Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @tb19 tebrik ederim. En kısa zamanda süreci tamamlamanız dileğiyle.

Mülakat emaili ne zaman geldi, bugün mü?

• @finalhope evet saat 18.00gibi gelmiş

• @salimekoken merhaba aşı belgesini ingilizce almamız mı gerekiyor yoksa türkçe kabul ediyorlar mı acaba ?

• @salimekoken hanim, bir sorum olacak mumkunse. Eger muayene oncesinde yani ayni senede, istenilen asilari siz bir saglik kurumunda daha once yaptirmissaniz, size ayni asilari tekrardan yapiyorlar mi?. Bu soruya bir turlu net yanit alamadim.

• @Bircan bunu daha once birisi yapmisti ama gecerli gormuyorlar tekrar yapiyorlar diye de yazmisti yine buradan

• Merhabalar arkadaşlar benim böyle bir sorum olacaktı ben greencardliyim eşim için 2 yıl oldu başvuru yaptım 11/mart/2023 ama halen evrak onayı yada herhangi bir şey yok ortada sadece bunu göndermişler
    (Case Is Being Actively Reviewed)
    sizce bu normal mi ?

• @Servet-Demir Dosyaniz USCIS'te hala incelemede gozukuyor ama su anda USCIS 2023 Kasim ayinin dosyalarini incelemeyi bitirdi. Sizin dosyayi simdiye kadar incelemeleri lazimdi eger Mart 2023 tarihinde basvuru yaptiysaniz. Bence USCIS'i arayip danismaniz iyi olur.

• Merhaba Arkadaşlar,
    Bir sorun olacaktı. USCIS aşamadayken Türk vatandaşlığı aldım ve DS260 doldururken de belirttim fakat sisteme yüklemedim. Sadece doğduğum ülkede pasaportu yükledim.
    Süreci Türk pasaport ile devam etmek istiyorum. Sıkıntı olur mu?
    Türk pasaportta eşim soyadı, diğer pasaportta da bekarlık soyadım var. soyadı farklılıktan dolayı sıkıntı yaşar mıyım?

• @Servet-Demir Başvurunuz Petitioner’in Green Card Holder olması sebebiyle uzun sürüyor. Tam net olarak süresini bilmiyorum USCIS sitesinden veya ilgili forum gruplarından bakılabilir ancak duyduğum kadarıyla 3-4 yıl sadece onay aşaması eğer bir hızlanma olmadıysa. Eşin Amerikan vatandaşı olduğu durum için ise şuan 15-16 ay arası sürüyor sadece USCIS onayı. Vatandaşlığa başvurma durumunuz olursa onu deneyin süreciniz hızlanacaktır.

• @Servet-Demir dava dosyanız CR-1 kapsamında değil, F2A kapsamında olduğu için bu kadar uzun sürdü ve şuan ortalaması yıllar sürüyor. F2A grubundaki kişilere danışırsanız daha net yanıtlar alırsınız

• @Bircan ben yine de yapılacağını bildiğim için yaptırmamıştım hiç.

• @Servet-Demir Evet "Green Card Holder" iseniz Nazmi bey'in dedigi gibi islemler cok daha uzun suruyor. Ben ABD vatandasi olarak esiniz icin basvurdugunuzu dusunmustum. USCIS'in sitesinde sizin durumunuzdaki basvurularin asagi yukari ne kadar sure icerisinde incelenecegiyle ilgili bir link vardi oradan bakilabilir. Ama 32-67.5 ay arasi diye gormustum.

• Arkadaşlar selam, Konsolosluk görüşmesinde vize onaylandıktan ne kadar sonra pasaport geliyor. Dün görüşme oldu ama Visa statustan baktığımda hala Ready durumda gözüküyor bu normal mi ? Birde pasaport kargoya verildiğinde mesaj geliyor mu?

• @Caner-Türk fotokopi yeterli miymiş? bilgi edinebildiniz mi?

• @İrem-Cuart merhaba bende yaklaşık 4 gün önce girdim istenen bütün belgeleri götürdüm sadece bendeen mhrs den çıkarttığım covid aşı belgelesini ve pasaportumu istediler kimlik dah istemediler ama şöyle bi uyarıda bulunayım sitede toplam muane aşı fiyatı 16.131 tl gözüküyor bana çıkan rakam 20.500 dü hazırlıklı gitmenizde fayda var

• Merhaba, mulakata girmeden once 2024 IRS belgelerini sisteme yuklemek gerekli mi? Mulakatta soruluyor mu? Sorulma ihtimaline karsi sistemde gorunmediginde fiziksel olarak gostermek yeterli mi?

• @salimekoken benden 20.500 aldılar size kaç tane aşı vurdular

• Tıbbi muayenede Covid Aşı şartı 11 mart 2025 tarinde cdc tarafından kaldırılmıştır.Unganlar websitesini güncellenmiştir.Linki ekledim

• @Seda-Güneş 4 aşı vurdular

• @korayy hayırlı olsun ne güzel sizin konsolosluk süreciniz dahil 14 ay sürmüş, biz 15.5 aydır I130 formumun onaylanmasını bekliyoruz. Darısı başımıza inşallah, tekrardan tebrikler😊

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 226
  • 1589
  • 1177
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |