@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@ıscx 2023-2024 yillarinda gelen onaylar yaklasik 12 ay duzeylerindeydi ama 2024 sonuna dogru bu bekleme suresi 14-15-16 ay seklinde uzadi, biz gecen ay onayimizi tam 16. ayimizda aldik ama bizden sonra sure azalmaya basladi, suan yaklasik 15 aydan biraz daha az bir sure dolaylarinda, hizlaniyor gibi gorunuyor USCIS son zamanlarda. Hizlandirma basvurusu yapabilirsiniz eger gecerli bir nedeniniz varsa.
-
Biz de 2024 temmuz 30 unda başvurduk. I-130 hâlâ onaylanmadı. Gerçekten çok zor bir süreç. Hızlanması için yapılacak da pek bir şey yok. 🥺🥺
-
Merhaba arkadaşlar bu konu başlığı için çok yeniyim. Eşim için geçtiğimiz yıl i-130 doldurup uscis gönderdim ve bugün approved notice sisteme düşmüş ve artık casei nvc ye transfer ettikleri yazıyordu. Benim ile benzer süreçlerden geçen kişilerin olduğunu bir group chat var mıydı. Ayrıca sanırsam excel tablosu da var muhtemelen. Bu grup ve tabloya nasıl katılabilirim. Teşekkürler
-
@DOGAN Merhaba tebrik ederim, bir hafta icinde NVC Welcome e maili alirsiniz muhtemelen, bahsettiginiz grup burasi aslinda bilgi alisverisi icin kullanabilirsiniz, eski mesajlara giderseniz sorulan bircok soru var isinize yarayacaktir benzer sorulariniz varsa. Bahsettiginiz excel tablosu hakkinda bilgim yok malesef, cok kullanan da yoktur diye tahmin ediyorum ama kullanicilarin imzasini takip edip hangi zaman araliklarinda onay alip DQ olduguna bakabilirsiniz.
-
Arkadaslar pasaporta vize basimi hakkinda bir sorum var mulakatini yapmis arkadaslara. Ayni gun mulakattan sonra pasaporta vize basilip PTT'ye teslim ediliyor mu yoksa birkac gun suruyor mu? Bazi arkadaslarda 2-3 gun surup bazilarinda ayni gun yapildigini gozlemledim, duruma gore degisiyor mu? Tahmini teslim alis zamanini hesaplamak icin soruyorum.
-
aynı gün akşam issued olup pttye veriliyor diye biliyorum, yanılıyor olabilirim. perşembe günü mülakatım var detayları sizlere aktarırım
-
@Zübeyde-Cengiz 16 ayda onaylanıyor, biz 3 şubatta başvurduk hala bekliyoruz 2,5 - 3 ayımız kaldı.
-
@nazmi4343 5 is gunu icinde geliyor. Mulakati yapan kisi boyle soylemisti bana. 3-4 gunde gelmisti benimki
-
@gulsah123 Anladım, mülakatınızın olduğunu gün mü visa issued olmuştu sizin sistemde? ve ardından pasaportunuzun PTT’den teslim alındığı mesajı aynı gün mü geldi yoksa birkaç gün geçmiş miydi görüşmenizin üzerinden? Çarşamba günü benim görüşmem, cuma veya cumartesi mi gelir yoksa sonraki haftaya mı kalır tam emin olamadım.
-
@Refiks I-130dan sonra süreci hızlandırmak için k-3 başvurusu da yaptınız mı?
-
Arkadaşlar selam. Amerikaya girdikten sonra iş dolasıyla belirttiğimiz adresten farklı bir adrese hatta eyalete taşındık. Bu bir sorun teşkil eder mi? Uscise bunu bildirmek gerekir mi? Green kart eski adrese gidebilir orda eşimin halası yaşıyor o sorun olmaz ama bizim için başka bir sorun teşkil eder mi ?
-
@gkorkmaz Adres degisikligini Uscis'e beyan etmek zorundasiniz.
-
@kadargo Benim adres konusu hakkinda bir sorum var. ABD'ye havalimaninda giris esnasinda gorevlinin sordugu yani green card'in gelecegi adreste yasanilmasi sart mi yoksa sadece GC gonderimi icin bir adres mi? Ornegin NY'dan giris yapilmak istendigi durumda gorevliye GC'nin NJ'deki bir adrese gonderilmesini soylersek neden buradan giris yaptigimizi, burada nerede yasayacagimizi sorguluyorlar mi adresi baska bir state beyan ettigimiz icin?
-
@nazmi4343 Anladigim kadariyla sadece kart gondermek icin bir adres almalari gerekiyor. Sonucta DV ile kazanip gidenlere de ayni soru soruluyor ve cogu zaman bu kisilerin henuz adresi olmadigi icin baskasinin adresini beyan ediyor. Ayrica size niye farkli bir eyaletten giris yaptiginizin sorulacagini sanmiyorum, aktarma ile gececek olabilirsiniz, belki karayolundan devam edeceksiniz vb sonucta vizeniz ulkenin her eyaletinde ayni sekilde gecerli olacak. Tabi adres degisikligi durumu varsa netlestigi takdirde beyan etmeniz gereklidir diye dusunuyorum, ozellikle bizim vize turu conditional oldugu icin
-
benim görüşmem perşembe günü ve bir aksilik olmazsa pazartesi alırım diye düşünüyorum, en geç salı sabah. zaten cumartesiye amerikaya uçuşum var. aksilik olursa diye zaten primefly aldım tarihi ertelerim. mülakatıma 4 gün var, hazırlıklarım tam. bakalım neler olacak
-
@nazmi4343 hayir 2 gun sonra visa issued oldu. Sali gunu mulakatim olmustu, persembe issued olup cuma ptt ye verilmisti
-
Arkadaslar Interview maili uzerinden 5 gun gecti ancak hala ais-us.visa uzerinden register edemedim case hazir degil diyor. Ceac'a baktigimda sag ustte case'in ANKARA'da oldugu yaziyor ancak casestatuscheck sorgulamasinda 'IN TRANSIT' seklinde gorunuyor. Biraz daha mi beklemem gerekiyor Ready olmasi icin yoksa konsoloslukla iletisime mi gecmeliyim?
-
@can-bolatbaş Hayır, zamanında hem Türk hemde Amerikalı avukatlarla konuşmuştuk artık onu pek işe yaramadığını söylemişti bize bizde başvurmadık.
-
@can-bolatbaş ben redditte bununla ilgili okuduğumda çok aşırı fark etmese de normalden bi kaç ay önce onaylandığını görmüştüm çoğunda. karar sizin tabii, ben başvurmadım
-
@Refiks Evet forumda da artık çok fazla başvuran kişi görmüyorum. Genelde konuyla ilgili çok eski mesajlar var.
Benzer Başlıklar
127
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum