@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@zmgirl ücretsiz izin ( en fazla 1 yıl süreli olabilir.) alıp gidebilirsiniz. izin bitiminde kurumunuza giriş yapıp artık neye karar verdiyeniz ona göre hareket etmeniz gerekiyor. hiç gelmeden e-devlet üzerinden istifa dilekçesi kabul eden kurumlar da var. kendi kurumunuza göre araştırmanızı yaparsınız. ücretsiz izin müdür inisiyatifindedir. idare tarafından illa ki verilecek diye bir durum yoktur.
-
@istanbuladami
Yapılmalı yapılmalı -
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Sizlerden benim için önem teşkil eden bir bilgiye ihtiyacım var. Diyelim ki aktifte bulunan 10 veya 1 yıllık aktif turist vizemiz var.
Çekilişten green kart çıktığında veya eb -3 çalışma vizemiz onaylandığında, işlemlerimizi daha hızlandırmak için sürecimizi aktif vizemiz ile birlikte ABD'den devam ettirmemiz mümkün müdür ? -
@aku, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Fotoğrafı evde çekindim ama keşke fotoğrafçıya gidip işimi garantiye alsaydım xd
Bende evde çekindim. Sorun olmaz. Geçen sene fotoğrafçıda güzel bir fotoğraf çektirmiştim. Çıkmayınca çıkmıyor :))
-
@tanerkaya evet. aşağıdaki başlıkları incelemenizi tavsiye ederim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları/2453?=1744012112813
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/3743?=1744012112809 -
Mayıs ayına her gün daha da yaklaşıyoruz ama Amerika'da bu aralar sallanıyor. Çekilişi kazanırsak gittiğimizde nasıl bir Amerika bulacağız karşımızda? Tabi önemli olan gitmek. Elbet düzelir, diye umuyorum.
-
@serel Çok sağolun bilgilendirmeniz için. Söylediğiniz başlıkları okuyacağım.
-
@oatasoy Amerika'nın kısa tarihinde bir ton şey yaşandı ama hala dünya üzerinde Top 3 listesinde. Evet önceki kazananlara göre bir tık daha zor olabilir ama Türkiye simülasyonunda yaşayan ve mücadele eden orada da mücadele edebilir. Siz bunları dert etmeyin yeter ki mayıs ayında çıksın çekiliş ve mülakatınızı alın.
-
@oatasoy Selamlar. Trump ve ekibinin yönetimi devralması tabiki de kolay olmayacaktır. Aldıkları neredeyse her karar ABD'nin sınır uçlarına dokunuyor. Tepkiler çok normal. Sonuçta göçmenler ülkesi. Ama gördüğüm kadarıyla ABD'de yasal olarak devam eden vergisini veren kişiler için şu an için dert edecek bir durum yok. (Kişisel görüşüm, herkesin farklı düşüncesi olabilir)
-
Zaman daraldı, heyecan artıyor, onlarca defa başvurdum çıkmadı, bu senede çok umutlu değilim klasik ama burayı okuyunca bir nebze umut yeşeriyor içimde
Herkese bol şanslar, dileğiniz neyse gerçekleşir inşallah. Kızkardeşim CHICAGO da yaşıyor, çıkarsa onun yanına gideceğiz ailecek.(yaş 46
) -
Merhaba,18 binlerdeyim dosya taşımayı düşünüyorum Karadağ veya Bosna Hersek olabilir bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim yardım edebilecek biri var mıdır acaba ?
-
@evrentnrkl Kira, market... fiyatlarında artış olur. Maaşa da zam yaparlar. Önceki yıllara göre biraz zorlayıcı olabilir. Dediğiniz gibi önce kazanıp mülakatı almak lazım.
-
Bu sene çıkmazsa ile başlayan cümleler yorucu oldu hep.. ya çıkarsa kelimeside aynı şekilde sonu hüsrana dönüşe dönüşe artık duygu tetiklemesini bıraktı.. kısa vadeli planların yerini ülke içinde uzun vadeli planlar aldı.. mutlak mutluluk ancak bu şekilde sağlandı.. artık çıksada çıkmasada gibi şeyler konuşuyoruz evin içerisinde.. bu sene belki nasip olur çıkar gideriz ama çıkmasıda tek başına yeterli değil artık.. eskiden 12- 15bin li numaralarla kazananlar ankaradan gelecek haberi beklerdi.. günümüzde 6-7 bin kazanan insanlar dosyamı taşısam nasıl olur diye araştırma yapıyor. Her geçen gün her geçen sene her geçen zaman dilimi bizler için süreçleri zorlaştırıyor.. bununla aynı oranda malesef ülkemizdeki yaşam koşullarıda aynı hızda zorlaşıyor.. bazen tek çıkış yolu gibi bakılabiliyor bu vizeye.. bizlerde hep öyle hislere kapıldık çok aceleci davranır olduk.. gittik turist vizeleri aldık yaşanacak yer bakmaya başladık avrupayı gezdik vs.. amerika vizesini koyduk cebimize.. sonra dönüp son 2 yıla bakınca aslında herşey için çok aceleci davrandığımızı gördük.. hatta bazen öyle şeyleri kaçırmışız ki.. anın tadını çıkarmayı unutmuşuz.. aklımızda ve dilimizde sadece amerika olduğu bir dönemi geride bırakana dek 2 sene içinde çok yıpranmışız.. milli piyango idaresinden alınan bilete isabet yeteneği gibi.. dv lottery den çıkacak şans.. belki daha fazla şansımız var bence hepsi bu.. ömrümüzün sonuna dek bir madeni para ile her yıl 1 kez yazı tura atsak %50 ihtimalli olayda 5 sene belki 25 sene dilediğimizi tutturamama ihtimalimiz var.. çünkü evren bizim için neyi çiziyorsa ki birçok ibrani dinde bu kader olarak adlandırılıyor.. bizler onu yaşıyoruz.
Umarım hayatınızın birinci önceliğine amerikayı koymadan devam eder kendinizi yıpratmayı bırakıp etrafınızdaki güzelliklere kör kalmadığınız bir yıl olur.. şans çok isteyenin değilde.. gittiğinde onun için herşeyin buradan daha güzel olacağı insanların yanında olur
biliyorsunuz ki oraya adım atmak demek aslında herşeyin bir anda altın tepside sunulması değil.. bir mücadele kapısının daha açılması demek oluyor.. umarım tatlı mücadelenin sonunda mutluluk olanlara çıkar ki hayatın tadını daha özgürce çıkarabilsinler..
3 mayısa çok az kaldı.. heyecan başladı.. -
Bu ileti silindi! -
@ayvalik10 sen nerdesin yaaa?
-
@ayvalik10 OOOOO diyosun takipteyim
bi tanesin -
@goyro666 yok galiba bende de yok cnm
-
@berkinozdagli
Selamlar ...
Bucketlist..- Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
- DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
- DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
- DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...
-
@debbieLA77 biz söyleyelim son 26
eski ruh da kalmadi valla hepimiz de bi bosvermislik görüyorum... bu tayfadan birine ciksa bari ya gercekten bana cikmis kadar mutlu olurdum -
@Sertaç konsolosluk sürecine devam edebilir ama bu noktada statüsüz şekilde amerikada kalışı vs önüne engel çıkartabilir mi bilemiyorum
Benzer Başlıklar
139
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k