Evet arkadaşlar 14 aylık sürecim bitmiş bulunmakta. Umarım bekleyen herkesin süreci de en az bizim kadar olumlu geçer.
Sağlık Muayenesinde benden istenen belgeler:
-Pasaport
-Aşı Kartı (Covid ve tetanoz gösterdim)
Devamında detaylı anlatilacak bir sey yok zaten sizi yonlendirecekler islemleriniz hizli bitecek emin olun, sadece beklemek uzun suruyor yoksa yarim saatlik bile isiniz yok orada.
Konsolosluk Aşaması:
Randevum 08:30’taydı, ben sıraya 07:30’da girdim 08:00 gibi iceri alindim. Giriste bir gorevli size yardimci oluyor. Ilk once sadece pasaportunuzu istiyorlar. Sonrasinda sira numarasi almaya yonlendiriliyorsunuz. O sira numaranizin yanmasini bekliyorsunuz. Sira size gelince gorevli sizden belgeleri istiyor. Benden istenen belgeler:
Adli Sicil Kaydi
Askerlik Belgesi
Nufus Kayit Ornegi
Esimin IRS Transcript’i (2023 IRS)
(Bu usttekilerin hicbiri islak imzali degildi, sisteme ne yuklediysem onu aldim yanima)
Esimin Bosanma Belgesi (Bu islak imzaliydi sadece)
Bu evraklari teslim ettikten sonra bir kere daha sira numaranizin yanmasini bekliyorsunuz. (bu sefer mulakat icin)
Yanimda ekstra getirdiklerim ama BENDEN Istenmeyenler:
-I-864 formu fotokopisi
-Konusma Gecmisleri
-Biletler ve Diger Iliski Kanitlari
-DS-260 Confirmation Page
-Konsolosluk Mulakat Bilgisi Maili
-W2 2023 & 2024
Mulakat Asamasinda Bana Sorulan Sorular: (Mulakati ben Ingilizce olarak yaptim)
-(Esimin ismi) Bu kim?
-Esiniz Amerika’da mi yasiyor?
-Esiniz calisiyor mu?
-Esinizle nasil tanistiniz?
-Ilk evliliginiz mi?
-Esinizle ne zamandan beri evlisiniz?
-Esinizle evlenmeden oncesinde ne kadardir tanisiyordunuz?
Mulakatim toplamda 3-4 dakika ya surdu ya surmedi. Bu sorulari sorduktan sonra bana aile ici siddete dayali bir kagit uzatti (o esnada icimden zaten tamam dedim onaylandi). (Ek bilgi: bosanma belgesine bakarken orijinal evragi esim bana gonderdi dedim ve eliyle kabartmaya bakti) Ama yine de elimde fotograflar getirmistim. Gormek ister misiniz dedim aa olur elbette, bakabilirim dedi. Uzattim ve fotoğraflara baktiktan sonra ise tamamdir birkac gun icinde pasaportunuz adresinize teslim edilecektir dedi. İşlemlerim bu şekilde bitmis oldu.
Çoğu arkadaşın dedigi gibi iciniz rahat olsun, konsolosluk gorevlilerinin amaci sizin isinizi uzatmaya calismak degil bir an once islemlerinizi halletmek istiyorlar. Yeter ki siz duzgun ve guzel hazirlanin ve stres yapmadan sorulara guzelce cevap verin. Benim ki tamamen sohbet faslinda gecti, gayet rahatti. Şen şakrak ciktim mulakattan hic kasmayin bosa kendinizi.
@gkorkmaz ile mulakat sirasi beklerken beraberdik iceride. El salladim cikista ama gormedin
Ama fark ettim senin de guzel gecmis. Yolun bahtin acik olur umarim. Tebrik ederim