Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @özümm seçimden sonra teksasta işler durma noktasına gelmiş malum trump dönemi işten çok kişi çıkarılmış bize 2 nisana kadar beklememiz söylendi yasal süre 90 gün olduğundan sadece merak ettiğim benimle aynı durumda olan biri daha var mı..Sizin dönem şanslıydı çok bekleyende yoktu..

• @aliarslan987 umarım en kısa zamanda bi haber alırsınız 🙏

• @lmckmk cok tesekkurler cevabiniz icin 🙂 Biz saglik taramasi sirasinda gereken asilarin tamamini olmuyor muyuz yani ilk doz burda ikinci doz orda ilk defa sizden duydum 😕 Bu arada ben su sekilde biliyorum"AOS basvurunuzu bir yil icinde yaparsaniz saglik raporunuzun tekrari gerekmez". Acaba belgelerinizi kaybetmis olma ihtimalleri olabilir mi?

• @özümm umarım sağolun🙏🙏

• @dreamer32 sanmıyorum hemsire bana 6 ay sonra 3. dozlari olmam gerektigini de soyledi. Sistem de 22 ocak 2025 de uygulamaya gecmis gibi tarih belirtilmis, yeni uygulama galiba

• Bir soru daha k1 çıktı ve 3 nisanda uçak biletim var yanıma ne almalıyım daha önce gidenler ve yaşadığındeneyimi hakkında bilgi verirse çok sevinirim en azından evraklarımı daha iyi götürebilirim

• @lmckmk anliyorum, cok tesekkur ederim cevabiniz icin 🙏

• @dreamer32 rica ederim 😇

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,
    6 martta dosyamızı uscis'e gönderdik (California Service Center) fakat farklı yerlerden bakıyorum süre 9 ay yazıyor.
    Sadece Case Was Received ve dosya numarası aldık.
    Noa1 almadık bu işlem uzun sürer mi? Ortalama kaç ay gibi uscis süreci biter? Yani 9 ay olması çok geç bir süre olacak nişanlım düğün hazırlığına başladı 😀
    Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?

• @Diren-taşkın Merhaba, süreci biraz anlamanız için size Track My Visa web sitesini takip etmenizi öneririm. Bu sayfada günlük kaç dosya bakıldığı, geçmiş aylardan bekleyen kaç dosya olduğu vb bilgiler mevcut. Her gün saat 13.30'da güncel veriler paylaşılıyor.
    Şu anda dosya numaranızı aldığınıza göre NOA1 almışsınız demek (dosyanızı postaladıktan 1-2 hafta içinde, NOA1 kağıdı ABD'deki nişanlıya ulaşır) ama bu sürecinin uzun sürmesine sebep olan asıl nokta NOA2'yi almanız. Forumun geçmiş sayfalarında sürecinin tarihlerini paylaşan insanlar var onları inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

İşlem sırası --> NOA1 - NOA2 - Case was sent to Department of State (NVC) - Dosyanın in transit olması (NVC'den ayrılması) - Dosyanın Ankarada ready olması - Sağlık raporu almak (Unganlar, Ankara) - Konsolosluk görüşmesi (Ankara)

Süreç yukarıdaki sırayla işliyor. Biz ise 30 Eylül'de dosyamızı postaladık, 3 Ekimde NOA1, 10 Martta NOA2 aldık. Şu anda da dosyanın NVC'ye gönderilmesini bekliyoruz (2-8 hafta sürüyormuş) sonrasında dosyanın NVC'den ayrılıp (2-6 hafta) Ankaraya gitme süreci ve ready olma durumu var (1-2 hafta). Dosyanız ready olduğunda konsolosluk randevusu alıyorsunuz, şu andaki yoğunluğa göre 1 ay sonrasına mülakat randevusu bulunabiliyor gibi görünüyor ama çok değişken. Geçmişte, en erken 3-4 ay sonrasına da bulunduğu oluyordu.

Bu arada NOA2'yi aldıktan sonra düğün hazırlığına başladık biz de bilginiz olsun 🙂

Umarım net anlatmışımdır 🙂

• @goldie
    Reis teşekkür ederim yardımın ve soruyu cevapladığın için.
    Track My Visa Web sitesinden takip ediyorum Ayrıyeten pro sürüm lawfully aldım Google store'den, oradan da takip ediyorum, sadece kafamı karıştıran ve nişanlım ile anlaşamadığımız konu buydu, noa1 aldık mı almadık mı 😂

• Arkadaşlar konsolosluktan görüşme randevusu alacak olanlar açık randevu olursa bilgilendirebilir mi

• Vize ücretini randevu açılmadan ödeyemiyor muyuz arkadaşlar?

• Merhabalar Herkese ben bu forumu sayfalarca okuyup buradan edindiğim bilgilerle girdim bugün vize randevuma ve vizem onaylandı. Ben de kendi deneyimimi anlatmak istiyorum.

Amerika'da 2023'te work and travel ogrencisiyken tanistigim nisanlimla mart 2024'te evlenme karari aldik. haziranda noa1 basvurusu yaptik temmuzda onaylandi. noa2 ekim 30'da geldi. bu yilin ocak ayinda NVC letter geldi. subat 2025'te konsolosluktan email aldik. daha onceden gocmen olmayan bir vize aldigim icin hatta sistemde hata yasadim farkli bir emaille giris yaptim. her 3-5 dakikada bir nisanlim ve ben sistemi kontrol ettik ve 4 gun icinde randevu bulduk. bugun 21 martta randevum vardi. total surec 1 yildan cok daha kisa surede bitmis oldu. biz toplam uc defa turkiyede gorustuk ama amerikada da kisa donem beraber yasamistik. vize gorusmesi sirasinda calisanlar herkes cok cok tatli ve kibardi. bana yalnizca 3-5 soru soruldu. nisanlimin sabikasi oldugunu bilip bilmedigim soruldu bildigimi soyledim. kac kere turkiyede gorustugumuz soruldu. ailemle tanisip tanismadigi soruldu. proof of relatonship vs hicbirine bakmadi bile. pasaportumu inceledi onceden amerika vizem oldugunh gorunce tamamdir vizeniz onayladi dediler. (cokkk mutluyum)

dikkat ettigim bazi seyleri soylemek istiyorum,

bazi kimseler e devletten cikarilabilen belgeleri cikartmayi unutmuslardi, onlar icin e devletlerini orada acip belge bastirma sansi veriyorlardi ama cogu kisi e devlet sifresini hatirlamiyordu.
    bosanmis eski eski olanlarin cogu orjinal belgeyi getirmeyi unutmustu
    hic ingilizce bilmeyenleri zorladiklarina sahit oldum ve ozellikle nisanlilariyla madem ingilizce bilmiyorsunuz hangi dilde nasil anlasiyorsunuz seklinde sorular soruluyordu
    ben ankara ekspresi ile geldigim icin az kalsin randevuma gec kaliyordum, emanet icin cok paniklemistim ama baya konsolosluk karsisinda avm'nin icine dogru yuruyen merdivenlerden inince cantayi 200'e alan bir bufe var orayi kullandim
    iceride ben iki bucuk saat bekledim gorusmemi, yani yarim saatte bitirip cikarim diye dusunmeyin cok uzun surebiliyor bekleme suresi
    insanlara sorulan en sık sorular nisanlilarinin aile bireyleri ile gorusup gorusmedikleriydi ve nisanlilarinin akrabalarinin isimleri soruluyordu
    bana birisi nisanlimin pasaportunu sordu ben benden boyle bir belge gelen emailde istenmedi dedigimde tamamdir dediler, yani sizden oncesinde gelen emailde istenmemis bir belge sorulursa panik yapmaniza gerek yok,
    hicbir kisiye red verildigini gormedim ama cok fazla pasaportun geri verildigini, tamamlanmasi gereken belgeyle kargolanmasinin istendigini isittim.

herkese bol sanslar

• Dünden beri odeme yapip randevu olusturacakti ama maalesef takvimi goremiyoruz cunku "uygun randevu yok" diyor sistem. Bu yuzden odeme yapamiyoruz. Bu durum normal mi? Daha önce yaşayanınız var mı? Ne yapmak gerekiyor şu an?

• K1 vizesine Ankara için mülakat almam gerekiyor fakat şuan randevu bulamıyorum. Merak ettiğim şey şu; randevu alırsam çok ileri bir tarihe verir mi yoksa 1-2 ay gibi sonraya mı verir? K1 vizesi hakkında bilgi sahibi olan yardımcı olabilir mi?

• Merhaba. Amerikan vatandaşı ile Türkiye'de evlilik yapmayı düşünüyoruz. Hangi vize türü için başvuru yapmamız gerekiyor ve süreç nasıl işliyor. Teşekkürler.

• Yasaklı

@teoder Türkiye de mi yaşayacaksınız ? eğer amerika da yaşayacaksanız K1 nişanlılık vizesi ile amerikada evlenmek daha avantajlı görünüyor. 🇺🇸 Amerikan Vatandaşı ile Türkiye'de Evlilik – Hangi Vize? Hangi Süreç?
    🧾 Sorunun Özeti:
    “Amerikan vatandaşı ile Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Hangi vizeye başvurmamız gerekiyor ve süreç nasıl işliyor?”

✅ Yanıt: IR-1 / CR-1 Göçmen Vizesi Süreci
    Eğer evlilik Türkiye'de yapılacaksa, K1 (nişanlılık vizesi) değil, CR-1 ya da IR-1 göçmen vizesi gerekir.

💡 Hangi Vize?
    Vize Türü Ne Zaman Kullanılır? Ne Sağlar?
    K1 (Fiancé) Henüz evlenmediyseniz, ABD'de evlenmek istiyorsanız ABD'ye gitmek ve 90 gün içinde evlenmek
    CR-1 / IR-1 (Spouse Visa) Evlilik Türkiye’de yapılacaksa Direkt Green Card ile ABD’ye giriş
    🟢 Sizin için doğru vize: CR-1 veya IR-1

CR-1: Evlilik 2 yıldan kısa ise

IR-1: Evlilik 2 yıldan uzun ise

📌 CR-1 / IR-1 Süreci Nasıl İşler?
    🔹 1. Form I-130 başvurusu (ABD vatandaşı eş başlatır)
    USCIS’e yapılır.

Evliliğinizi, kimlikleri ve gerçek ilişkiyi kanıtlayan belgeler sunulur.

🔹 2. NOA1 & NOA2 (Onaylar)
    Başvuru alındığına dair ilk belge (NOA1)

6-10 ay sonra onay gelir (NOA2)

🔹 3. NVC Süreci
    Dosya NVC’ye gider.

CEAC üzerinden ödeme ve evrak yüklemesi yapılır.

🔹 4. Konsolosluk Görüşmesi – Ankara
    Sağlık muayenesi yapılır.

Mülakat için randevu alınır.

Vize onayı sonrası Green Card basılacak şekilde vize verilir.

🔹 5. ABD’ye Giriş
    Girişte geçici Green Card aktif olur.

Yaklaşık 2-4 ay sonra kalıcı kart adresine gelir.

🧭 Ortalama Süre:
    🕒 12-15 ay arası (2025’te bu sürede biraz kısalma var gibi)

📂 Gerekli Belgeler:
    Evlilik cüzdanı (apostilli + tercümeli)

Fotoğraflar, yazışmalar, seyahat kanıtları

Form I-130 + G-325A

Gelir evrakları (ABD vatandaşı sponsorluk yapacak)

Sabıka kaydı, sağlık raporu, nüfus kayıt örnekleri

⚠️ Avantajları ve Dezavantajları
    Avantajlar Dezavantajlar
    ABD’ye Green Card ile giriş Süre biraz daha uzun
    Daha güçlü aile birleşimi Bekleme süresince ayrı kalma durumu

• Arkadaşlar selamlar benim bir sorum olacak. Nişanlılık vizesini aldıktan sonra Amerika’da, Amerikalı nişanlı ile nikah kıydıktan sonra Türkiye’ye tekrar dönme şansım var mı? Yani Türkiye’ye dönülür dönmesine ama bir daha amerikaya girişim nasıl olacak? Çünkü bu vize tek girişlik ve Amerika’da evlendikten sonra bu vize geçerliliğini kaybedecektir muhtemelen.

Yani kısacası Amerika’da evlendikten sonra Amerika’dan çıkıldığında tekrar Amerika’ya nasıl girilir?

Benzer Başlıklar

• 3
  • 61
  • 148
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |