Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba, haftaya interview'a girecegim. Mulakat bitiminde her sey olumlu ilerledigi takdirde verilen bir belge/kagit vs oluyor mu?

• @Alfa-Centauri Yukarida bir arkadas, daha once sordugunuz soruya istinaden, resmi linki paylasmis. Gelirin yeterli olup olmadigini, ne kadar aciginiz oldugunu oraya bakip gorebilirsiniz. Poverty guidelines kisinin ailevi durumuna gore degisen birsey. Gelirdeki acigi, birikmis para gostererek yada tasinir, tasinmaz mulk gostererek kapatabilirsiniz. Para 3'e bolunerek, asset'ler ise 5'e bolunerek hesaplaniyor. 20k$ parayi yaklasik 7k$ olarak dusunmeniz lazim.
    Daha once gosterilen paraya, assetlere ragmen joint sponsor istenen durumlari okudum bu arada.

• Bordo pasaport ve 6 aylık Amerikan vizesi ile aktarmalı amerikaya uçabilir miyim? Avrupa aktarma mesela? Yapan veya yapamayan var mı?

• Bu konu grupta konuşulmuştu.Trump 43 ülkeye travel ban yapmayı planlıyormuş.

https://www.nytimes.com/2025/03/14/us/politics/trump-travel-ban.html

• @ElifÖzdemir merhaba ben geçen hafta almanya üzerinden geldim bir sorun yaşamadım.

• @yakup-budakci transit vize mi aldiniz Almanya icin?

• martta mülakat randevusu alan oldu mu arkadaslar redditte de bi şey goremedim

• Merhaba arkadaşlar çok şükür vizemi aldım. Bugün saat 7 30 du randevu saatim saat 8 gibi içeri girdim , ilk girişte bankolar var size bir numara verip beklemenizi söylüyor yaklaşık bi yarım saat bekledim ben sonra evrak teslimi için numaram yandı benden istenen evraklar adli sicil arşivli, nüfus kayıt ve askerlik belgesi,(hepsini e devletten aldım) bunları teslim ettikten sonra yine sizden beklemenizi istiyorlar, yine bi yarım saat bekledim sonra tekrar aynı numaram yandı bu kez mülakat için…mülakatı yapan hanımefendi öncelikle sağ elimi kaldırıp verdiğim bütün bilgilerin doğru olduğuna dair yemin etmemi istedi sonra başladı sorulara, bana sorduğu sorular; sponsorun kim, nasıl tanıştınız, Türkiye’den başka bir ülkede yaşadınız mı, ve eşin çalışıyormu, hepsine cevap verdikten sonra son olarak 2023 yılının transcriptlerini sordu onları sisteme yüklemiştik mülakattan 1 hafta önce fakat sistemde göremediğini söyledi fiziksel olarak hepsi yanımdaydı ve verdim sonra mülakatı yapan hanımefendi herşey mükemmel görünüyor 1 hafta içinde pasaportunuz size teslim edilecek dedi… bekleyen herkesin bir an önce bu mutluluğu yaşaması umuduyla

• @arslan34 hayirli olsun. Mulakat ne kadar surdu toplamda?

• Evet arkadaşlar 14 aylık sürecim bitmiş bulunmakta. Umarım bekleyen herkesin süreci de en az bizim kadar olumlu geçer.

Sağlık Muayenesinde benden istenen belgeler:
    -Pasaport
    -Aşı Kartı (Covid ve tetanoz gösterdim)
    Devamında detaylı anlatilacak bir sey yok zaten sizi yonlendirecekler islemleriniz hizli bitecek emin olun, sadece beklemek uzun suruyor yoksa yarim saatlik bile isiniz yok orada.

Konsolosluk Aşaması:
    Randevum 08:30’taydı, ben sıraya 07:30’da girdim 08:00 gibi iceri alindim. Giriste bir gorevli size yardimci oluyor. Ilk once sadece pasaportunuzu istiyorlar. Sonrasinda sira numarasi almaya yonlendiriliyorsunuz. O sira numaranizin yanmasini bekliyorsunuz. Sira size gelince gorevli sizden belgeleri istiyor. Benden istenen belgeler:
    Adli Sicil Kaydi
    Askerlik Belgesi
    Nufus Kayit Ornegi
    Esimin IRS Transcript’i (2023 IRS)
    (Bu usttekilerin hicbiri islak imzali degildi, sisteme ne yuklediysem onu aldim yanima)
    Esimin Bosanma Belgesi (Bu islak imzaliydi sadece)
    Bu evraklari teslim ettikten sonra bir kere daha sira numaranizin yanmasini bekliyorsunuz. (bu sefer mulakat icin)

Yanimda ekstra getirdiklerim ama BENDEN Istenmeyenler:
    -I-864 formu fotokopisi
    -Konusma Gecmisleri
    -Biletler ve Diger Iliski Kanitlari
    -DS-260 Confirmation Page
    -Konsolosluk Mulakat Bilgisi Maili
    -W2 2023 & 2024

Mulakat Asamasinda Bana Sorulan Sorular: (Mulakati ben Ingilizce olarak yaptim)
    -(Esimin ismi) Bu kim?
    -Esiniz Amerika’da mi yasiyor?
    -Esiniz calisiyor mu?
    -Esinizle nasil tanistiniz?
    -Ilk evliliginiz mi?
    -Esinizle ne zamandan beri evlisiniz?
    -Esinizle evlenmeden oncesinde ne kadardir tanisiyordunuz?
    Mulakatim toplamda 3-4 dakika ya surdu ya surmedi. Bu sorulari sorduktan sonra bana aile ici siddete dayali bir kagit uzatti (o esnada icimden zaten tamam dedim onaylandi). (Ek bilgi: bosanma belgesine bakarken orijinal evragi esim bana gonderdi dedim ve eliyle kabartmaya bakti) Ama yine de elimde fotograflar getirmistim. Gormek ister misiniz dedim aa olur elbette, bakabilirim dedi. Uzattim ve fotoğraflara baktiktan sonra ise tamamdir birkac gun icinde pasaportunuz adresinize teslim edilecektir dedi. İşlemlerim bu şekilde bitmis oldu.

Çoğu arkadaşın dedigi gibi iciniz rahat olsun, konsolosluk gorevlilerinin amaci sizin isinizi uzatmaya calismak degil bir an once islemlerinizi halletmek istiyorlar. Yeter ki siz duzgun ve guzel hazirlanin ve stres yapmadan sorulara guzelce cevap verin. Benim ki tamamen sohbet faslinda gecti, gayet rahatti. Şen şakrak ciktim mulakattan hic kasmayin bosa kendinizi.

@gkorkmaz ile mulakat sirasi beklerken beraberdik iceride. El salladim cikista ama gormedin 🙂 Ama fark ettim senin de guzel gecmis. Yolun bahtin acik olur umarim. Tebrik ederim 🙂

• @gulsah123 yok hiçbir vize almadan direkt olarak geçiş yaptım. Amerika vizenizle transit olarak geçebiliyorsunuz.

• vizesini alan herkese yeni hayatında bol şans diliyorum. bende az önce sağlık muayenemi tamamladım. sadece pasaport ve aşı kaydımı aldılar benden. 4 ayrı aşı yaptılar toplamda herşey 18.000 civarı tuttu.

• @gulsah123 teşekkür ederim toplam da 1 buçuk saat diyebilirim en son soru mülakat kısmı 10 dk sürdü sürmedi

• @korayy Çok teşekkürler evet görmedim :D. Evet bizimde olumlu geçti. Sadece eşimle nasıl tanıştığımızı ve Amerikada nerde yaşayacağımızı sordu. Gerçekten 2 3 dk falan sürdü. Sizin de yolunuz açık olsun.

• @arslan34 bir sorum daha olacak. Nasil tanistiniz kismini detayli anlatmanizi mi bekliyorlar yoksa bir iki cumleyle anlatsak da okey oluyorlar mi?

• @gulsah123 nasıl tanıştıysanız onu bilmek istiyorlar herhangi bi yargılama gibi tavırları yok ben nasıl tanıştığımızla ilgili sadece 2 basit cümle kullandım.

• Tebrikler arkadaşlar, Amerika'daki hayatinizda başarılar dilerim yolunuz açık olsun.

• 5martta dq olmustuk 8mayısa mülakat tarihi aldık

• Mart ayında DQ olup bugün mülakat maili alan başka kimse var mı veya hala bekleyen?

• @tb19 Tebrikler 🙏

Benzer Başlıklar

• 77
  • 3116
  • 22
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |