FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@SCK4835 eğer statünüz AP'ye döndüyse bir kaç gün içinde vizeniz basılacaktır.
bu arada sürecinizi bu başlıkta yazabilirseniz çok memnun olurum.
en azından süreçteki deneyimlerinizden herkes faydalanmış olacaktır. -
Belgeler konsolosluğa ulaştıktan bir hafta sonra vize basili pasaportlarimiz elimize ulaştı böylece önemli bir step daha geride kaldı süreçte çok yardımını gördüğüm @gucarslan ve diğer forum üyelerine çok teşekkür ediyorum umarım bekleyen herkes güzel haberler alir
-
@Biyolog çok sevindim, vizeniz hayırlı olsun. abdd'de bol şans..
-
Hello everyone, we got the email that says “process completed” on February 11, after being in AP for almost 1 year. The only thing that was asked in the email is to redo our medical exam and register for PTT. Our last case update was on February 19. Status says “refused”. How long does it take to change from refused to issued?
Thank you -
@Sofia-A hi Sofia, good news. congs!
as i explained in this page status will be update from beginning in the ceac sytem as t NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issuedthe timeline is ca be change according to workload of the consulate.
but no worry anymore.. your AP process has been completed and you will receive your visa soon.
just be patient.. estimate 10 ~15 working days you need. -
@gucarslan Thank you for the information. Praying to hear something soon.
-
Merhaba,Eylül 2022 turist vize yenileme için ben eşim ve oğlum başvuru yaptık.AP formu ile geri döndük geçen sürede maillerime yanıt olarak sürecin devam ettiği hızla bitirebilmek için çalıştıkları bilgisi verildi.
-Daha önce ABD’ue 3 kez gitmiş ve en az 1’er ay kalmıştık.
-Başvuruyu ben yaptığım için oğlum ve eşim de süreci beklemek zorunda kalıyor maalesef.
-Bizimle randevu alamamış başka günde randevuya giden büyük oğlum sorunsuz vizesini yenileyebilmişti.
Daha ne kadar gider bilemiyorum ancak kısa bir özetle başkalarına fikir olması için güncel bir durumu paylaşmak istedim.(Belki gözümden kaçan yapabileceğimiz birşey olabilir katkısı olan olursa sevinirim.) -
@gucarslan Hello, my husband status changed from “refused” to administrative process” yesterday. It has been updated today.but its still showing “administrative process”. According to previous posts how many days does it take to get issued?
Thank you -
@Sofia-A This is a good sign.
the process is progressing as it should. the next step may vary depending on the intensity, but they have probably received the green light for your file and this means your visa will be issued. It is hard to say for sure, but my guess is that the process will be completed within 1 week, maybe today.. -
@yyildiz bir önceki başvurunuzda AP'ye kalmış mıydınız peki?
bu arada AP sebebiniz %100 nncp, bu çok bariz. ilgili süreci aklamaları için ciddi zamana ihtiyaçları olacaktır ne yazık ki. -
@gucarslan Thank you. I will let you know when we get issued.
-
@gucarslan Good morning Sir, Alhamdulillah my husband has picked up his visa last Friday. Thank you for all your help.
-
@Sofia-A same as I said :) has been solved in a week..
congratulations.. good luck in USA with your family. -
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhabalar, öncelikle süreçlerinizin bir an önce sonuçlanması dileğiyle.. 14 Nisan 2025 yani bugün, Ankara’da B1/B2 vize mülakatına girdik. Eşim ben ve 3 çocuğumuz için. 8 ve 6 yaşındaki çocuklarımız bizimle katılmadılar. Ben eşim ve 1 yaşındaki çocuğumuzla gittik. Pek fazla soru da sormadılar, Seyahat amacı ve Daha önce başka ülkeye gittiniz mi sorusu soruldu. Geçen hafta italyada olduğumuzu söyledik. Avrupa turundan yeni döndük. Çok arada kaldı, isim değişikliği yaptınız mı diye sordu, evet dedim 2 yıl önce bir isim değişikliği yapmıştım. Ve 2 yıl önce istanbuldaki konsolosluktan bir reddim vardı. Pasaportlarımızı okuttular, onaylamak istiyor ama onaylamıyordu adam ekrana bakıp duruyor sürekli. Sonra pasaportlarınız bende kalıyor dedi ve sarı kağıt verdi, sarı kağıtta sadece idari işlemi işaretlemişti. Ve sürecimiz bugün itibariyle başladı, sizce nasıl ilerler sürecimiz? Teşekkürler şimdiden 🫶🏻
-
@bendenizmert merhaba,
isim değişikliğinize dair herhangi bir mahkeme kaydı vb. götürdünüz mü peki?
bir de ilgili evrakta işaretli kısımda belirtilmiş DS5535 formunu doldurdunuz mu? -
@gucarslan Hayır herhangi bir evrak götürmedim mahkeme örneği de götürmedim, böyle bir şeyin gerektiğini düşünmedim açıkçası, çünkü zaten ismim iki sene önce değişti ve ben şu an normal hayat akışıma devam ediyorum, kimliğim yenilendi pasaportum yenilendi, pasaportum yenilendikten sonra bir çok farklı ülkeye girdim çıktım Kanada vizem var Schengen vizem var formda herhangi bir şey işaretlenmedi, sadece idari işlem işaretlendi yani herhangi bir eksik belge istenmedi benden, sadece biraz daha araştıracağız dedi. Pasaportlar bizde kalacak dedi, iyiye işaret diye algıladım. Şuan check ettiğimde refused olarak görüyorum durumumuzu. Ve herhangi bir güncelleme girilmemiş.
-
@bendenizmert normalde olması gerekn mahkeme evraklarının yeminli tercümesini götürmenizdir.
şu an için yapacak tek şey beklemek, ceac'ı günlük takip edin ve maillerinizi de.
ptt'den sms alırsanız ve halen ceac refused olarak kalmışsa AP süreciniz uzan sürecek demektir.
umalım ki nncp süreci kısa sürsün. bu durumlarda onların kontrol ettiği şey isim değişlikliği sebebi ve eski / yeni isim eşleştirmesi oluyor.
iki ismi de release etmeleri gerek sistemelerinde.. bol sabırlı beklemeler. -
@gucarslan Tam da söylediğiniz gibi oldu, pasaportlarımızı kargoya vermişler ptt den mesaj geldi, sistemde hala refused görünüyor. Hiçbir şekilde vize olma ihtimali yok o halde. ama herhangi bir mail de gelmedi. Teşekkürler
-
@bendenizmert sistemde görünen Refused ibaresinin altında uzun bir açıklama mı yazıyor, içinde idari işlem yazan yoksa, kısa bir açıklama mı var?
eğer uzun bir açıklama varsa -ki genelde öyledir- AP'ya bırakılmıştır dosyanız. -
@gucarslan A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.Bu şekilde yazıyor pasaportlar elime gelince yeniden güncelleyeceğim..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum