Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,
    Biraz önce NVC'den interview letter (IL) emaili geldi. IL pdf formatında 2 sayfadan oluşuyor. Vize görüşmesi nisan ayının sonuna verilmiş.
    Ayrıca ceac.state.gov dan visa status check yapınca durum "In Transit" şeklinde.

Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımıza/hocalarımıza.

• Arkadaşlar Merhaba,

Aralık ayında DQ (EB2) oldum ve hemen sonrasında Şubat ayı için interview tarihi geldi. J1 2 yıl kuralından dolayı interview e katılamadım. Şimdi yeni tarih almam için link gönderdiler fakat 2030'lara kadar baktım ve hiçbir tarih boş görünmüyor. Ankara'daki immigrant vize randevuları ne süreçlerde açılıyor? 2 yıl Temmuz ayında dolacak. Benim ondan sonrası için tarih almam gerekli. Bu durumda ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim görüş paylaşanlar için.

• @jack_usa J1 2 yıl kuralı Türkiye için kalktı galiba. Vize randevuları için sık sık sisteme girip boşluk bulunabiliyor ve tarih öne çekilebiliyormuş.

• @Feridun-Boylu hocam government funding kullananlara kalkmadi, bir de tipcilar icin.

• @finalhope Hocam gözünüz aydın, mülakatta bol şans:)

• @Hilal-2 teşekkür ederim Hocam. Size de en kısa zamanda mülakat tarihi gelmesi dileğiyle. Hep birlikte süreci tamamlayalım.

• Merhaba birşey soracağım. Mülakata eski pasaportları götürmek gerekli mi?? Tşk ederim şimdiden

• @begumm Eski pasaportu istemediler benden ... Ama elinizde mevcut ise riske atmayın yanınıza alın 🙂 Eksik olmasın,Fazla olsun zararı yok ..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@begumm üzerlerinde abd vizesi ya da girişi varsa götürmelisiniz.
    yoksa tamamen size kalmış ama kayıp ya da çalıntı değilse yanınıza bulundurun.

• @begumm merhaba, sizin PD tarihi current oldu mu?

• Merhaba ben bu sistemi tam anlamış degilim EB-2 basvurusu sonucunda I-140 im Agustos 2024 ayinda approved oldu premium processing ile ve December 2024' de ds260 im gönderildi., Eger pd date ETA Form 9089'in file edildigi tarihse. subat 2024.Visa bulleting'e baktigimda sistem nasıl isliyor tam anlamadım. Sizce randevum ne zaman gelir?

• @finalhope sanırım 1 ay daha var..

• @gucarslan tamam götüreceğim teşekkürler

• @Elganja teşekkürler yanıtınız için

• @zerrin0 burada en önemli tarih priority date (PD). Visa Bulletin'de FAD (FINAL ACTION DATES FOR EMPLOYMENT-BASED PREFERENCE CASES) gününün PD gününden sonra olması gerekiyor konsolosluktan randevu verilmesi için. Mesela Nisan 2025 Vize Bülteninde EB2 (2nd) 22JUN2023 oldu. Yani senin PD gününün 21 Haziran 2023 veya öncesi olması gerekiyor (22 Haziran 2023 bile olmaz). Eğer PD'in Şubat 2024 ise buna daha çok vakit var büyük ihtimalle bu Fiscal Year (FY2025) içinde sıra gelmeyebilir. Kısmet FY2026 (Ekim 2025 ve sonrası bültenlerine). Herkesin şansı kendine benimki kıstas olmayabilir ama benim PD'den sonra FAD current olması tam 22 ay sürmüş.

• @zerrin0
    Hocam Merhaba, PD tarihiniz nedir? 2024 içersinde başvurup DS-260 gönderen ilk defa sizi gördüm, bu yüzdne merak ettim.

• @ex-scientist sizin PD April 2023 ama interview April 2025 yazıyor size davet mektubu mu geldi??

• @begumm evet Mart başında geldi

• @begumm anladığım kadarıyla vize bülteninde FAD tarihi PD tarihinizden sonra olduktan sonra bültenin geçerli olduğu ay içerisinde davet yollayabiliyorlar. Mesela şimdi Nisan 2025 bülteninde FAD 22 Haziran olarak açıklandı ve sizin PD 22 Haziran 2023 öncesi ise Nisan ayı içinde davet almayı bekleyebilirsiniz. Bol şans

• @chemistontheroad I-140 kabul edildikten sonra DS-260 hemen doldurulabilir ve belgelerin yollanması için filing date current olmasına beklemeye gerek yoktur. Zaten bu belge işi bazı durumlarda 4-6 ay sürebilmekte (ve hatta arada vize ücreti zammı yapıldığı düşünülürse mantıklı bile olabilir). Bir kere belgelerin tamamlandığı onayı (DQ) alındıktan sonra FAD'ye kadar beklenen sürenin de önemi yok ve bu süre 1 yıldan fazla olabilir. Önemli olan NVC vize ücreti ödendikten ve DS-260 doldurulduktan sonra en geç 1 yıl içerisinde belgelere DQ alınması veya NVC ile iletişime geçilmesi gerekir yoksa bu süreç iptal olur ve vize ücretlerinin tekrar ödenmesi gerekebilir. Bir kere DQ olduktan sonra aradan geçen sürenin önemi yoktur. Mesela ben DQ ile mülakat daveti arasında yaklaşık 14 ay bekledim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |