@ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@aysenalkan
Mülakatınız red ile sonuçlanırsa kurye hizmet ücretini iade talep edilemiyor diye biliyorum, teyide muhtaç bu bilgi.
Kişisel görüşüm PTT şubesinin teslim alma noktası olarak seçilmesi, ben kendi göçmen vize sürecinde ve aile büyüklerimin göçmen olmayan vize süreçlerinin tümünde pasaport teslim olarak şube seçtim. Şube teslim seçtiğinizde eşlerden birisi çocuklarının pasaportunu teslim alabiliyor ama eşler birbirinin pasaportunu teslim alamıyor. Her bir eşin PTT şubesine bireysel gitmesi gerekiyor veya birisi diğerine noterden vekaletname vererek eşlerden birisi teslim alabiliyor.
Teslimat süreci ile ilgili resmi bilgilendirme aşağıdaki gibi.
Ev veya İş Adresine Teslimat Hizmeti
-
Kargo paketinizi istenen adrese iki kez teslim etmeyi deneyecektir. Kargo teslimatı yapamazsa, belgelerinizi en yakın kargo şubesinden kendiniz alma seçeneğiniz olacaktır. 30 gün içinde teslim edilmeyen veya alınmayan pasaportlar ilk çıktıkları konsolosluk bölümüne geri iade edilecektir.
-
Bir ev adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.
-
Bir iş adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.
şube seçmek mantıklı gibi. yakınlarda şube bakalım.
ev-iş seçebilirim ama o an 2 kişi de evde ya da iş yerinde olmayabilir. noter vekaletname vs uğraştırıcı gibi.
şubeden alman sanki daha mantıklı duruyor.