@oprmngr detaylı cevabınız için çok teşekkürler
-
@dogucansevik Böyle başarılarınız varsa dv çekilişi beklemek yerine yetenek bazlı vize türlerine de bakabilirsiniz?
-
Arkadaşlar merhaba,
2023 yılında Work and Travel programı ile çalıştığım için SSN’im mevcut.5 Eylül’de ABD’ye giriş yapıp yaklaşık 15 gün kaldıktan sonra geri dönmeyi planlıyorum. Acaba ABD’ye giriş yapmadan önce SSS başvurusu yapmam mümkün mü? Yazacağım adresin bir önemi varmı arkadaşımın adresini yazsam sorun olur mu kartın postalanacağı adres ile aynı. Kışa doğru da Re-entry Permit başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bunun herhangi bir sorun yaratma ihtimali var mı? -
@oprmngr detaylı cevabınız için çok teşekkürler
-
@Muhtaradana merhaba beni de aydınlatabilir misiniz
-
@batuhanalgul-tr Ben askerlerle beraber calisiyorum. Ne zaman birlikte yemege ciksak, ya gelip hizmetlerinden dolayi tesekkur edenler oluyor, yada yemek ismarlayanlar 😊
-
Abi yeter 14 yıldır yapıyorum 🙂 gerek yok hahahaha @ayvalik10 ticaret devam .umarım bir gün .selamlar
-
Şu konulara baktınız mı? İşinize yarayabilir.
ABD'de Polislik
Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak -
@LordBolton yıl oldu 2023 bir şeyler ögrenebildinmi
-
teoride mumkun pratikte cok zor. federal kurumlar icin top secret clearance alabilmeniz gerekir bu da cok kapsamli bir sorusturma gerekir, 1 yildan fazla bile surebilir. bunun disinda fiziksel, zihinsel ve akademik olarak iyi durumda olmaniz gerekir. Minimum gereksinimleri karsilamak sadece basvurmaya yeter. Hepsi cok competitive ama ozellikle FBI icin cok iyi bi resume gerekir.
military veteran olmak, prior law enforcement experience sahibi olmak, yabanci dil bilmek, ozellikle law, accounting ya da computer diploma sahibi olmak onemli artilar.
-
@lordbolton ASVAB testi nedir? içinde söyledi:
ASVAB testi hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Saniyorum ki, sizin konunuz surasi:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak -
@crazycells Teşekkür ederin
Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
-
@cafecreme, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@Richmond sağlık testini geçtim. Lisans diplomam inceleniyor. Meps'te beni ESL ingilizce sınavına soktular. 69 aldım. 40 altı alsaydım yeniden girmem gerekiyormuş. 40-78 arası 16 haftalık İngilizce kursuna gitmek zorundaymış. 78 puan üstü direk Basic Training'e başlıyormuş. Bu da böyle bir bilgi. Bu arada İngilizce eğitim de Teksas Lackland Air Base'da imiş.
Selamlar bu ingilizce eğitimini alırken ailemi de götürüp disardan ev tutup onlarla birlikte kalabilirmiyim böyle bir hakkımız varmı?
-
@hsn-kartal hakkınızda hayırlısı olsun, müsait olduğunuzda imzanizi da güncellerseniz forum kullanıcılarına yol gösterir

-
@hsn-kartal Puanınız Düşük olduğu için size tek bir seçenek mi verdiler yoksa siz araştırmadan onların verdiği mesleğimi kabul ettiniz? Çünkü bazı yerlerde okumuştum istedikleri alanları size vermek istiyorlarmış dikkat etmek lazım.
Tam mesleğinizin adı nedir ?
Bir de Asvabtan 32 aldınız diğer yan dallarından kaç aldınız ?(CL - ST gibilerinden)Teşekkürler
-
Arkadaşlar 19 hafta esl kursu almam gerektiğini söylediler bu süreç tıpkı basic training gibiymiş toplamda tum egitimler 39 hafta surecek bu benim icin uygun degil ailemi bu kadar uzun süre yanliz bırakamam yarın benimle ilgilenen rütbeli ofise tekrar çağırdı bu konuyu konuşalım diye bakalım ne diyecek
-
@hsn-kartal 6 ayin altindaki egitimlerde, ailenizi yaninizda goturemiyorsunuz. O yuzden, en mantiklisi, aile bireylerinizi siz egitimdeyken Turkiye'ye gondermek olabilir.
-
@MySea evet baktığımiz zaman eğitimler teker teker 6 ay altı fakat totalde 39 hafta ve arka arkaya bilmiyorum nasıl yapacağım hersey yolunda giderse eğitim bitiş tarihi seneye ocak ortası ailem çok mağdur olabilir araştırıyorum belki ordunun sağlayacağı imkanlar olabilir
-
@hsn-kartal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@MySea evet baktığımiz zaman eğitimler teker teker 6 ay altı fakat totalde 39 hafta ve arka arkaya bilmiyorum nasıl yapacağım hersey yolunda giderse eğitim bitiş tarihi seneye ocak ortası ailem çok mağdur olabilir araştırıyorum belki ordunun sağlayacağı imkanlar olabilir
ozelden yazmissiniz cevapladim. ordu size evli oldugunuz icin BAH verecek yani ekstra kira parasi gibi dusunebilirsiniz. sizin zaten 39 hafta boyunca dogru duzgun bi masrafiniz olmayacak. ailenize rahat rahat yetecek bir miktar gelecek o sure boyunca.
-
@tfnsylmz evet kaygım zaten maddi olarak değil henüz burda 5. Ayımız tek başlarına bu kadar uzun süre bırakmak istemiyorum hepimiz askerlik yaptık ve rahat kafa ile yapmakla birseyin stresiyle yapmak arasında büyük fark var en geç 10 gün içinde planlama yapmam gerekiyor.Ekstra bir sorum var askerlik mevzusundan dolayı kira sözleşmesini erken fesih edebiliyormuyum sanırım böyle birsey varmış
-
@hsn-kartal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@tfnsylmz evet kaygım zaten maddi olarak değil henüz burda 5. Ayımız tek başlarına bu kadar uzun süre bırakmak istemiyorum hepimiz askerlik yaptık ve rahat kafa ile yapmakla birseyin stresiyle yapmak arasında büyük fark var en geç 10 gün içinde planlama yapmam gerekiyor.Ekstra bir sorum var askerlik mevzusundan dolayı kira sözleşmesini erken fesih edebiliyormuyum sanırım böyle birsey varmış
Simdiden alismak daha iyi olabilir cunku birlige katilip 1-2 ay sonra uzun donem deploy da olabilirsin ailenin gelemeyecegi sekilde. Bunlar askeriyenin gercekleri.
Basic training icin orders geldiginde onunla lease i bozabilirsin
-
@tfnsylmz national guard olursak deploy ihtimali yok oluyor değil mi ?
-
@alparslan34, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@tfnsylmz national guard olursak deploy ihtimali yok oluyor değil mi ?
Hayir, Reserves ve Guard’da deploy oluyor
-
@tfnsylmz egitimdeyken cuzzide olsa bir para odeniyor mu minimum ihtiyaclari karsilamak adina
-
@tfnsylmz Full time National guard olarak verilen eyaletimde görev alıyorum diye biliyordum. extrem durumlarda deploy edilme olmuyor mu ?
-
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
alparslan34
-
@tfnsylmz deploy oluyorsak sıkıntı tabi
-
@alparslan34, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
@tfnsylmz Full time National guard olarak verilen eyaletimde görev alıyorum diye biliyordum. extrem durumlarda deploy edilme olmuyor mu ?
O normal calisma duzeni zaten active duty’den farkli olarak. Bu deploy olmayacaginiz anlamina gelmiyor.
Kimi unit 3 senede bir kimisi 5 kimisi 8-10 senede bir yapabilir duruma gore. Siz o rotasyona hemen denk gelebilirsiniz ya da hic gelmeyebilirsiniz. 1 seneye kadar deploy olmayi goze almiyorsaniz orduya katilmayin Reserves ve National Guard dahil
-
@tfnsylmz merhaba, benim iletim gözünüzden kaçmış sanırım müsait olduğunuz vakit bakabilir misiniz acaba?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak/1843
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: R rezanclz
-
@rezanclz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
Merhaba, yaklasik 93 sayfa iletinin tamamini okudum ancak reserve hakkinda pek bir bilgi bulamadim. Henüz net bir karar veremedigim icin birkac sorum var. Öncelikle profilimi özetlemek istiyorum daha iyi tavsiyeler alabilmek icin;
21 yasimdayim önlisans siber güvenlik mezunuyum, cocuklugumdan liseye kadar futbol oynadim daha sonra boks ve fitness sporlariyla ugrasmaya basladim hali hazirda hala spor yapiyorum alkol sigara uyusturucu kullanmiyorum. Fiziksel kondisyonumun ve gücümün iyi oldugunu düsünüyorum (180 boy 87 kiloya sahibim)
Armye katilmayi düsünmekteki 2 ana sebebim var biri universite ücretinin ödenmesi, önlisans mezunu oldugum icin en azindan lisansa tamamlamak istiyorum. Bir diger sebep ise erken vatandaslik, biliyorum greencard holder ile vatandas arasinda fark yok ancak ben türkiyede siber güvenlik alaninda calisiyorum ve amerikada da siber güvenlige gecmek istiyorum arastirdigim kadariyla ordu disinda sivil firmalar da siber güvenlik alaninda calisanlarindan security clearence istiyor, yani meslegimi idame ettirmem icin bir an önce vatandas olmam sart gibi.
Simdi sorularim su;
Ben reserve national guard olarak katilmayi planliyorum, hem eyaletimde kalmak istiyorum hem de olur da kötü bir bölüge/is bölümüne denk gelirsem kontratim boyunca hapsolmak istemiyorum. Bundan dolayi active duty e pek sicak bakmiyorum. Reserve olarak min 3 yillik mi kontrat imzalayabiliyorum? Kontratim bittiginde vatandas olacagim icin direkt armynin cyber security alanina da gecmeyi düsünüyorum bu mümkün mü? Reserve olanlar da universite okumak isterse bu ödeniyor mu yoksa bu benefit sadece active duty icin mi gecerli? Son olarak benim profilime göre armye katilmak mantikli mi? Armye katilma istegimin bir diger sebebi ise olur da amerikaya tutunamazsam kontratim bitince cebimde vatandasligim oldugu icin türkiyeye dönüs yapip meslegimde iyice yükselip gelisip öyle amerikaya dönmeyi planliyorum, bunun icin re entry permiti de düsünüyorum ancak vatandas olmak cok daha garantiye almak gibime geliyor. @tfnsylmz @Richmond paylastiginiz bilgiler icin sizlere ayri tesekkür etmek istiyorum ve sizlerin de degerli yorum ve düsüncelerinizi almak isterim.
Reserves konusunda cok bilgim olmadigi icin daha once yazmamistim ama Reserves'in tum benefitlerini alabilmek icin 6 sene yapmak gerekiyor diye biliyorum active gibi degil. Vatandas olduktan sonra MOS degistirip cyber gecebilirsin birebir yapan Turk bi arkadasim var. Reserves universite oder evet.
-
@tfnsylmz sorun olmazsa arkadasinizin iletisim bilgilerini rica edebilir miyim? Armynin cyberi hakkinda soru soracaktim da
-
@tfnsylmz basic trainingden önce ESL kursu için order geldi zaten arka arkaya tarihleri ESL orderi ile de lease i iptal edebilirmiyim
Benzer Başlıklar
139
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k