Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @istanbullover
    Merhaba, TR saati ile Pazartesi 6:45AM-7:30AM arası sistemi dakika dakika yenileyerek randevuyu erkene çekebilirsiniz ben annem için neredeyse 1 sene kadar erkene çekmiştim randevuyu :))

• Merhabalar,

10 Mart 2025, 08:15 randevum sonucu turist vizem onaylandı.

Profilimden bahsetmek gerekirse;
    25 yaşında,
    Kadın,
    Bekar,
    2 yıllık çalışan,
    Üniversite mezunu,
    Daha önce J1 ile Amerika'ya, kapıda vizeyle Yunanistan'a ve yalnızca bir ay önce İngiltere'ye gittim.

Mülakatımdan bahsetmek gerekirse,

Hint kökenli olduğunu düşündüğüm kadın ile mülakata girdim. İlk başta İngilizce konuşabiliyor musun diye sordu ancak ben gergince gülümseyip, pek değil dedim. Hiç sıkıntı değil dedi ve Türkçe başladık.

(Soruların sırası karışık olmakla birlikte her soruyu yazdım. Heyecandan dolayı sıralamayı tam hatırlamıyorum.)

S: Ne amaçla gideceksiniz?
    C: Las Vegas'ı, San Francisco'yu ve LA'yi turistik olarak gezmek istediğim için gitmek istiyorum.

S: Çalışıyor musunuz?
    C: Evet bir şirkette İK'cı olarak çalışıyorum.

S:Ne kadar zamandır çalışıyorsunuz?
    C: 2 senedir çalışıyorum. Stajyer/intern olarak başlamıştım ve şu an iştirak şirketlerden birindeyim.

S: Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
    C: Evet, 3 kere çıktım. Amerika'ya, Yunanistan'a ve İngiltere'ye gittim.

(Ekranda bir şeyler yazdı uzun uzun ve İngilizce olarak sordu)

S: Amerika'da ne olarak çalışıyordun?
    C: Housekeeper olarak çalıştım.

S: Hangi eyalette çalıştın?
    C: İndiana'da çalıştım.

S: Şimdi de LA'yi gezmek istiyorsun yani?
    C: Evet, LA, SA ve LV.

S: Amerika'da tanıdıkların var mı?
    C: Akraba anlamında yok ancak çalıştığım dönemden arkadaşlarım var. (başını onaylarcasına salladı.)

(Yeniden Türkçeye döndü)

S: Evli misiniz?
    C: Hayır değilim, erkek arkadaşım var.

Yine sisteme uzun uzun yazılar yazdı ve ben evli olmadığım için eleneceğim sanmaya başlarken "Tamamdır, vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde elinize ulaşır." dedi.

*Benden ekstra hiç evrak istenmedi, zaten yanıma da almamıştım açıkçası ama sırada beklerken herkesin ellerinde kalın dosyaları görünce korkmuştum. belki onlarınki turist vizesi değildi.

İsteyen herkesin alabilmesi dileğiyle.

• ⭐⭐

@lavender tebrikler vizeniz hayırlı olsun. J1 büyük avantaj sağlamış gibi gözüküyor.

• @mesut1905 teşekkür ederim. evet bence de. daha önce gidip geri gelmemin etkisi büyük.

• Merhaba benim greencardım var ancak kardesıme b1/b2 vizesi alacagız.Ankarada ikamet ediyoruz, vize gorusme randevusunu illaki ankaradanmı almamız gerekıyor istanbul daha erken verıyor olarak gorunuyor? Yardımcı olursanız sevınırız tesekkurler

• @ozmell istediğiniz yerden alabilirsiniz ikamet önemli değil

• Bu ileti silindi!

• mülakat tarihini yakın zamanda öne çekebilmeyi başaran var mı acaba? haftalardır 2026'ya kadar boş yer açılmıyor sürekli kontrol etmeme rağmen. bana mı denk gelmiyor diye merak ettim.

• @ozmell Farketmez istedigini konsolosluktan alabilirsiniz. Bu arada Ankara da randevu gorunuyor mu su an ? Gorunuyorsa hangi tarih cikiyor sizde.

• Merhaba ben amerikada greencardlıyım annem için turist vizesi randevusu aldım şu anda randevu tarihi 2 temmuz 2026. ais üzerinden vize başvuru ücreti 1 sene geçerlidir uyarısını gördüm. Randevu günü 16 ay sonra yani bu 185$ mülakat günü konsoloslukta tekrar mı ödenecek bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐

@intelcorei5 Merhaba, randevunuzun tarihi 1 senelik zaman diliminde olması gerekli değil, ücretten sonra 1 sene içerisinde herhangi bir tarihe randevu almanızı istiyorlar. yani bir randevunuz var ise mevcutta 1 sene geçerli kuralı sizin için geçerli değil.

• @mesut1905 ben ödemeyi 16 ay sonraki randevu tarihini alır almaz yaptım bir problem olmaz yani öylemi?

• ⭐⭐

@intelcorei5 evet ödeme yaptıktan sonra 1 sene içinde x bir tarihe randevu almanızı istiyorlar.

• @mesut1905 anladım çok teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

Bu sabah mülakata girdim bana sorulan sorular sırasıyla şöyle:

• Neden gitmek istiyorsunuz
    • Daha önce yurtdışına çıktınız mı
    • Evli misiniz
    • Çalışıyor musunuz ve ne mezunusunuz(çok fazla üniversite girişim olduğu için kafası karıştı herhalde)

Beni etkilememesi için ve önyargı oluşturmaması için sıra beklerken kimseyi dinlemedim ancak ön sıraya geçtiğimde bir çocuğun fizik mühendisliği demesiyle dikkatim oraya kaydı çünkü bende fizik mühendisliği öğrencisiydim. Çocuk ingilizce yaptı mülakatını istanbulda fizik mühendisliği okuduğunu söyledi avusturya, almanya girişi olduğunu söylemesine rağmen red yedi. Yeşil pasaportlu bir öğretmen onay aldı. Bunların dışında mülakat dinlemedim genel olarak onay mı red mi havası olduğunu bilmiyorum o yüzden ancak dışarıda sıra beklerken içeriden çıkan insanların yüz ifadelerine göre %50 %50 diyebilirim

• @newbie97 Sizin sonuç noldu

• ⭐⭐⭐

@MakeUSAGreatAgain Benim sürecim olumlu sonuçlandı ancak daha yeni kendime gelebildim sıra beklerken soğuktan dondum. En son mülakat sırasına girdiğimde o zigzaglı sırada ayak parmak uçlarımı hissetmiyordum donmuş haldeydi çok fazla soğuk yedim. Metroya giderken kar yağıyordu aşırı soğukta kaldım

Şöyle tarif edeyim metrodan indim konsolosluğa yürüdüm ellerim dondu 5 dakika bile dışarıda duramadım kafeye girdim. Orada biraz takıldım karşıdaki poligonun alt katında emanetçi var oraya her şeyimi bıraktım sıraya girdim sırada aşırı uzun bekledim artık ellerim donmuştu en son. Sabah -5 dereceydi birde rüzgarlı hava, bende de sorun var aslında montun içine tişört giymiştim

• @newbie97 hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim

• @newbie97 Gözün aydın bizim yerimize de gez lütfen 🙏 😊

• ⭐⭐⭐

@lawyergirl İnşallah bakalım kaç günde pasaport gelecek

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k