@turturine süreçle ilgili yeterince bilgi sahibi olmanız için şu başlığın ilk iletisini ve devamını lütfen okuyun, ilk iletide zaten sorunuzun detaylı cevabı var.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@boredeng Bangkok geçen sene mülakata giren kimseden banka hesap dökümü istemedi.
Web sitelerinde istedikleri belgeler listesinde de bu yoktu. Bu sene de aynıdır sanırım.
@gucarslan Merhaba, Nisan ayında mülakatım var, fakat endişe duyduğum bir konu da var. İşverendim ve geçen temmuz ayında defterimi kapattım. Vergi borcum var ve bu borcun bir kısmı yapılandırmada, yapılandırılmamış kısmı ile ilgili de yapılandırma bekliyorum. Dolayısıyla vergi dairesi hesaplarıma anlık e haciz koyabiliyor. Aile Birikimimizi eşimin hesabında tutuyoruz. Birikimi benim hesabıma aktarmadan eşimin hesabında göstersek olur mu? Diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından şöyle bir bilgi vermek isterim. Ocak 2025 te mülakata giren bir arkadaşla iletişime geçtim. Mülakat ile ilgili şöyle bir paylaşımda bulundu; Biz mülakat onayı aldık ama bizden önceki dört kişi hesaplarında yeterli para olmadığı için AP ye kaldılar ve kendilerinden sponsor istendi dedi. Üç kişilik bir aileyiz ve hesapta olması gereken para en az para 25.000$ diye biliyorum. Bu bakiyeyi hesaba koyabilirim fakat beni düşündüren kısmı yukarıda belirttiğim problem. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşeklkürler.
Herkese merhaba. tüm mesajları tek tek okudum. 18 Yaşındayım. İnternetten belli bir kazancım oluyor. Kendi şirketim ve ticari olarak kullandığım Garanti hesabımı göstersem. Evi, arsayı pederden kendi üzerime alsam ve hesapta 15k Dolar para göstersem yeterli olur mu? Diksiyonum ve konuşma tarzım güçlü.
Ek olarak Miami'de yakın bir tanıdığımın oteli var. New York'da arkadaşlarım var. Gitmeden Miami'de ki aile dostundan sponsor olmasını istesem ve yardımcı olursa, konsolosluktan başarılı bir şekilde çıkabilir miyim?
@mertq Merhabalar sürecinizi imzanıza taşırsanız çok iyi olur.
Hesabınız yeterli olacağını düşünüyorum evi arsayı üzerime almanız size tapu devrinde çok yüklü bir masraf çıkarır varsa araç daha kolay olur ve masrafsız olacaktır. 15k dolar bence 1 kişi için yeterli eğer amerikada ki tanıdıklarınız size sponsor olursa hiç bir eksik kalmaz
Banka hesap hareketlerinizde göstereceğiniz nakit meblağ, diğer kıymetler (değerli maden, hisse senedi, tahvil vb) veya resmi yönergelere göre uygun doldurulmuş sponsorluk dokümanı haricinde diğer üzerinizde gösterebileceğiniz ev - arsa gibi taşınmazlarin konsolos nezdinde bir değeri öncelikli olarak yok.
@T-C-Kubilay-Dikici Merhaba, gc çekilişini bekleyip ona göre hareket ettiğim için şuan belli bir şey yok, o yüzden doldurmadım.
Araç yok maalesef, ev tapusunu üzerime almak masraflıysa yine bir inceleyim. Tapu babamın üzerine, götürebilir miyim konsolosluk görüşmesine?
@ATS16 Teşekkür ederim. Midas üzerinde biraz yüklü miktarda dolar, hisse senedi, bitcoin tutuyorum. bunları greencard çekilişini kazanırsam yavaştan banka hesabıma geçireyim mi? 15k Dolar hesapta para göstereceğim derken burayı da dahil etmiştim.
Ev- Arsa gibi taşınmazlara önem vermiyorlar mı maddi olarak?
Ya da evi arsa babamın üzerine, yine de gösterebilir miyim?
@mertq siz gc kazanın mülakatı alın en kolay şey o paranın mevzusu inanın içiniz rahat olsun
@mertq, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
@ATS16 Teşekkür ederim. Midas üzerinde biraz yüklü miktarda dolar, hisse senedi, bitcoin tutuyorum. bunları greencard çekilişini kazanırsam yavaştan banka hesabıma geçireyim mi? 15k Dolar hesapta para göstereceğim derken burayı da dahil etmiştim.
Ev- Arsa gibi taşınmazlara önem vermiyorlar mı maddi olarak?
Ya da evi arsa babamın üzerine, yine de gösterebilir miyim?
Kazanan olursanız mülakat tarihinizden 1 hafta önce bile Midas üzerinde tuttugunuz yüklü miktarda dolar, hisse senedi, bitcoin’i hesabınıza geçirebilirsiniz, sakin olun ve sabırla bekleyin.
Kendi adınıza olan ev- arsa gibi taşınmazlara öncelikli olarak önem verilmiyor mülakatta, babanizin üzerine olan malları konsolos kesinlikle dikkate almaz.
Çekiliş kurasi yönergesi gereği vizenizi alıncaya kadar mal mülk satilmamasi özellikler vurgulanıyor.
Özetle sakin olun, sonuçların açıklanacağı 3 Mayıs 2025 Cumartesi günü saat 19:00’u bekleyin ve hayallerle kapılmayın. Kazanan olmaz iseniz daha büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bol şans
@ATS16 @T-C-Kubilay-Dikici Teşekkür Ederim bilgilendirme için. Gc durumuna göre sizi rahatsız ederim.
@ATS16 Satmanıza ve banka hesabınıza çekmenize gerek yok. Midas'dan alacağınız ekstre yeterli.
Talihli Ankara’da mülakata katılacak olursa, Midas’tan alacağınız hesap ekstresine iki ayrı kişi olmak üzere imza yetkisine haiz kişiden imza alabiliyor musunuz ve ilgili kişilerin imza yetkisine haiz olduğunu gösterir imza sirkusu edinebiliyor musunuz?
Midas üzerinden ıslak imzalı ekstre talep edebilirsiniz. Adresinize gönderilmesini de talep edebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir hafta içerisinde adresinize geliyor. Viyana ıslak imzayı dahi istemiyor, E-posta ile sordum (Regarding financial information, you only need to submit proof of your finances, no wet seal from the bank is required.).
Midas dan aldığı ekstre ile Ankara'dan sorunsuz geçen arkadaşım da oldu. Garantiye almak için Banka'dan Midas'a yapılan transferlerin dökümü alınıp ıslak imza + imza sirküsü yaptırılabilir.
@SiRReS, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
Midas üzerinden ıslak imzalı ekstre talep edebilirsiniz. Adresinize gönderilmesini de talep edebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir hafta içerisinde adresinize geliyor. Viyana ıslak imzayı dahi istemiyor, E-posta ile sordum (Regarding financial information, you only need to submit proof of your finances, no wet seal from the bank is required.).
Midas dan aldığı ekstre ile Ankara'dan sorunsuz geçen arkadaşım da oldu. Garantiye almak için Banka'dan Midas'a yapılan transferlerin dökümü alınıp ıslak imza + imza sirküsü yaptırılabilir.
Garanti olması adına Midas'tan Garanti Hesabıma çekmeyi düşünüyorum. gelen tüm satışlar ödemeler vb. bu hesabımdan yapılıyor çünkü.
Ek olarak Gc çıkarsa dosyamı Hong Kong'a taşımayı planlıyorum. Değişen bir şey var mı?
Arkadaşlar merhaba benim kamyonetim var bunu mali finans olarak göstermek istiyorum bunun için ruhsatı komple götürmem gerekir mi yada fotokopisi yeterlimi
@myof61, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
Arkadaşlar merhaba benim kamyonetim var bunu mali finans olarak göstermek istiyorum bunun için ruhsatı komple götürmem gerekir mi yada fotokopisi yeterlimi
Orijinalini yanınızda olsa bile fotokopisi onlara verilmek üzere muhakkak yanınızda olsun, ayrıca bedelini gösterir resmi siteden alınan bir evrakı da destekleyici belge olarak yanınıza almalısınız. Örneğin; sigorta rayiç bedeli gibi.
@ATS16 benim aracım 2009 artığınız link sorgulamasında 2009 yılı göstermiyor
@myof61 Kasko yaş sınırı 15 olduğu için ilgili sayfada 2009 model aracınızın rayiç bedelini görememeniz normal, piyasadaki araç satış sayfalarından tahmini bedelini çıkartıp kanitlayabilirsiniz ancak bu durum konsolosluk tarafından kabul edilmeyebilir. Esas olan banka hesabinizdaki nakit ve kambiyo varliklarinizin tutarı.
@ATS16 ama ruhsatım var sonuçta araç var üstümde gözüken