Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Arkadaslar pasaporta vize basimi hakkinda bir sorum var mulakatini yapmis arkadaslara. Ayni gun mulakattan sonra pasaporta vize basilip PTT'ye teslim ediliyor mu yoksa birkac gun suruyor mu? Bazi arkadaslarda 2-3 gun surup bazilarinda ayni gun yapildigini gozlemledim, duruma gore degisiyor mu? Tahmini teslim alis zamanini hesaplamak icin soruyorum.


  • aynı gün akşam issued olup pttye veriliyor diye biliyorum, yanılıyor olabilirim. perşembe günü mülakatım var detayları sizlere aktarırım


  • @Zübeyde-Cengiz 16 ayda onaylanıyor, biz 3 şubatta başvurduk hala bekliyoruz 2,5 - 3 ayımız kaldı.


  • @nazmi4343 5 is gunu icinde geliyor. Mulakati yapan kisi boyle soylemisti bana. 3-4 gunde gelmisti benimki


  • @gulsah123 Anladım, mülakatınızın olduğunu gün mü visa issued olmuştu sizin sistemde? ve ardından pasaportunuzun PTT’den teslim alındığı mesajı aynı gün mü geldi yoksa birkaç gün geçmiş miydi görüşmenizin üzerinden? Çarşamba günü benim görüşmem, cuma veya cumartesi mi gelir yoksa sonraki haftaya mı kalır tam emin olamadım.


  • @Refiks I-130dan sonra süreci hızlandırmak için k-3 başvurusu da yaptınız mı?


  • Arkadaşlar selam. Amerikaya girdikten sonra iş dolasıyla belirttiğimiz adresten farklı bir adrese hatta eyalete taşındık. Bu bir sorun teşkil eder mi? Uscise bunu bildirmek gerekir mi? Green kart eski adrese gidebilir orda eşimin halası yaşıyor o sorun olmaz ama bizim için başka bir sorun teşkil eder mi ?


  • @gkorkmaz Adres degisikligini Uscis'e beyan etmek zorundasiniz.


  • @kadargo Benim adres konusu hakkinda bir sorum var. ABD'ye havalimaninda giris esnasinda gorevlinin sordugu yani green card'in gelecegi adreste yasanilmasi sart mi yoksa sadece GC gonderimi icin bir adres mi? Ornegin NY'dan giris yapilmak istendigi durumda gorevliye GC'nin NJ'deki bir adrese gonderilmesini soylersek neden buradan giris yaptigimizi, burada nerede yasayacagimizi sorguluyorlar mi adresi baska bir state beyan ettigimiz icin?


  • @nazmi4343 Anladigim kadariyla sadece kart gondermek icin bir adres almalari gerekiyor. Sonucta DV ile kazanip gidenlere de ayni soru soruluyor ve cogu zaman bu kisilerin henuz adresi olmadigi icin baskasinin adresini beyan ediyor. Ayrica size niye farkli bir eyaletten giris yaptiginizin sorulacagini sanmiyorum, aktarma ile gececek olabilirsiniz, belki karayolundan devam edeceksiniz vb sonucta vizeniz ulkenin her eyaletinde ayni sekilde gecerli olacak. Tabi adres degisikligi durumu varsa netlestigi takdirde beyan etmeniz gereklidir diye dusunuyorum, ozellikle bizim vize turu conditional oldugu icin


  • benim görüşmem perşembe günü ve bir aksilik olmazsa pazartesi alırım diye düşünüyorum, en geç salı sabah. zaten cumartesiye amerikaya uçuşum var. aksilik olursa diye zaten primefly aldım tarihi ertelerim. mülakatıma 4 gün var, hazırlıklarım tam. bakalım neler olacak


  • @nazmi4343 hayir 2 gun sonra visa issued oldu. Sali gunu mulakatim olmustu, persembe issued olup cuma ptt ye verilmisti


  • Arkadaslar Interview maili uzerinden 5 gun gecti ancak hala ais-us.visa uzerinden register edemedim case hazir degil diyor. Ceac'a baktigimda sag ustte case'in ANKARA'da oldugu yaziyor ancak casestatuscheck sorgulamasinda 'IN TRANSIT' seklinde gorunuyor. Biraz daha mi beklemem gerekiyor Ready olmasi icin yoksa konsoloslukla iletisime mi gecmeliyim?


  • @can-bolatbaş Hayır, zamanında hem Türk hemde Amerikalı avukatlarla konuşmuştuk artık onu pek işe yaramadığını söylemişti bize bizde başvurmadık.


  • @can-bolatbaş ben redditte bununla ilgili okuduğumda çok aşırı fark etmese de normalden bi kaç ay önce onaylandığını görmüştüm çoğunda. karar sizin tabii, ben başvurmadım


  • @Refiks Evet forumda da artık çok fazla başvuran kişi görmüyorum. Genelde konuyla ilgili çok eski mesajlar var.


  • @salimekoken evet bazıları işe yaradı bazıları da çok fark etmedi demiş. Biz 2 ay önce ı-130a başvurduk 2 hafta öncede k-3e başvurduk. Sürecin bu kadar uzun olduğu bir dönemde bir kaç ay önce almak bile çok mutlu eder bizi. Umarım işe yarar.


  • arkadaşlar ben mülakata giderken proof of domicile olarak eşimin ehliyetinin scan edilmiş halinin çıktısını aldım. sonuçta üzerinde tam adres yazıyor. yeterli midir? bir de zaten eşimin son 6 aylık paychecklerinin her birinde de adres yazıyor. sizler neler götürdünüz ya da götüreceksiniz?


  • @nazmi4343 sadece greencard gönderimi için adres soruluyor. Ben de wisconsinde yaşıyorum ama chicagodan giriş yapmıştım, hiçbir sorun ya da sorgulamayla karşılaşmadım.


  • @salimekoken Eger Nvc'den domicile ile alakali bir dokuman talebi almadiysaniz, mulakatta bu konuyla alakali bir sorgulama yapacaklarini sanmiyorum. Yapsalar bile paycheck'ler yeterli kaniti sunar.


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum