Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @salimekoken Anladım yanıtınız için teşekkürler. Sağlık kontrolünüzü sorunsuz halletmenize sevindim umarım son aşama olan konsolosluk görüşmeniz de sorunsuzca sonuçlanır ve vizenizi alabilirsiniz.

• @dreamyy benim bildiğim memurların geri dönme şansı oluyor diye biliyorum istifa dahi etse yüz karartıcı suç olmadıktan sonra

• @yasmin982 evet doğru ama şu an çalıştığım yer şehir hastanesi.Tekrar atamaya girdiğimde ücra bir ilçeye tayinim çıkabilir.Yani başa sarcam,bunu istemiyorum

• Mart'ta DQ olup da mülakat maili bekleyen var mı arkadaşlar? Veya ayın 18'inde dağıtılmış olan mülakatlarda mail alıp henüz imzasında belirtmemiş olan? Sadece 1 kişinin aldığını gördüm, başka alan veya bekleyen arkadaşlar belirtirseniz sevinirim ben de beklemekteyim.

• Az once PTT’den pasaportumu teslim aldim. Surecimiz artik bu asamayla beraber de bitmis bulunmakta. Yarin da ucusum var. Bekleyen herkese basarilar dilerim.

• @korayy tebrikler. Yolunuz açık olsun, iyi uçuşlar 🙂

• @finalhope Tesekkur ediyorum saolun 🙏

• @İrem-Cuarto ben türkçe aile hekimi imzalı aldım yetti

• @dreamyy ben geçen seneden istifa etmiştim bazı sebeplerden. zaten şuanda da HESI A2 sınavına hazırlanıyorum amerikada hemşirelik denkliğimi tamamlamak için

• Merhaba arkadaşlar bu a number ne olıyor acaba nasıl bulabilirim

• @arslan34 A number'i green cardiniz varsa green card'inizin uzerinden veya USCIS'ten gelen evraklarin uzerinde bulabilirsiniz. Durumunuz tam olarak nedir? Green Card'li misiniz, ABD vatandasi mi veya bunlardan birinin esi applicant mi belirtirseniz tam olarak nerede bulabileceginizi soyleyebilirim. Zaten sadece applicantsaniz A numberiniz yoktur.

• @Houstonian-Life aile birleşim vizesi için ama buldum teşekkür ederim yardımınız için

• Arkadaşlar bugün mülakatım vardı.Vizem onaylandı.Şu belgeleri istediler: Adli sicil kaydı,nüfus kayıt örneği,1 adet foto,evlilik cüzdanı aslı,2023 irs
    Şu soruları sordular: Eşimin ismini söyleyip bu kim diye?
    Eşin amerikada mı yaşıyor?
    Ne iş yapıyor?
    Daha önce evlendin mi?
    Eşin daha önce evlendi mi?
    Nasıl tanıştınız?
    Eşin türkçe biliyor mu?
    Soru faslı da kısa sürdü.Umarım mülakat bekleyenler için bir nebze rahatlatıcı olur.

• @dreamyy hayirli olsun. Nufus kayit adli sicil NVC'ye yuklediklerinizi mi goturdunuz, yeni mi cikardiniz? Bir de tercume ettirmis miydiniz nufur kayit belgesini?

• @gulsah123 amin.Ben yeni güncelini çıkartıp verdim.İngilizce tercümeli yanımda vardı ama türkçesini verdim.Kabul ettiler

• Sonunda onaylandı 15.5 ay sonra 🙏

• @gulsah123 bence aklınıza gelen her türlü belgeyi alın tüm senaryolara açık olmak için.Benim 2023 irs sistemde yüklüydü yine de benden çıktısını istediler.Çıktısı olmasaydı sıkıntı olabilirdi.Ben adli sicilin nvc ye yüklediğimi de aldım,güncel olanı da.Nüfus kayıtın ,evlilik cüzdanını ingilizcesini de aldım.Sağlık raporunun da çıktısını alıp koydum vs.Hatta çoğu belgenin bir kaç yedek fotokopisiyle..
    Bir de son zamanlarda vizesini alıp amerikaya giden arkadaşlar girişte sorun yaşamışlar mı,çok sorgulama,valizleri açtırıp bakma gibi şeyler olmuş mu gruba yazabilirler mi?

• ptt ais şeyine hala register edemiyorum 4gün oldu acaba bi problem mi var arkadaslar bilen var mı

• @dreamyy cok tesekkurler bilgilendirme icin🙏🏻

• @arslan34 a number muhtemel green card numaranız diye biliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |