Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bir sorun olacaktı. USCIS aşamadayken Türk vatandaşlığı aldım ve DS260 doldururken de belirttim fakat sisteme yüklemedim. Sadece doğduğum ülkede pasaportu yükledim.
    Süreci Türk pasaport ile devam etmek istiyorum. Sıkıntı olur mu?
    Türk pasaportta eşim soyadı, diğer pasaportta da bekarlık soyadım var. soyadı farklılıktan dolayı sıkıntı yaşar mıyım?


  • @Servet-Demir Başvurunuz Petitioner’in Green Card Holder olması sebebiyle uzun sürüyor. Tam net olarak süresini bilmiyorum USCIS sitesinden veya ilgili forum gruplarından bakılabilir ancak duyduğum kadarıyla 3-4 yıl sadece onay aşaması eğer bir hızlanma olmadıysa. Eşin Amerikan vatandaşı olduğu durum için ise şuan 15-16 ay arası sürüyor sadece USCIS onayı. Vatandaşlığa başvurma durumunuz olursa onu deneyin süreciniz hızlanacaktır.


  • @Servet-Demir dava dosyanız CR-1 kapsamında değil, F2A kapsamında olduğu için bu kadar uzun sürdü ve şuan ortalaması yıllar sürüyor. F2A grubundaki kişilere danışırsanız daha net yanıtlar alırsınız


  • @Bircan ben yine de yapılacağını bildiğim için yaptırmamıştım hiç.


  • @Servet-Demir Evet "Green Card Holder" iseniz Nazmi bey'in dedigi gibi islemler cok daha uzun suruyor. Ben ABD vatandasi olarak esiniz icin basvurdugunuzu dusunmustum. USCIS'in sitesinde sizin durumunuzdaki basvurularin asagi yukari ne kadar sure icerisinde incelenecegiyle ilgili bir link vardi oradan bakilabilir. Ama 32-67.5 ay arasi diye gormustum.


  • Arkadaşlar selam, Konsolosluk görüşmesinde vize onaylandıktan ne kadar sonra pasaport geliyor. Dün görüşme oldu ama Visa statustan baktığımda hala Ready durumda gözüküyor bu normal mi ? Birde pasaport kargoya verildiğinde mesaj geliyor mu?


  • @Caner-Türk fotokopi yeterli miymiş? bilgi edinebildiniz mi?


  • @İrem-Cuart merhaba bende yaklaşık 4 gün önce girdim istenen bütün belgeleri götürdüm sadece bendeen mhrs den çıkarttığım covid aşı belgelesini ve pasaportumu istediler kimlik dah istemediler ama şöyle bi uyarıda bulunayım sitede toplam muane aşı fiyatı 16.131 tl gözüküyor bana çıkan rakam 20.500 dü hazırlıklı gitmenizde fayda var


  • Merhaba, mulakata girmeden once 2024 IRS belgelerini sisteme yuklemek gerekli mi? Mulakatta soruluyor mu? Sorulma ihtimaline karsi sistemde gorunmediginde fiziksel olarak gostermek yeterli mi?


  • @salimekoken benden 20.500 aldılar size kaç tane aşı vurdular


  • Tıbbi muayenede Covid Aşı şartı 11 mart 2025 tarinde cdc tarafından kaldırılmıştır.Unganlar websitesini güncellenmiştir.Linki ekledim
    https://www.doctorun.com/tr/covid-19


  • @Seda-Güneş 4 aşı vurdular


  • @korayy hayırlı olsun ne güzel sizin konsolosluk süreciniz dahil 14 ay sürmüş, biz 15.5 aydır I130 formumun onaylanmasını bekliyoruz. Darısı başımıza inşallah, tekrardan tebrikler😊


  • Merhabalar,
    Bir sorum olacaktı. USCIS sürecindeyken Türk vatandaşlığı aldım ve DS-260 formunu doldururken bunu belirttim. Ancak sisteme Türk pasaportumu yüklemedim, yalnızca doğduğum ülkeye ait pasaportumu yükledim.
    Süreci Türk pasaportum ile devam ettirmek istiyorum. Bu durum bir sıkıntı yaratır mı?
    Ayrıca, Türk pasaportumda eşimin soyadı yer alıyor, ancak diğer pasaportumda bekarlık soyadımı kullanıyorum. Soyadı farklılığı nedeniyle bir sorun yaşar mıyım?
    @gucarslan bey konuyla ilgili bir fikriniz öneriniz var mı acaba?


  • @Bircan evet ,ben unganlara gittiğimde bir bayan orada yapılacak aşıları hastanede yaptırıp gelmiş ama o aşıları saymadılar ikinci kez tekrar yaptılar ve haliyle o kişi baya rahatsızlandı. o yüzden aşıları kendiniz yaptırmayın


  • @gkorkmaz 1 hafta içinde geliyor ve evet size e-mail gelecek kargoya verilince


  • @Hency sormamda sakınca yoksa doğum ülkeniz neresi, neden değiştirmeyi düşünüyorsunuz?

    burada zannediyorum ki vizenin basılacağı pasaport devreye giriyor.
    eğer vizenizi türk pasaportuna bastıracaksanız konsolosluğa onu vermeniz yeterli diye düşünüyorum.
    çünkü konsolosluk geçerli herhangi bir pasaporta (siyah, gri, kırmızı türk pasaportu hariç) vize basabilir.
    bu yüzden mülakatta ilgili pasaportu teslim etmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
    zaten evlilik belgenizi sunacağınız için de soyadı sorun olmayacaktır.


  • @gucarslan bey, dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
    doğum ülkem Somali ve travel ban listede yer alabileceği için Türk pasaportla devam etmek istedim.


  • @Hency anlıyorum.. haklı bir sebep.

    eğer bir avukat ile yürütüyorsanız sürecinizi ona da danışın ancak; ankara için vizenin basılacağı pasaport sizin beyanınıza istinaden ilerler.
    ancak; başvuru evraklarında (I-130, welcome letter vs) somali pasaportunuz olduğu için konsolosluk ona basmamız gerek derse bu tamamen onların inisiyatifi.
    tavsiyem her iki pasaportunuz da yanınızda olsun ve siz öncelikle tc pasaportunu verin mülakat sırasında.


  • @gucarslan bey, süreci avukatsız yürütüyoruz. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum