen Emre bey e nasıl ulaşabiliriz bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. -
@Ömer-Pirinçcioğlu tebrik ederim hayatınızın bu yeni sayfası siz ve aileniz için en güzel şekilde olsun. Burada sizlerin çabalarınızı görmek endişeleri paylaşmak ve güzel sonuçlarada sevincinizi paylaşmak çok degerli. Yeni hayatınızın keyfini sürmeniz dileğiyle
-
@LUNAP Numarasını buradan paylaşmam doğru olur mu bilmiyorum. @gucarslan sorun olur mu acaba?
-
@yuzu Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. Darısı isteyipte emek harcayan herkesin başına umarım.
-
@Ömer-Pirinçcioğlu Hayırlı olsun yeni yaşamınızda şans sizinle olsun🍀
-
@Ömer-Pirinçcioğlu özel mesaj ile paylaşın lütfen.
teşekkürler -
@gucarslan çok teşekkür ederim :smiling_face:
-
@onurakbas Ben de bir ikiz annesi olarak çok duygulandım yazınızı okurken .
Başarılarınız daim olsun yüzünüzden gülümsemeler eksik olmasın :slightly_smiling_face: -
@ness vizeniz hayırlı olsun19 gün sonra benimda deneyim yazacağım bir gün olur :)
-
@onurakbas sürecinizi mutlu bir şekilde tamamlamanıza çok ama çok sevindim. Hayat sizi hep iyi insanlarla karşılaştırıp, minik savaşçınızı sağlıkla huzurla büyütmenizi nasip etsin 🙏🏻 🧿
yeni kıtada yolunuz bahtınız açık olsun 🙏🏻 -
@ness Tebrik ederim, yeni hayatınızda yolunuz açık olsun 🙏🏻🙏🏻
-
HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİ
Selamlar, ben de birçok kişi gibi bu foruma teşekkür ederek başlamak istiyorum. Eşimle birlikte süreç boyunca burada okumadığımız hiçbir şeyle karşılaşmadık diyebilirim. Stresli ve uzun bir sürecin ardından vizelerimizi aldık.
Hong Kong’ta yaşadığımız deneyimi baştan sona kadar gösterip anlatmaya çalıştığımız bir video da oluşturduk. Bizden sonraki arkadaşlar için oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Hong Kong mülakat deneyimimizi buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=6IryFEKkyfM
Dosya Taşıma ve Hazırlık Süreci için ise: https://www.youtube.com/watch?v=-EFkf5EnvkU
Okumak isteyenler için de kendi deneyimlerimizi yazıyorum.
Anahtar kelimeler: Dr. Nicolson, Hong Kong, Bishop Lei, Soyadı değişikliği, Sağlık randevusu
DOSYA TAŞIMA
CN numaramız 9binlerde. Ankara’nın performansını gördükten sonra dosyamızı ilk olarak Bangkok’a taşımaya karar verdik. CN numaramız çoktan aktif olmuştu. Dolayısıyla konsolosluğa mail attık ancak yoğunluklarından ve personel sayılarının yetersiz olduğundan dolayı kabul edemeyeceklerini söylediler. Hemen 1-2 gün sonrasında Hong Kong’taki konsolosluğa mail attık ve yine 1-2 gün içinde KCC’den durumumuzda bir güncelleme olduğuna dair mail aldık. HK bizi kabul etmiş ve dosyamız oraya taşınmış oldu. Mülakat tarihini de 03.04.2025 olarak belirlediler.
SAĞLIK RANDEVUSU
Dosyamızın taşındığını öğrenir öğrenmez sağlık randevusu için araştırmalara başladık. Dr. Nicolson’a karar vererek mülakat tarihimize en yakın müsait günlerini öğrenmek için mail attık. En az 10 iş gününe ihtiyaç duyduklarını ve 19.03.2025 günü müsait olduklarını söylediler. Kabul ettik. Antikor testi ve aşı sürecimizi aile hekimliği ve devlet hastanesinde hallettik. Hepatit B için H-VAC Nicolson tarafından kabul edildi.
DR. NICOLSON
Hong Kong Island’ta Bishop Lei’ye yürüyerek 15 dk mesafede Wing On House’ta yer alıyor. 14. kata çıkıyorsunuz. Girerken makinadan Visa Medical Exam için numara alıp içeri geçtik. Numaramız gişede yandı ve görevli hemşirenin yanına gittik.
Verdiğimiz evraklar:
Pasaport ve Fotokopisi (Üzerine ad soyad, iletişim no, mail, ev adresi ve amerikada gideceğimiz adresi yazdık.)
Aşı kartlarımız (tercümeli)
Antikor testi (ingilizce)
Eski ameliyatım için epikriz raporu (tercümeli)
Covid aşı kartı
1x1,5 inch 5er adet foto
Mülakat tarihimizi gösteren sayfaSadece Influenza aşılarımızı olmamıştık onları yaptılar. Kan verdik. Akciğer filmlerimiz çekildi. Göz, kulak ve vücutta genel bir muayene yapıldı. Çıkarken de kredi kartıyla iki kişi için 8600 HKD ödedik. 2 gün sonra beni tekrar çağırdılar. Farklı bir açıdan bir akciğer filmi daha istediler. Gidip çektirdim ve extra 420 HKD daha ödedim. Sebebini net bir şekilde söylemiyorlar. X-ray doktorunun gerekli gördüğü söylendi. Birkaç kişiye daha aynı şeyi yaptılar ama bir sorun çıkmadı. Daha sonra vize mülakatımızdan 1 gün önce sağlık raporlarımızı teslim ettiler.
KONAKLAMA BISHOP LEI
Sağlık randevusundan 2 gün önce Hong Kong’a gelip mülakattan 2 gün sonra da heralde vizemizi almış oluruz diye düşünerek oteli ve uçağı gelmeden ayarlamıştık. Bishop Lei’yi tercih ettik. Mülakata gireceğimiz Perşembe gününün ertesi Cuma günü Hong Kong’ta bir şeyin anma günüymüş diye resmi tatilmiş meğer. Vizemizi Cuma günü alırız Cumartesi günü de döneriz diye hayal ediyorduk. Alamadık tabi. Oteli sonradan uzattık. Otele ilk geldiğimizde bizle beraber 10’dan fazla Türk arkadaş vardı. Bol bol muhabbet ettik birlikte planlar yaptık. Çok fazla boş vakit ve bekleme süreci oluyor. Bu stresli süreci birlikte geçirmek iyi geliyor. Otelde standart odalar çok küçük, bir şekilde idare ediliyor ancak uzun süre kalacağınızı düşünürseniz deluxe oda tercih edebilirsiniz ya da airbnb’de kalınabilir.
MÜLAKAT GÜNÜ (3 Nisan 2025)
Hemen hemen hepsiyle tanıştığımız Türk gurubun çoğu 1 nisan ve 3 nisanda mülakata girecekti. 1’inde giren arkadaşların çıkışına gittik. Siber güvenlik işi yapan bir arkadaşımızın mesleğini araştırmak istedikleri için o AP’ye kaldı. (Yakında çözülecektir diye düşünüyoruz.) Gördüğümüz kadarıyla giren diğer tüm arkadaşların olumlu sonuçlandı. Bazı arkadaşlar ertesi gün vizelerini konsolosluktan teslim aldılar. Bir kısım da sonraki günlere kaldı. 3 nisan günü sabah 8:30’daki mülakatımız için 8 gibi konsolosluğa gittik. 8:20’den önce konsolosluğun önünde bekletmediler. Tercüman olarak Aslı hanımla anlaşmıştık. Onunla buluşarak sıraya girdik. Pasaport gösteriyorsunuz isminizi listeden kontrol ediyorlar ve güvenlik kontrolü için içeri alıyorlar. Evraklarımızı sırt çantasında getirmiştik. Eşimin de el çantası yanındaydı. Elektronik, yiyecek, içecek dışında çantalarımızla güvenlikten geçtik, mülakata çantalarla bizi aldılar yani.
Mülakatın yapıldığı oda küçük bir oda. 4 tane banka gişesi gibi gişe karşısında da 15-20 tane falan sandalye var. Geçip oturuyorsunuz. Gişelerden soldan 3 tanesi evrak toplayanlar, en sağdaki ise mülakatı yapan gişe. Odadaki herkes (%90 Türk) pasaportlarını evrak toplayan gişelere verdi ve çağırılmayı beklemeye başladı. İsmimiz anons edildi. Eşim, ben ve Aslı hanım birlikte gişeye geçtik. Görevli asıl talihliyi sordu ve eşim olduğunu söyledik. Sırayla aşağıdaki evrakları istedi.
Eşimden:
Formül A ve B (e-devletten aldığımız çok dilli)
Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi (Çok dilli olduğu için tercüme yaptırmadık.)
Vukuatlı nüfus (Kadınlarda açık ve kapalı 2 tane isteniyor. İkisini de tercümeli verdik)
Lise diploması aslı ve tercümesi (sadece buna noter yaptırmıştık ama notere bakmadı)
Üni diploma, transkript (tercümeli)
Sağlık dosyası (dr.nicolson’ın verdiği açılmaması gereken zarf)
SGK kaydı sayfası (Tercümeli)
Adli sicil kaydı (e-devletten İngilizce)
2 adet fotoğraf
Amerika’da gideceğimiz adres ve kişinin bilgilerinin yazılı olduğu A4 kağıdı.Benden:
Askerlik belgesi (e-devletten alıp tercüme)
Formül A ve B (e-devletten aldığımız çok dilli)
Vukuatlı nüfus (e-devletten alıp tercüme)
Sağlık dosyası (dr.nicolson’ın verdiği açılmaması gereken zarf)
Adli sicil kaydı (e-devletten İngilizce)
2 adet fotoğraf
Daha önce Amerika vizesi almış olduğum pasaportum. Diğer eski pasaportlarımız istenmedi.
Bir kağıda annelerimizin kızlık soyadını yazdırdı.Verdiğimiz evraklarda genel olarak bir noter veya apostil arayışları olmadı. Bizle beraber giren arkadaşlara da genel olarak bu belgeler soruldu. Benim eğitimimle ilgili herhangi bir şey istenmedi. Ben 2022’de bir soyadı değişikliği yapmıştım. Bununla ilgili sorular sordu. Açıkladım ve vukuatlı nüfus kayıt örneğimde soyadı değişikliğimin yazılı olduğunu gösterdim. Asıl mülakatın yapılacağı gişede bununla ilgili daha fazla açıklama yapmam gerekebileceğini söylendi. İçimden aha dedim AP’ye kaldık. Evrak alma işi bitti başka bir bölümde 330’ar dolar yatırıp tekrar geçip oturduk. Odada kimisi çok gergin oturuyor, kimisi rahat muhabbet ediyor, mülakatı olumlu sonuçlananlar rahatlayıp gülücükler saçıyor :) Genel ambiyans böyle ama odada hep bir uğultu var. Bazen görevliyi duymak zor oluyor.
Mülakatı yapan gişeden de bir süre sonra çağırıldık. Yine üçümüz geçtik. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Parmak izlerimiz alındı. Pasaportlarımızı bize gösterip bunlar sizsiniz değil mi diye sordu evet dedik. Ben daha önce Amerika’da Work&Travel yapmıştım ve o yüzden 2010 yılında J-1 vizem vardı. Görevli bana dönerek “Sen daha önce J-1 vizesi almışsın sen benim konuştuklarımı anlıyorsun değil mi?” diye sordu. Benim ingilizcem var ama yanımızda tecrübeli biri olması ve daha rahat hissetmek için Aslı hanımla anlaşmıştık. O dakikaya kadar ortalık karışmasın diye hiç ingilizce konuşmayarak işi Aslı hanıma bırakmıştım. Görevli öyle sorunca ben artık benimle ilgili olan sorulara ingilizce konuşarak devam ettim. Work&Travel’da nerede çalıştığımı falan sordu. Diğer sorular;
Başka gittiğiniz ülkeler hangileri?
1 yıldan uzun süre başka bir ülkede ikamet ettiniz mi?
Hiç suç işlendiniz mi?
İlk evliliğiniz mi?
Eğitim durumunuz?
Ne iş yapıyorsunuz?Soyadı değişikliğimle alakalı hiçbir şey sormadı. Kısa sürdü ve basit sorulardan oluştu diyebilirim. Görüşme sonunda vizemizi onaylanmasını önereceğini söyledi ve görüşmemiz bitti. O anda bir rahatlama gelse de asıl rahatlamayı 2 iş günü sonra pasaportlarımızı elimizi alınca yaşadık.
Uzun bir süreç olsa da sonuç beklemeye değiyor. Herkese kolaylıklar dilerim.
-
@Evren53 vizeniz hayirli olsun, yeni hayatinizda basarilar.
-
@onuru teşekkürler, sağolun
-
@Evren53 abone olduk beğendik :) harika bir rehber video olmuş yolunuz açık olsun
-
@Evren53 Tebrik ediyorum yolunuz açık olsun
-
@Evren53
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀 -
Genel olarak sorulan sorular nedir diye Chatgpt ye sordum deepsearch modunda. Gelen cevabi paylasiyorum. referens linkleri bozuk ciktigi icin kaldirildi
Harika. yesilkartforum.com üzerindeki DV2025 mülakat deneyimlerinden yola çıkarak, başarılı ya da reddedilmiş tüm vakaları kapsayacak şekilde, konsolosluk görevlilerinin sordukları soruların Türkçe bir özetini çıkaracağım. Böylece kendinizi bu sorulara hazırlamak için kullanabilirsiniz.
Size detaylı bir listeyle geri döneceğim.
-
“İngilizce biliyor musunuz?” – Çok sık sorulur. Mülakatın hangi dilde yapılacağını belirlemek için genelde ilk sorudur . İngilizce bilmediğinizi belirtirseniz Türkçe devam ederler.
-
“Amerika’da hangi şehre/eyalete gideceksiniz?” – Çok sık sorulur. Green Card’ı kazananların ABD’de nereye yerleşmeyi planladığını öğrenmek için hemen her mülakatta yöneltilir .
-
“Neden orayı seçtiniz?” – Bazen sorulur. Gideceğiniz bölgeyi seçme sebebinizi merak edebilirler (örneğin tanıdık olması, iş imkânı, yaşam masrafları vb.) . Aile veya tanıdık varsa genelde bu soru yerine doğrudan tanıdık sorusu gelir.
-
“ABD’ye gidince nerede kalacaksınız/yaşayacaksınız?” – Bazen sorulur. Özellikle gideceğiniz yerde tanıdığınız yoksa, ilk başta konaklama planınızın ne olduğunu öğrenmek isteyebilirler .
-
“ABD’de tanıdık veya akrabanız var mı?” – Çok sık sorulur. Gideceğiniz eyalette veya genel olarak Amerika’da yakınınız olup olmadığı neredeyse her mülakatta sorulur . (Örneğin biri “Ablam ve ailesi orada yaşıyor” diye cevap vermiştir .)
-
“En son mezun olduğunuz okul nedir?” – Çok sık sorulur. Eğitim durumunuzu doğrulamak için genellikle sorulur . (Lise diploması asgari şarttır; üniversite mezunuysanız üniversite adını belirtirsiniz.)
-
“Hangi bölümden mezun oldunuz?” – Ara sıra sorulur. Özellikle üniversite mezunları için okulun yanı sıra mesleki alanınızı da netleştirmek isteyebilirler .)
-
“ABD’de ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?” – Çok sık sorulur. Yeni hayatınızda planladığınız meslek veya iş türünü öğrenmek isterler . Cevabınız genel kalırsa devamında alanı netleştirmek için sorular gelebilir (“Hizmet sektörü derken ne tür işler?” gibi).
-
“Eşiniz ABD’de ne iş yapmayı planlıyor?” – Eşli başvurularda çok sık sorulur. Başvuru sahibiyle birlikte eşinin de iş planını öğrenmek isterler . (Örneğin “Eşim teknisyen, o alanda çalışacak” şeklinde cevap verilmiş .)
-
“Daha önce evlendiniz mi?” / “Bu ilk evliliğiniz mi?” – Çok sık sorulur. Evlilik durumunu doğrulamak için sorulur . Hem başvuran hem eş için önceki evlilik olup olmadığı teyit edilir.
-
“Çocuğunuz var mı?” – Ara sıra sorulur. Başvuruda çocuk gözükmüyorsa ya da yalnız başvurduysanız, çocuğunuz olup olmadığını bazen sorabilirler .
-
“Daha önce Amerika’ya gittiniz mi? (Gittiyseniz vize sürenizi aştınız mı?)” – Bazen sorulur. Pasaportunuzda ABD vizesi/seyahati varsa genellikle sorulur . Önceden ziyaret ettiyseniz, yasal kalış sürenizi aşıp aşmadığınızı özellikle öğrenmek isterler.
-
“Mülakatı neden [Türkiye dışında bir yerde] yapıyorsunuz?” – Ara sıra sorulur. Dosyanızı başka bir ülkeye taşıdıysanız veya yurtdışında yaşıyorsanız, konsolosluk görevlisi bunun sebebini sorabilir .
-
“Ne zamandır [o ülkede] yaşıyorsunuz?” – Ara sıra sorulur. Mülakatı farklı bir ülkede verenlere, o ülkede bulunma süresi sorulabilir .
-
“Hiç suç işlediniz mi?” – Nadiren sorulur. Sabıka kaydı gerektiren bir durum olup olmadığını anlamak için bazı konsolosluklar sorabiliyor . Genelde “Hayır” cevabı beklenir (suç varsa zaten belge istenir).
-
“Hiç tutuklandınız mı?” – Nadiren sorulur. Yukarıdaki soruya benzer şekilde, adli geçmişinizi sorgulamak amacıyla sorulabilir . Çoğunlukla sorulmaz, polis kayıtları yeterli görülür.
-
“(Eksik belge durumunda) Neden [belge] yok?” – Nadiren sorulur. İstenen bir belgeniz eksikse görevli bunun nedenini sorgulayabilir. Örneğin, lise diplomasını ibraz edemeyen birine “Lise diplomanın nerede olduğunu nasıl bilmiyorsun?” diye tepki verilmiştir . Bu tür sorularla karşılaşmamak için belgelerin tam olduğundan emin olun.
-
-
H halteran bu başlıktan bahsetti
-
@Evren53 hayırlı olsun.Youtube videoyu çok beğendik.Etkili ve ayrıntılı bir anlatım👍
-
@Evren53 Hayırlı olsun, paylaşım için teşekkürler, videolarda harika, abone oldum, başarılar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum