Merhaba eşimle onay aldık buraya da detayları yazmak istedim. İlk başları es geçiyorum, bayağı anlatılmıştı.
MÜLAKAT DEĞERLENDİRME FORMU
Mülakat Yeri: Ankara
Mülakat tarihi : Mart 2025
Banko no, detay : Güler yüzlü bir kadın 7-8 nolu bankodan birindeydi.
Mülakat dili: Türkçe/İngilizce
Görüşmeye katılan(lar): Grup, eş ile
Medeni Durumu: Evli
Meslek : Kamuda memur.
İlk yurt dışı çıkış yılı : 2015-2019
Gezdiği yerler : Schengen bölgeleri, UK, vizesiz Balkan ülkeleri, komşu ülkeler.
İlk başvuru mu : Evet
Tatil planınız? (Tek-grup) Grup
Kaç gün kalınması planlanıyor 15
Mülakat Sonucu : Onay
Mülakatta sorulan sıkça sorular haricinde bir soru soruldu mu?
Hayır
Ek belge istendi mi?
Hayır
Eklemek istedikleriniz ;
Eşimle başvurduk her ikimizde memuruz. Yurtdışına evlenmeden daha öncesinde de çıkmıştık ayrı ayrı.
İkimizde de schengen geçmişi, komşu ülkeler ve Balkan ülkeleri vardı. Evlendikten sonra beraber UK geçmişimiz ve Schengen gezilerimiz oldu. Yaklaşık 10 yıldır beraberiz. Sabit gelirimiz var. Seyahat geçmişimiz var.
Mülakata Türkçe başladık, pasaportlarımızı ve profilimizi incelerken niye gitmek istiyorsunuz diye soru geldi, biz de cevap verdik yakın ülkeleri ve coğrafyaları gördük Amerika’yı da görmek istiyoruz diye.
Nerelere gittiniz dendi schengen ve uk saydıktan sonra yeterli dendi.
Profili incelerken sanırım dil bildiğimizi gördü ve bundan sonra İngilizce sordu soruları.
Tekrar nerelere gittiniz dedi İngilizce ve İngilizce cevap verdik.
İşimizi sordu söyledik.
Aileleriniz nerede ve çocuğunuz var mı dendi cevapladık.
Ekrana baktı bir şeyler yazdı ve onaylandı vizeniz dendi. Teşekkür ettik ve ayrıldık. Hiçbir belge vs sorulmadı, istenmedi.
Ekstra deneyimlerimiz ;
Biz o etrafta herkesin konuşması duyuluyor neler soruluyor diye beklerken hiçbir şey duyamadık 
Sadece red alanların pasaportla gidişinden anladık. Red olduğunu.
Çok kişi red aldı, eşiyle gidip red alanı da gördük, ailece başvurup belge istenirken anlaşılmadığı için red alanı da.
Work & travel ya da uni öğrencileri vardı onlara çok sordular ve belge istendi. Sureden tahmin ediyoruz çok sorulduğunu bizimki maksimum 40-50 saniye sürmüştür hızlı hızlı oldu her şey.
Hiç aaa bu iyiymiş şu gelde dediğimiz olmadı, ne gelirse denk gelip girdik. Sırada herkesi bir yere eşleştirip kendine nerenin geleceğini hesaplayıp yer değiştirenler oldu.
Biz rahat girdik rahat cevap verdik hiç heyecan yapmadık. Kendimizi net ifade ettik. Onay aldık.
Bence rahat olmak en büyük avantajdı. Herkese telaş yapmamasını öneririm, mülakat provası önemli.
Buradan çok destek aldım, yardımcı oldu herkes. Tekrar teşekkür ediyorum herkese.
Danışmanlık vs almadık, her şeyi kendimiz hallettik.
Vize alacak kişilere başarılar diliyorum.