Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ongn hayır sadece evlilik cüzdanı ve 1 adet fotokopisini götürmelisiniz.

• Herkese merhaba
    Biraz geç de olsa sizlerle 5 Mart Ankara mülakat deneyimimizi paylaşmayı bir borç olarak görüyorum. Saat 7.30 olan randevumuz için 7.00 gibi buyukelciligin önündeydik (eşim ve 7 yaşındaki oğlum ile birlikte). Elçilik çevresinde aracınızı yol kenarina park edebileceğiniz birçok sokak var hatta elciligin bukadar yakinlarinda bukadar çok park halinde aracın bulunmasına izin verilmesi biraz garip gelmedi değil!
    Elçilik girişi ana cadde üzerinden değil yan sokağından yapılıyor zaten gittiğinizde kalabalığı fark edeceksiniz ama içeriye randevu saatine göre alındığı için eğer randevunuza 10-15dk varsa gidip sıranın en arkasına gecmenize gerek yok, kapıdaki görevliyi duyabileceginiz müsait bir yerde bekleyebilirsiniz.
    Öncelikle saati gelenler bahçeye aliniyor ve burada çocuklu ailelere öncelik tanınarak tekrar bir sıra oluşturuluyor, nizamiye girişi gibi siraniz geldiğinde pasaportlarınızı veriyorsunuz ve içeriden sizi tek tek çağırıyorlar, burada tıpkı havaalanlarındaki gibi x-ray den geçip pasaportlarınızı alıp elçilik binasına doğru yürüyorsunuz.(araç anahtarı hariç hiçbir elektronik eşya ve hatta kadın cantası bile almıyorlar)
    İçerisi daha önce de söylendiği gibi banka şubesi gibi. Girince sol taraftaki masaya pasaportlarınızı teslim ediyorsunuz ve vize türünüz soruluyor (mülakat aşamasına kadar muhattap olduğunuz ve sizi yonlendiren herkes Türkçe konuşuyor hatta çoğu da Türk). Daha sonra pasaportlarınıza bilgilerinizi içeren bir etiket yapistiriliyor, kısa bir süre sonra başka bir görevli oturup bekleyenlerin arasında isimle dolaşarak pasaportlarınızı geri dagitiyor ve onun dağıttı sıra ile ödeme veznesine geçiyorsunuz (yani bu aşamada numara yok). Ödeme veznesine pasaportları ve pasaport başı 330$ verdikten sonra size sıra numarası veriliyor. Sıra numaranız önce evrak teslim noktasında yanıyor ve önce talihlinin olmak üzere tüm belgeleri burada görevli istedikçe teker teker teslim ediyorsunuz (gorusmenize bir hafta kala kişi bazli istenilen belgeler için elcilikten ayrıntılı bir mail geliyor)
    Talihli için;
    -Saglik raporu (unganlar)
    -Fotoğraf (2adet)
    -Evlilik cüzdanı (aslı ve fotokopisi)
    -Diploma (aslı ve fotokopisi)
    -Hesap bakiyesi (son 6aylik döküm ve imza sirküleri)
    -Pasaport
    -Askerlik belgesi (e devlet - Türkçe)
    -Arsiv kayıtlı adli sicil kaydı (e devletten ingilizce alabiliyorsunuz)
    -Nufus kayıt örneği (e devlet)

Eşim icin;
    -Saglik Raporu (unganlar)
    -Fotograf (2adet)
    -Evlilik cüzdanı (fotokopi)
    -Pasaport
    -Arsiv kayıtlı adli sicil kaydı (e devlet)

Oğlum için;
    -Saglik Raporu (unganlar)
    -Fotograf (2adet)
    -Pasaport
    Burada birşey belirtmek isterim, e devletten küçük çocuklar adına nüfus kayıt örneği alınamıyor bu yüzden oğlum için de kendi nüfus kayıt örneğimden bir kopya daha aldım, ayrıca oğlum adina yine e devletten doğum belgesi aldım ve ikisini beraber teslim ettim (doğum belgesi iki sayfa halinde ama geçerli olması için önlü arkalı çıktı almalısınız zaten belgeyi yazdirmadan önce de sistem sizi uyarıyor dikkat edin).
    Evrak teslim ettiğiniz görevli son olarak size mülakatı İngilizce mi yoksa Türkçe mi yapmak istiyorsunuz diye soruyor, biz İngilizce tercih ettik.
    Sonrasında hafiflemis bir şekilde tekrar ödeme yaptığınız veznenin yanındaki mülakat veznelerinin önündeki bekleme yerine gelerek numaranızın bu sefer bu pencerelerden birinde yanmasını bekliyorsunuz.
    Yaklaşık 10dk sonra numaramız yandı ve hepbirlikte veznenin karşısına geçtik, (camın iki tarafında o da biz de ayaktayız ve tüm görüşme o şekilde geçiyor) gayet güler yüzlü bir beyefendi "goodmorning" diyerek bizi karşıladı hatta yanında tercüman olarak gelen bir kadın da vardı ama biz de "goodmorning" deyince yanındakine yine gülümseyerek "bence sana gerek yok" gibi birşey dedi biraz olsun rahatlamistim çünkü son ana kadar bu ifadesi hiç bozulmadi🙂 önce yemin ettik;
    -söyleyeceklerinin hepsinin dogruluguna yemin eder misin?
    -yes 🙂 (uzun cümleler kurmaya inanın gerçekten hiç gerek yok)
    (Aynı şekilde eşime de sordu)
    Eşimin ve benim parmak izlemiz alındı, sonrasında uzun bir süre önündeki bilgisayara bakti biseyler girdi, teslim ettiğimiz evrakları tek tek inceleyip üzerlerine damgalar bastı, "bu adam neden hicbirsey sormuyor?" diye düşünmeye başlamıştım ki diplomamin aslını gösterip;
    -bu hangi derece diplomasi?
    -yuksek lisans diye cevap verdim,
    -okey deyip fotokopisine mühür basıp aslını teslim etti.
    Sonra evlilik cüzdanı fotokopilerimizi hizli hızlı mühürledi ve aslını bize teslim etti.
    -ilk evliliğiniz mi? (aynı soruyu eşime de sordu)
    -yes
    Adamı takip ederken benim başım dönmüştü aradan bi sayfa çıkardı,
    -Bu askerlik belgesi mi?
    -Yes (askerlik belgesi Türkçe olduğu için teyit etmek istedi herhalde).
    Sonra yine bir süre sessizlik🤔 sonunda önündeki tüm belgeleri hızlıca toparlayıp o klasik soruları sormaya başladı:
    -Daha önce Türkiye dışında yaşadınız mı?
    -No
    -Amerikada nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
    -California,
    -Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
    -Evet daha önce orada bulundum
    -Vize süren dolmasına rağmen ABD de kalmaya devam ettin mi?
    -No
    -Gidecegin yerde bir tanıdığın var mı?
    -Evet bir arkadasim var, belirttiğim adreste oturuyor.
    -Gittiğinde ne iş yapmayı düşünüyorsun?
    -Makina mühendisiyim ve kendi meslegime devam etmek istiyorum.
    -Hersey iyi görünüyor, tebrikler, bunlar bende kalacak (pasaportları göstererek)
    Karşılıklı teşekkür ederek biraz şaşkınlık biraz sevinçle veznenin önünden ayrıldık. Hatta çıkışta pasaportlara ilk etiket yapıştırılan masadakilere sordum "yapmamız gereken birşey yada beklememiz gereken bir durum var mı" diye, "mülakatınız bittiyse yok" dediler🙂 burda bukadar uzun gibi göründüğüne bakmayın 9.30da tekrar disardaydik (buraya yazması daha uzun sürdü nerdeyse)
    Çarşamba günü girdiğimiz mülakat sonrası Perşembe akşamı ceac da vizenin basıldığını gördüm, Cumartesi sabah pasaportlarımızı teslim aldık.
    Bu süreç içerisinde bu forum sayesinde birçok bilgi edindim başta @gucarslan olmak uzere tüm Forum kullanıcılarına çok teşekkür ederim, mülakat bekleyen, mülakat alan, vizesini alan, alamayan herkes için hayırlısı olsun, inşallah benim bu paylaşımım da birilerine ışık olur🙏

• @Flight101 çok teşekkür ediyorum. Her şey yolunda gider ise 21-22 Mart LA a uçuyoruz.

• @gloria hayırlı ugurlu olsun👏🏻

• @Ongn Merhaba, evlilik cüzdanı uluslararası olduğu için İngilizcesi de yazıyor zaten yani olduğu gibi kullanabilirsiniz ekstra tercüme yaptırmaniza gerek yok 🌸

• @oktay156 hayırlı olsun 🙏

• ⭐⭐⭐

@oktay156
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @oktay156 Tebrik ederim 🎉 Yeni yaşamınızda bol şans diliyorum 🍀. Hesabınızda ne kadar göstermiştiniz?

• İyi dilekleriniz için hepinize tekrar çok teşekkür ederim🙏
    @pnarr EUR ve USD olarak iki farklı hesapta toplam 29k civarıydı ama bu konuda hiçbirsey sorulmadi bile.

• @fatmakoc Merhaba Fatma Hanım, Antikor için 19 Aralık' ta İzmir Şehir Hastanesi'nde yaptırmıştım, Sağlık taraması için genelde 10 iş gününde sonuçları veriyorlar ama ben 24 Şubat' ta Anderson' da sağlık taramasını yaptırıp, 7 Mart tarihinde teslim ettiler. Taşıma konusunda HK' yı tercih ettiğim için memnunum. Diğer bölgeler için bir şey demem sağlıklı olmaz çünkü deneyimlemedim. Diğer arkadaşların tavsiyelerini inceleyerek bir muhakeme yapıp bence ona göre ilerleyebilirsiniz diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@fatmakoc, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Ethem-Kostak Merhaba,
    Detaylı bilgiler için çok teşekkürler. Antikor testini ne zaman ve nerede yaptırdınız acaba? Bir ay geçerliliği var diye okudum, ben de randevu alana kadar bekletiyorum. Bir de hong kong'da sağlık muayenesi 1 hafta / 10 gün önce alınsa yetişir mi sizce? Biz 3 kişi için Hong Kong'da taşımak istiyoruz. Uzun kalış süresi yüzünden daha yakın yerleri denedik ama olumlu yanıt alamadık.

Antikor testleri için enfeksiyon hastalıkları doktoruna gidebilirsiniz. Mülakat haberini alır almaz yaptırabilirsiniz. Biz oğlum için mülakattan 1,5 ay önce yaptırmıştık.

Hong Kong'da anlaşmalı iki sağlık kuruluşu var: Nicolson ve Anderson. Nicolson normalde sonuçları 10 günde veriyor, ancak biz 7 günde almıştık. Ayrıca, Nicolson’da 400 HKD (yaklaşık 50$) hızlandırma ücreti vardı. Hala varsa, sonuçlar 3-4 gün içinde bile çıkabilir. Eğer dosyanızı taşırsanız sağlık randevusu alırken bunu sorabilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Serapp hanım bunu öğrenmememiz çok iyi oldu.İnşallah ek ücretle hızlandırma durumu Nicolson’da hala geçerlidir.Çünkü mayısın son günleri ve haziranın ilk iki haftası oğlumun sınav dönemi olduğu için endişeliyiz açıkçası.

• @Ethem-Kostak Çok teşekkür ederim. Dosyanızı Hong Kong'a current olduktan sonra mı taşıdınız? Serap Hanım'ım paylaştığı mail taslağı ile Bangkok'a yazdım Perşembe günü ancak cevap gelmedi. Biraz daha bekleyip Hong Kong'da şansını deneyeceğim. Ama artık geç kaldığımı düşünerek Hong Kong için başarılı olmuş bir taşıma maili örneği arıyorum.

• @Serapp Hanım, çok teşekkür ederim. Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler yol gösterici oluyor.

• @fatmakoc Merhaba, biz current olduktan sonra taşıdık. Konsolosluğa attığım taşıma mailinin akabinde 3 gün içerisinde mülakat tarihimizi vermişlerdi ancak konsolosluk tarafında dinamikler değişiklik gösterebilir böyle bir niyetiniz varsa bir an önce taşımanızı öneririm. Her şey gönlünüzce olsun.

• @fatmakoc current olmadan önce taşımıştım, aslında formatlar aynı ancak yine de örnek olması açısından paylaşayım sizinle.

Name Surname:
    Date of Bird: dd/mm/yyyy
    E - mail:
    Case Number: xxxxxxx

Hello Dear Officer,
    I kindly request your assistance in transfering my case to U.S.Embassy Hong Kong

Best Regards,
    Thank you.

subject kısmına da

DVxxxxxxxx/Case Transfering

case no yu ve transfer taşıma diye belirttim

• @gloria yeni hayatınızda başarılar dilerim

• @Harun-İnan tebrikler hayırlı uğurlu olsun

• @fatmakoc Merhabalar. Dosyamizi dun itibariyle Muscattan Honk Konga tasidik. Guncel mail adresi olan [email protected] adresine tasima ile alakali siradan bir yazi gonderdik. Gelen otomatik mailde dosya transferinin navigator uzerinden yapilacagina dair bir otomatik mail aldik. Gelen mailde gonderdikleri linke tiklayincada acilan soyfanin en sonunda farkli bir formatta mail atmamiz gerektigini belirtmisler. Tekrardan maili gonderincede 2 gun icerisinde donus yaptilar. Mailde Hong Kong da mulakat suresince kalmayi taahhut ediyor musunuz? diye sormuslardi. Bizde taahhut ediyoruz hatta gerekiyorsa otel veya kalacagimiz yerin konumunu paylasabiliriz diye yazdik. 1 gun sonrada dosyamiz tasinmis oldu.

Bizden talep ettikleri formati da asagida paylasiyorum.

EMAIL US at [email protected] with the following information:

USE THIS SUBJECT LINE: M77 - CASE
    NUMBER - TRANSFER
    Last Name
    First Name
    Nationality
    Passport number
    Case number
    A brief description of your situation
    ATTACH: Photocopy of Hong Kong ID/Macau card or landing strip. (bunu gorunce bi panik olmustum fakat pek onemi yok. Benden herhangi bir eksta talepte bulunmadilar)

• Madrid, İspanya mülakat deneyimi

Forumda Madrid'de hiçbir mülakat deneyimi bulamadım ve burada süreç oldukça farklı ilerliyor. Forumda herhangi bir gönderisini okuduğum herkese çok teşekkür ederim.

Bolca aksilik içerir. Madrid'de yaşamıyorsanız hiç bulaşmayın, Madrid dışında ama yine de İspanya'daysanız ya başka ülkeleri düşünün ya da Madrid'e birkaç kere gelmeye hazırlıklı olun.

Seçilme Sonrası Süreç

Çekiliş sonuçları açıklandığında Türkiye’de üniversite son sınıfı öğrencisiydim, zaten bir ay sonra da mezun oldum. Sonuçlar açıklanmadan 2 ay önce İspanya’da bir yıllık bir yüksek lisansı programına kabul almıştım ve İspanya’ya gitmek için vize başvurumu bile yapmıştım. Sonuçlarım açıklandığında ne yapacağım diye çok düşündüm en son biraz matematik hesabı yaparak sağlık kontrolümü en erken Şubat 2025’te olacak şekilde aldırsam hem İspanya’daki yüksek lisans programımı bitirebilirim hem de altı aylık süre dolmadan hemen ardından Amerika’ya taşınabilirim diye düşündüm. Nitekim öyle de olacak, vizem 3 Ağustos'ta bitiyor, okulum daha önce bitecek.

Dosya Taşıma Süreci

Dosyayı taşırken çok zorlandım. KCC’ye İspanya oturum iznim de dahil olmak üzere birkaç belge gönderdim. Bana Ankara için zaten bir randevu verildiğini, o yüzden Madrid elçiliğine ulaşmam gerektiğini söylediler. Ancak bana ne bir randevu maili gelmişti ne de sistemden Ankara randevumu görebiliyordum. Madrid elçiliğine ulaştım ve KCC’ye yazmam gerektiğini söylediler. İki tarafa da birer kere daha mail attıktan sonra yine birbirlerine pasladılar, üçüncü kez attığımda artık Madrid elçiliği “tamam KCC’yle konuştuk taşıyoruz” diye dönüş yaptı. KCC de Madrid elçiliğiyle konuştuğunu dosyayı taşıdıklarını söylediler.

Madrid'in Farkı

Diğer hiçbir elçilikte duymadığım bir uygulama Madrid’deki gocmen vizesi başvurularında var. Elçilikteki randevunuzdan en geç 21 gün öncesine kadar sağlık muayenenizi olmanız gerekiyor. Yani 20 gün öncesinde gitseniz olmuyor, 22 gün önce gitseniz oluyor. Bunun için de anlaşmalı kliniğin websitesindeki formu doldurmanız gerekiyor. Klinik 1-2 iş günü içerisinde telefondan sizi arıyor ve bir randevu veriyor. Klinik randevunuzdan hemen sonra, ekstra bir randevu almadan elçiliğe gitmeniz gerekiyor. Document Review adindaki bu süreci, asıl mülakat öncesi bir randevu gibi düşünebilirsiniz. Burada gerekli tüm belgeleri veriyorsunuz. Ben, DS-260 confirmation page, 2 fotograf, çok dilli Formül A, çift dilli üniversite diplomamın fotokopisi, İspanyolca İspanya adli sicil kaydım ve çift dilli Türkiye adli sicil kaydımı götürdüm. Hiçbir belgemi çevirtmedim veya apostilletmedim (aşı hariç, ileride aşıdan bahsediyorum). Ayrıca tüm belgelerim QR kodluydu.

İspanya'dan Adli Sicil Kaydı Almak

İspanya’da yaşıyorsanız ve adli sicil kaydı almak istiyorsanız forumda başka biri nasıl yapılacağını açıklamıştı. Her ne kadar doğru olsa da daha basit bir yöntem mevcut. İspanya’da yaşıyorsanız oturum izninizle ücretsiz bir şekilde Certificado Digital alabilirsiniz. Ben bunu Madrid’deki Tarım Bakanlığı yerleşkesindeki vatandaş hizmetleri ofisinden randevusuz bir şekilde almıştım. Sonrasında bu dijital sertifikayla cl@ve hesabı açıp birçok bürokratik işlemi yapabilirsiniz. Google’a İspanyolca olarak adli sicil kaydı yazarsanız polis teşkilatının elektronik ortamına giriş yapabilirsiniz. Kredi kartıyla 3 Euro civarında bir ücret ödedikten sonra e-postanıza anında barkodlu bir adli sicil kaydı ulaşacak.

Aşı ve Klinik

Türkiye’den İspanya’ya taşınmadan önce aşı belgesi almıştım ve yine Türkiye’de İngilizceye çevirtmiştim. Grip ve COVID aşısı hariç her şeyim tamdı. Her ne kadar grip sezonu Şubat sonu bitse ve teknik olarak randevum 4 martta olsa da, sağlık randevum şubatta olduğu için grip aşısı olmam gerektiği söylendi. Grip ve covid aşısını aynı hastanede aynı anda oldum. Detayları yazmayacağım çünkü kesin değişir. İspanyolca olarak google’a Madrid covid aşısı yazarsanız bilgilere ulaşabilirsiniz. Ben HOSPITAL ENFERMERA ISABEL ZENDAL’de iki aşıyı da oldum, sonrasında bir belge istedim.

Aşı olayı dışında sağlık kontrolünde ekstra bir şey yoktu. Sadece 25 yasindan küçük olduğum için ekstra gonorrhea için idrar testi yapıldı, gonorrhea için başka bir örnek alinmadi.

Randevu Deneyimim

Dediğim gibi klinikten çıkıp elçiliğe gitmeniz gerekiyor. Zaten çok yakın. 04/02/2025’teki Dokuman kontrolünde bir sorun yaşamadım ve tam bir ay sonraki asil randevumu beklemeye başladım. Bu ilk gelişimde parmak izimi de almışlardı.

Her şey biraz burdan sonra ters gitmeye başladı. 04/03/2025’te 08.00’deki randevuma 09.30 gibi cagirildim çünkü sistemleri bozuktu. Cagirildigimdaysa yarım yamalak bir görüşme oldu, bana hiçbir soru sorulmadı, parmak izlerimi alamadıklarını, tekrar gelmem gerekeceğini, beni geri arayacaklarını söylediler. Eve dondum ve vardıktan 5 dakika sonra aradılar, geri gelin dediler. Geri gittim, parmak izlerimi aldılar, ok dediler. Vizemi onayladınız mı dedim hayır sistem yok sadece parmak izlerini aldım dediler. Sonucu biz size söyleyeceğiz dediler. İki kere “bir daha beni cagiracak misinjz?” diye sordum ve “hayir bir daha gelmeyeceksiniz, özür dileriz” dediler. Eve vardıktan birkaç saat sonra geri aradılar. “Parmak izleriniz silindi bir daha gelin” dediler. Sonraki iki gün müsait değildim o yüzden 3 gün sonra geri gittim. Elçiliğe bir haftada 3’uncu, toplamda 4’üncü gidişimde artık düzgün bir mülakat yapıldı. Mesleğimi sordu, endüstri mühendisleri ne yapar dedi, ne zaman yüksek lisanstan mezun olacağımı ve belirttigim adresteki kişinin kim olduğunu sordu. Hiçbir aşamada banka dokumum istenmedi, para konusu hiç açılmadı. Vizemi onayladılar ve 2-3 hafta beklemem gerekebileceğini söylediler. Asagida tüm önemli tarihleri veriyorum.

Tarihler

05/05/2024 DS-260
    15/09/2024 İspanya’ya taşındım, öncesinde aşı belgemi Türkiye’de alip çevirttim
    18/01/2025 Dosyamı Madrid’e tasidim
    24/01/2025 DS-260 unlock ettirdim ve tekrar doldurdum (egitim ve adres bilgilerimi güncelledim)
    30/01/2025 Grip ve COVID aşısı
    04/02/2025 Sağlık randevusu ve elçilikte dosya teslimi
    04/03/2025 Asıl randevu tarihi
    07/03/2025 Elçiliğe son gidişim ve gerçekten soru sorulan mülakat ve vize onayı
    13/03/2025 AP, muhtemelen dosyamı topluyorlardı
    17/03/2025 Vize basımı
    19/03/2025 Vize teslimi

Pasaport Teslimi

Ayrıca pasaportumu Cibeles’teki postaneden alacağımı söylemişlerdi ama María de Molina’daki Nacex şubesinden teslim aldım.

Özet

Özetle Madrid büyükelçiliğinin hem rutin uygulamaları hem de birtakım aksilikleri yüzünden 4 kere elçiliğe gitmek zorunda kaldım. Eger İspanya’da yaşamıyorsanız asla taşımanızı önermem. Hatta İspanya'da ama Madrid dışındaysanız bile başka alternatifler düşünebilirsiniz. Bu süreçteki en büyük şansım Madrid’de yaşıyor olmamdı. Yoksa 3-4 kere Madrid’e seyahat etmek zorunda kalacaktım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |