@rezanclz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak
Merhaba, yaklasik 93 sayfa iletinin tamamini okudum ancak reserve hakkinda pek bir bilgi bulamadim. Henüz net bir karar veremedigim icin birkac sorum var. Öncelikle profilimi özetlemek istiyorum daha iyi tavsiyeler alabilmek icin;
21 yasimdayim önlisans siber güvenlik mezunuyum, cocuklugumdan liseye kadar futbol oynadim daha sonra boks ve fitness sporlariyla ugrasmaya basladim hali hazirda hala spor yapiyorum alkol sigara uyusturucu kullanmiyorum. Fiziksel kondisyonumun ve gücümün iyi oldugunu düsünüyorum (180 boy 87 kiloya sahibim)
Armye katilmayi düsünmekteki 2 ana sebebim var biri universite ücretinin ödenmesi, önlisans mezunu oldugum icin en azindan lisansa tamamlamak istiyorum. Bir diger sebep ise erken vatandaslik, biliyorum greencard holder ile vatandas arasinda fark yok ancak ben türkiyede siber güvenlik alaninda calisiyorum ve amerikada da siber güvenlige gecmek istiyorum arastirdigim kadariyla ordu disinda sivil firmalar da siber güvenlik alaninda calisanlarindan security clearence istiyor, yani meslegimi idame ettirmem icin bir an önce vatandas olmam sart gibi.
Simdi sorularim su;
Ben reserve national guard olarak katilmayi planliyorum, hem eyaletimde kalmak istiyorum hem de olur da kötü bir bölüge/is bölümüne denk gelirsem kontratim boyunca hapsolmak istemiyorum. Bundan dolayi active duty e pek sicak bakmiyorum. Reserve olarak min 3 yillik mi kontrat imzalayabiliyorum? Kontratim bittiginde vatandas olacagim icin direkt armynin cyber security alanina da gecmeyi düsünüyorum bu mümkün mü? Reserve olanlar da universite okumak isterse bu ödeniyor mu yoksa bu benefit sadece active duty icin mi gecerli? Son olarak benim profilime göre armye katilmak mantikli mi? Armye katilma istegimin bir diger sebebi ise olur da amerikaya tutunamazsam kontratim bitince cebimde vatandasligim oldugu icin türkiyeye dönüs yapip meslegimde iyice yükselip gelisip öyle amerikaya dönmeyi planliyorum, bunun icin re entry permiti de düsünüyorum ancak vatandas olmak cok daha garantiye almak gibime geliyor. @tfnsylmz @Richmond paylastiginiz bilgiler icin sizlere ayri tesekkür etmek istiyorum ve sizlerin de degerli yorum ve düsüncelerinizi almak isterim.
Reserves konusunda cok bilgim olmadigi icin daha once yazmamistim ama Reserves'in tum benefitlerini alabilmek icin 6 sene yapmak gerekiyor diye biliyorum active gibi degil. Vatandas olduktan sonra MOS degistirip cyber gecebilirsin birebir yapan Turk bi arkadasim var. Reserves universite oder evet.