Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@sosayweall ABD'ye her gidişimde sırt çantamda götürüyorum. Hiç bir sorun olmuyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Özel Teslimat Hizmeti Talep et

kısmında eğer talep ettiğimiz adrese pasaport geldiğinde o an adreste yok isek ne oluyor? geri mi dönüyor en yakın ptt şubesine?

orada ev/iş adresi mi seçmek mantıklı yoksa en yakın ptt adresi mi bilemedim. farklı ildeyim mecbur seçmem lazım tekrar gitmemek için.

bonus soru : eğer bu hizmeti mülakat öncesinde seçip ödemesini yaparsak olası bir red durumunda ücrete ne oluyor? 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan

Mülakatınız red ile sonuçlanırsa kurye hizmet ücretini iade talep edilemiyor diye biliyorum, teyide muhtaç bu bilgi.

Kişisel görüşüm PTT şubesinin teslim alma noktası olarak seçilmesi, ben kendi göçmen vize sürecinde ve aile büyüklerimin göçmen olmayan vize süreçlerinin tümünde pasaport teslim olarak şube seçtim. Şube teslim seçtiğinizde eşlerden birisi çocuklarının pasaportunu teslim alabiliyor ama eşler birbirinin pasaportunu teslim alamıyor. Her bir eşin PTT şubesine bireysel gitmesi gerekiyor veya birisi diğerine noterden vekaletname vererek eşlerden birisi teslim alabiliyor.

Teslimat süreci ile ilgili resmi bilgilendirme aşağıdaki gibi.

Ev veya İş Adresine Teslimat Hizmeti

• Kargo paketinizi istenen adrese iki kez teslim etmeyi deneyecektir. Kargo teslimatı yapamazsa, belgelerinizi en yakın kargo şubesinden kendiniz alma seçeneğiniz olacaktır. 30 gün içinde teslim edilmeyen veya alınmayan pasaportlar ilk çıktıkları konsolosluk bölümüne geri iade edilecektir.

• Bir ev adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.

• Bir iş adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@sosayweall

Bazı havalimanlarında gelişmiş teknoloji x-ray cihazlarının hizmete girmesi ile artık elektronik cihazlarınizi çantanizdan dahi cikarmiyorsunuz.

Seyahatinizde birden fazla ticari satış amacıyla dizüstü bilgisayar taşımaciligi yapmıyorsanız sorunsuz seyahat edebilir eşiniz.

• @ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@aysenalkan

Mülakatınız red ile sonuçlanırsa kurye hizmet ücretini iade talep edilemiyor diye biliyorum, teyide muhtaç bu bilgi.

Kişisel görüşüm PTT şubesinin teslim alma noktası olarak seçilmesi, ben kendi göçmen vize sürecinde ve aile büyüklerimin göçmen olmayan vize süreçlerinin tümünde pasaport teslim olarak şube seçtim. Şube teslim seçtiğinizde eşlerden birisi çocuklarının pasaportunu teslim alabiliyor ama eşler birbirinin pasaportunu teslim alamıyor. Her bir eşin PTT şubesine bireysel gitmesi gerekiyor veya birisi diğerine noterden vekaletname vererek eşlerden birisi teslim alabiliyor.

Teslimat süreci ile ilgili resmi bilgilendirme aşağıdaki gibi.

Ev veya İş Adresine Teslimat Hizmeti

• Kargo paketinizi istenen adrese iki kez teslim etmeyi deneyecektir. Kargo teslimatı yapamazsa, belgelerinizi en yakın kargo şubesinden kendiniz alma seçeneğiniz olacaktır. 30 gün içinde teslim edilmeyen veya alınmayan pasaportlar ilk çıktıkları konsolosluk bölümüne geri iade edilecektir.

• Bir ev adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.

• Bir iş adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.

şube seçmek mantıklı gibi. yakınlarda şube bakalım.

ev-iş seçebilirim ama o an 2 kişi de evde ya da iş yerinde olmayabilir. noter vekaletname vs uğraştırıcı gibi.

şubeden alman sanki daha mantıklı duruyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan Şube seçemiyorsunuz. İstanbul'da sadece Levent PTT şubesine gönderiliyor.

• @Serapp, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@aysenalkan Şube seçemiyorsunuz. İstanbul'da sadece Levent PTT şubesine gönderiliyor.

Premium teslim kurye hizmetini seçin

Belgeler, kuryeye teslim edildiğinde, seçilen hizmet noktasında teslim alınmaya hazır olacaktır. Vize belgeleri kurye şubesinde teslim alınmaya hazır olduğunda başvuru sahiplerine e-posta ile bilgi verilecektir.

bu kısımda seçiliyor gözüküyor. ben ankara seçtim randevuyu ama ankarada değilim istanbul olarak seçili gönderim yerim. bu şekilde pasaport için tekrar ankaraya gidileceği söylendi o yüzden kurye hizmeti seçip bulunduğum bölgeye gelmesini istiyorum yanlış bir şey mi yapıyorum?

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan
    Benim söylediğim ücretsiz olarak PTT Şubesine teslimi seçtiğiniz zaman istediğiniz bir PTT şubesi seçilemiyor.
    Kurye hizmeti seçmek farklı. Ücretli sanırım.

• @Serapp evet ücretli. farklı şehirde başvuru olunca tekrar pasaport için gitmemek için bunu seçiyor insanlar sanırım.

daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir detaylıca.

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan Farklı şehirde olunca en doğru seçim bu tabi, haklısınız. Kolay gelsin, mülakatta bol şanslar.

• @Serapp @ATS16 Teşekkür ederim yanıtlarınız için 👍

• @T-C-Kubilay-Dikici sıkıntı şu 2 aydır falan böyle bu ve 1 kere bile yeniden zamanla seçeneği çıkmadı inanılmaz garip

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama evrak geri dönüşü için Ankara ve şube teslim seçilince hatirladigim kadarıyla Ankara için tek teslimat şubesi Çankaya şubesi.

PTT Çankaya Şubesi
    Adres: Yıldızevler Mahallesi Simon Bolivar Caddesi Sedat Simavi Sokak No: 34 Çankaya Ankara

• @ATS16 İstanbul dayım ama görüşme Ankara’da

• @ATS16 ucretsiz gonderim saglanan iki yer var. levent, istanbul ve cankaya, ankara subeleri. gorusmeye Ankara' da girmis olsaniz bile gonderim yeri olarak ucretsiz istanbul' u secebiliyorsunuz.

• @aysenalkan Aysen hanim, Ankara' da gorusmeye girseniz dahi posta gonderim yeri olarak istanbul' u secebilirsiniz. Bol sanslar simdiden

• ⭐⭐

@ryuzakitw neye göre açıp kapatıyorlar bilmiyorum ben randevu alacağımda ara dönemlerde kapandığına şahit oldum maksimum 1 hafta sürdü yada sürmedi eylülde başvurdum ekim içinde de zaten randevumu aralık 2024 taşımıştım

• Merhabalar B1/B2 kategorisi için Ankara’da Aralık 2025 için randevular mevcut. İlgilenen arkadaşlar varsa bakabilirler🙏

• carsamba sabah istanbul'da benim gorusme, onaylanirsa eger izmir'de pasaportu pazartesi gunune teslim alabilir miyim? yetisir mi?
    ona gore bilet alacam izmir'den donus icin.

• ⭐⭐

@ea1925 merhabalar 5 aralık görüşmem oldu 7 aralıkta dağıtıma çıktığının mesajı gelmişti tek sorun bulunduğum adrese 150km uzaklıkta bir ilçeye göndermeleri oldu bir kaç telefon görüşmesinden sonra il içi aktarma ile +3 günde bu şekilde beklemiştim

Forumda deneyimleri okuduysanız bir kaç arkadaşımızın 1 ay geçmesine rağmen hala postaya verilmemiş bu tarz durumla da karşılaşabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 129
  • 2381
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |