Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @istanbullover

    Konu ile ilgili dogru konu basligi (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    1. B1/B2 kategorisini sececeksiniz, dogru.
    2. Vatandas olan sizi veya green card sahibi olan oglu arasinda fark yok zira her ikinizde ABD'de yasal olarak bulunuyorsunuz.
    3. 6 ay gibi bir sure beyan ederek konsolosun ekstra dikkatini cekmek yerine, 1 ay gibi bir sure ile plan yaparak ve 1 ay dogrultusunda tahmini tarihleri DS160 formda beyan edebilirsiniz. Vize gorusmesi basarili gecerse bu tarihlere uymasi gerekmiyor. B1/B2 vize kategorisi geregi seyahat eden kisi bir yil icerisinde maksimum 180 gun ABD'de kalabiliyor. Sonradan uzatimi yapilamaz, ulkeden cikis yapmasi gerekiyor veya statu degisikligi yapmaniz gerekebilir yasal bir dayanaga bagli olarak.
    4. vefat eden eşinden dolayı maaşı var yazabilirsiniz. Seyahat ulasim masraflarini annenizin kendisinin, oradaki harcamalarinin sizin karsilayacagini beyan edebilirsiniz.
    5. aciklama paragrafi gibi bir paragraf yok DS160 formunda.
    6. Guncel randevu tarihi su an 2026 yilinin Haziran ayindan sonraki tarihe veriliyor. DS160 formunun doldurulmasi ve AIS kaydi sonrasi randevu tarihini gorebilirsiniz. Randevu tarihini aldiktan sonra sistemden kendi yapacaginiz kontroller veya @Rushvisasnow gibi farkli yazilim programlarindan destek alarak one cekebilirsiniz.

    Bol sans


  • @ATS16
    🙏🏻 teşekkürler. Son sayfada foto yukle kısmına fotografcıya gidip çektirmesi daha uygun olur değil mi Amerikan vizesine uygun şekilde?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @istanbullover

    Evet annenizin fotoğrafçıda istenilen ölçülerde güncel fotoğraf çektirmesi doğru olacaktır. Fotoğrafçı email ortamda fotoğrafını sizinle paylaşırsa sizde başvuru esnasında sistemden fotoğrafını yükleyebilirsiniz. Mülakata giderken 1 adet fotoğrafı da yaninda götürmesi gerekecek annenizin.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html


  • Merhabalar imzalamadan önce bu formu doldururken size yardım eden oldu mu diye soru soruyor. Kayınvalidem için ben doldurdum. Kendimi yazsam bir sorun olmaz değil mi? Ayrıca emaile hemen randevu tarihi geliyor mu?


  • @istanbullover

    Formu doldurmada yardım eden kişiye kendinizi yazmanız sorun olmaz.

    Randevu tarihi & saatini ödeme yaptıktan ve AIS kaydınız oluşturduktan sonra giriyorsunuz.

    Detaylar için aşağıdaki konu başlığını ve linki okumaniz gerekiyor, size email gelmeyecek.

    (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1621235730987-ucret-yatirma-ve-randevu-alma.pdf


  • @ATS16
    14 aralık 2026 ya randevu alabildik istanbuldan. :/ Ankara olarak randevu lokasyonu seçebilir miyiz? Ankara daha erkene verebiliyor. Ds160 formunu istanbul olarak seçmiştim.


  • @istanbullover

    Ara ara kontrol ederek tarih açılmasına bağlı olarak hem tarihi öne çekebiliyorsunuz hem de şehiri değiştirebiliyorsunuz.


  • @ATS16
    Randevu değiştirme alanında boyle birşey yazıyor:
    “Please select the Consular Section location where you will apply. The Consular Section location selected below must match the Consular Section location entered on the DS-160 Number form.“

    Biz ds160 formuna istanbul diye girmiştik, randevununda istanbulda olması gerekiyor diye anladım. Kusura bakmayın bidaha teyit etmek istiyorum :)


  • @istanbullover

    Daha erken tarihe boşluk bulursanız Ankara olarak değiştirebilirsiniz, konsolosluklar arasında evrak transfer yapıldığına deneyimler okumuştum, size daha önce ilettiğim doğru konu başlığında benzer deneyimleri okuyabilirsiniz.


  • @istanbullover
    Merhaba, TR saati ile Pazartesi 6:45AM-7:30AM arası sistemi dakika dakika yenileyerek randevuyu erkene çekebilirsiniz ben annem için neredeyse 1 sene kadar erkene çekmiştim randevuyu :))


  • Merhabalar,

    10 Mart 2025, 08:15 randevum sonucu turist vizem onaylandı.

    Profilimden bahsetmek gerekirse;
    25 yaşında,
    Kadın,
    Bekar,
    2 yıllık çalışan,
    Üniversite mezunu,
    Daha önce J1 ile Amerika'ya, kapıda vizeyle Yunanistan'a ve yalnızca bir ay önce İngiltere'ye gittim.

    Mülakatımdan bahsetmek gerekirse,

    Hint kökenli olduğunu düşündüğüm kadın ile mülakata girdim. İlk başta İngilizce konuşabiliyor musun diye sordu ancak ben gergince gülümseyip, pek değil dedim. Hiç sıkıntı değil dedi ve Türkçe başladık.

    (Soruların sırası karışık olmakla birlikte her soruyu yazdım. Heyecandan dolayı sıralamayı tam hatırlamıyorum.)

    S: Ne amaçla gideceksiniz?
    C: Las Vegas'ı, San Francisco'yu ve LA'yi turistik olarak gezmek istediğim için gitmek istiyorum.

    S: Çalışıyor musunuz?
    C: Evet bir şirkette İK'cı olarak çalışıyorum.

    S:Ne kadar zamandır çalışıyorsunuz?
    C: 2 senedir çalışıyorum. Stajyer/intern olarak başlamıştım ve şu an iştirak şirketlerden birindeyim.

    S: Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
    C: Evet, 3 kere çıktım. Amerika'ya, Yunanistan'a ve İngiltere'ye gittim.

    (Ekranda bir şeyler yazdı uzun uzun ve İngilizce olarak sordu)

    S: Amerika'da ne olarak çalışıyordun?
    C: Housekeeper olarak çalıştım.

    S: Hangi eyalette çalıştın?
    C: İndiana'da çalıştım.

    S: Şimdi de LA'yi gezmek istiyorsun yani?
    C: Evet, LA, SA ve LV.

    S: Amerika'da tanıdıkların var mı?
    C: Akraba anlamında yok ancak çalıştığım dönemden arkadaşlarım var. (başını onaylarcasına salladı.)

    (Yeniden Türkçeye döndü)

    S: Evli misiniz?
    C: Hayır değilim, erkek arkadaşım var.

    Yine sisteme uzun uzun yazılar yazdı ve ben evli olmadığım için eleneceğim sanmaya başlarken "Tamamdır, vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde elinize ulaşır." dedi.

    *Benden ekstra hiç evrak istenmedi, zaten yanıma da almamıştım açıkçası ama sırada beklerken herkesin ellerinde kalın dosyaları görünce korkmuştum. belki onlarınki turist vizesi değildi.

    İsteyen herkesin alabilmesi dileğiyle.

  • ⭐⭐

    @lavender tebrikler vizeniz hayırlı olsun. J1 büyük avantaj sağlamış gibi gözüküyor.


  • @mesut1905 teşekkür ederim. evet bence de. daha önce gidip geri gelmemin etkisi büyük.


  • Merhaba benim greencardım var ancak kardesıme b1/b2 vizesi alacagız.Ankarada ikamet ediyoruz, vize gorusme randevusunu illaki ankaradanmı almamız gerekıyor istanbul daha erken verıyor olarak gorunuyor? Yardımcı olursanız sevınırız tesekkurler


  • @ozmell istediğiniz yerden alabilirsiniz ikamet önemli değil


  • Bu ileti silindi!

  • mülakat tarihini yakın zamanda öne çekebilmeyi başaran var mı acaba? haftalardır 2026'ya kadar boş yer açılmıyor sürekli kontrol etmeme rağmen. bana mı denk gelmiyor diye merak ettim.


  • @ozmell Farketmez istedigini konsolosluktan alabilirsiniz. Bu arada Ankara da randevu gorunuyor mu su an ? Gorunuyorsa hangi tarih cikiyor sizde.


  • Merhaba ben amerikada greencardlıyım annem için turist vizesi randevusu aldım şu anda randevu tarihi 2 temmuz 2026. ais üzerinden vize başvuru ücreti 1 sene geçerlidir uyarısını gördüm. Randevu günü 16 ay sonra yani bu 185$ mülakat günü konsoloslukta tekrar mı ödenecek bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐

    @intelcorei5 Merhaba, randevunuzun tarihi 1 senelik zaman diliminde olması gerekli değil, ücretten sonra 1 sene içerisinde herhangi bir tarihe randevu almanızı istiyorlar. yani bir randevunuz var ise mevcutta 1 sene geçerli kuralı sizin için geçerli değil.


Benzer Başlıklar

  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum