Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @boredeng Bangkok geçen sene mülakata giren kimseden banka hesap dökümü istemedi.
    Web sitelerinde istedikleri belgeler listesinde de bu yoktu. Bu sene de aynıdır sanırım.

• @gucarslan Merhaba, Nisan ayında mülakatım var, fakat endişe duyduğum bir konu da var. İşverendim ve geçen temmuz ayında defterimi kapattım. Vergi borcum var ve bu borcun bir kısmı yapılandırmada, yapılandırılmamış kısmı ile ilgili de yapılandırma bekliyorum. Dolayısıyla vergi dairesi hesaplarıma anlık e haciz koyabiliyor. Aile Birikimimizi eşimin hesabında tutuyoruz. Birikimi benim hesabıma aktarmadan eşimin hesabında göstersek olur mu? Diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından şöyle bir bilgi vermek isterim. Ocak 2025 te mülakata giren bir arkadaşla iletişime geçtim. Mülakat ile ilgili şöyle bir paylaşımda bulundu; Biz mülakat onayı aldık ama bizden önceki dört kişi hesaplarında yeterli para olmadığı için AP ye kaldılar ve kendilerinden sponsor istendi dedi. Üç kişilik bir aileyiz ve hesapta olması gereken para en az para 25.000$ diye biliyorum. Bu bakiyeyi hesaba koyabilirim fakat beni düşündüren kısmı yukarıda belirttiğim problem. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşeklkürler.

• Herkese merhaba. tüm mesajları tek tek okudum. 18 Yaşındayım. İnternetten belli bir kazancım oluyor. Kendi şirketim ve ticari olarak kullandığım Garanti hesabımı göstersem. Evi, arsayı pederden kendi üzerime alsam ve hesapta 15k Dolar para göstersem yeterli olur mu? Diksiyonum ve konuşma tarzım güçlü.

Ek olarak Miami'de yakın bir tanıdığımın oteli var. New York'da arkadaşlarım var. Gitmeden Miami'de ki aile dostundan sponsor olmasını istesem ve yardımcı olursa, konsolosluktan başarılı bir şekilde çıkabilir miyim?

• ⭐⭐

@mertq Merhabalar sürecinizi imzanıza taşırsanız çok iyi olur.

Hesabınız yeterli olacağını düşünüyorum evi arsayı üzerime almanız size tapu devrinde çok yüklü bir masraf çıkarır varsa araç daha kolay olur ve masrafsız olacaktır. 15k dolar bence 1 kişi için yeterli eğer amerikada ki tanıdıklarınız size sponsor olursa hiç bir eksik kalmaz

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq

Banka hesap hareketlerinizde göstereceğiniz nakit meblağ, diğer kıymetler (değerli maden, hisse senedi, tahvil vb) veya resmi yönergelere göre uygun doldurulmuş sponsorluk dokümanı haricinde diğer üzerinizde gösterebileceğiniz ev - arsa gibi taşınmazlarin konsolos nezdinde bir değeri öncelikli olarak yok.

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba, gc çekilişini bekleyip ona göre hareket ettiğim için şuan belli bir şey yok, o yüzden doldurmadım.

Araç yok maalesef, ev tapusunu üzerime almak masraflıysa yine bir inceleyim. Tapu babamın üzerine, götürebilir miyim konsolosluk görüşmesine?

• @ATS16 Teşekkür ederim. Midas üzerinde biraz yüklü miktarda dolar, hisse senedi, bitcoin tutuyorum. bunları greencard çekilişini kazanırsam yavaştan banka hesabıma geçireyim mi? 15k Dolar hesapta para göstereceğim derken burayı da dahil etmiştim.

Ev- Arsa gibi taşınmazlara önem vermiyorlar mı maddi olarak?
    Ya da evi arsa babamın üzerine, yine de gösterebilir miyim?

• ⭐⭐

@mertq siz gc kazanın mülakatı alın en kolay şey o paranın mevzusu inanın içiniz rahat olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

@ATS16 Teşekkür ederim. Midas üzerinde biraz yüklü miktarda dolar, hisse senedi, bitcoin tutuyorum. bunları greencard çekilişini kazanırsam yavaştan banka hesabıma geçireyim mi? 15k Dolar hesapta para göstereceğim derken burayı da dahil etmiştim.

Ev- Arsa gibi taşınmazlara önem vermiyorlar mı maddi olarak?
    Ya da evi arsa babamın üzerine, yine de gösterebilir miyim?

Kazanan olursanız mülakat tarihinizden 1 hafta önce bile Midas üzerinde tuttugunuz yüklü miktarda dolar, hisse senedi, bitcoin’i hesabınıza geçirebilirsiniz, sakin olun ve sabırla bekleyin.

Kendi adınıza olan ev- arsa gibi taşınmazlara öncelikli olarak önem verilmiyor mülakatta, babanizin üzerine olan malları konsolos kesinlikle dikkate almaz.

Çekiliş kurasi yönergesi gereği vizenizi alıncaya kadar mal mülk satilmamasi özellikler vurgulanıyor.

Özetle sakin olun, sonuçların açıklanacağı 3 Mayıs 2025 Cumartesi günü saat 19:00’u bekleyin ve hayallerle kapılmayın. Kazanan olmaz iseniz daha büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bol şans

• @ATS16 @T-C-Kubilay-Dikici Teşekkür Ederim bilgilendirme için. Gc durumuna göre sizi rahatsız ederim.

• @ATS16 Satmanıza ve banka hesabınıza çekmenize gerek yok. Midas'dan alacağınız ekstre yeterli.

• ⭐⭐⭐⭐

@SiRReS

Talihli Ankara’da mülakata katılacak olursa, Midas’tan alacağınız hesap ekstresine iki ayrı kişi olmak üzere imza yetkisine haiz kişiden imza alabiliyor musunuz ve ilgili kişilerin imza yetkisine haiz olduğunu gösterir imza sirkusu edinebiliyor musunuz?

• Midas üzerinden ıslak imzalı ekstre talep edebilirsiniz. Adresinize gönderilmesini de talep edebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir hafta içerisinde adresinize geliyor. Viyana ıslak imzayı dahi istemiyor, E-posta ile sordum (Regarding financial information, you only need to submit proof of your finances, no wet seal from the bank is required.).

Midas dan aldığı ekstre ile Ankara'dan sorunsuz geçen arkadaşım da oldu. Garantiye almak için Banka'dan Midas'a yapılan transferlerin dökümü alınıp ıslak imza + imza sirküsü yaptırılabilir.

• @SiRReS, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

Midas üzerinden ıslak imzalı ekstre talep edebilirsiniz. Adresinize gönderilmesini de talep edebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir hafta içerisinde adresinize geliyor. Viyana ıslak imzayı dahi istemiyor, E-posta ile sordum (Regarding financial information, you only need to submit proof of your finances, no wet seal from the bank is required.).

Midas dan aldığı ekstre ile Ankara'dan sorunsuz geçen arkadaşım da oldu. Garantiye almak için Banka'dan Midas'a yapılan transferlerin dökümü alınıp ıslak imza + imza sirküsü yaptırılabilir.

Garanti olması adına Midas'tan Garanti Hesabıma çekmeyi düşünüyorum. gelen tüm satışlar ödemeler vb. bu hesabımdan yapılıyor çünkü.

Ek olarak Gc çıkarsa dosyamı Hong Kong'a taşımayı planlıyorum. Değişen bir şey var mı?

• Arkadaşlar merhaba benim kamyonetim var bunu mali finans olarak göstermek istiyorum bunun için ruhsatı komple götürmem gerekir mi yada fotokopisi yeterlimi

• @myof61, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

Arkadaşlar merhaba benim kamyonetim var bunu mali finans olarak göstermek istiyorum bunun için ruhsatı komple götürmem gerekir mi yada fotokopisi yeterlimi

Orijinalini yanınızda olsa bile fotokopisi onlara verilmek üzere muhakkak yanınızda olsun, ayrıca bedelini gösterir resmi siteden alınan bir evrakı da destekleyici belge olarak yanınıza almalısınız. Örneğin; sigorta rayiç bedeli gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee’nin bahsettiği rayiç bedeli gösteren çıktısını asagidaki linkten edinebilirsiniz @myof61 ancak mülakat esnasında konsoloslun ilk aşamada dikkat edeceği birikiminiz banka hesap hareketlerinizdeki nakdi tutar olacaktır.

• @ATS16 benim aracım 2009 artığınız link sorgulamasında 2009 yılı göstermiyor

• ⭐⭐⭐⭐

@myof61 Kasko yaş sınırı 15 olduğu için ilgili sayfada 2009 model aracınızın rayiç bedelini görememeniz normal, piyasadaki araç satış sayfalarından tahmini bedelini çıkartıp kanitlayabilirsiniz ancak bu durum konsolosluk tarafından kabul edilmeyebilir. Esas olan banka hesabinizdaki nakit ve kambiyo varliklarinizin tutarı.

• @ATS16 ama ruhsatım var sonuçta araç var üstümde gözüken

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |