-
Merhabalar dostlar,
Yaklaşık 3 aydır yokum. E malum, 3 ay yoksak güzel haberlerle dönelim dedik.
Curtis Morrison abimiz (çoğunuz Red Eagle Law olarak bilir) 10 Haziran'daki canlı yayınında DV-27 için resmen düğmeye bastı.
Olay nedir peki?
Curtis, şu an Ivanov v. Trump davasına bakan Yargıç Richard J. Leon'a, Temmuz ayında bir TRO (Geçici Yasaklama Kararı) talebiyle başvuracak.
Talep net: "Mahkeme, hükümeti DV-2027 programını başlatmaya zorlasın."
Dava zaten Yargıç Leon'un önünde, özet karar aşamasında. O karar çıkar çıkmaz (büyük ihtimal Haziran sonu), TRO başvurusu yapılacak.
Bu ne demek?
Boş boş beklemek yok. DV-27'nin akıbeti sonunda mahkemeye taşınıyor. Bu, şu ana kadar gördüğümüz ilk somut hukuki adım. Yani birisi bizleri de düşünmüş, şükürler olsun.
Strateji sağlam. Curtis, önce DV-26 kararını aldıracak (hükümetin politikalarının yasadışı olduğu büyük ihtimalle tescillenecek), sonra aynı yargıcın karşısına "DV-27'yi de başlat" diye çıkacak.
Trump baba "ben mahkeme tanımıyorum" falan derse, o kısmını bilemem tabii. Ama kanun diye bir gerçek var. O 55 bin kişiye "kazandın" demek zorunda. Ülkeye kabul vs. onlar başka konu, önce bir çekiliş yapılsın.
Zaman dar, farkındayım. Ama ortada kanun var ve birisi nihayet bu kanunu işletmek için harekete geçti. Bekleyip göreceğiz.
Her şey gönlünüzce olsun dostlar.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
ve işte Ankara performansının zeraleti malesef.
2nlTarih AF AS AB NA OC Güney Afrika Toplam
<2025-01-01 3 263 155 0 0 0 421
16.01.2025 0 22 11 0 0 0 33
14.02.2025 0 81 39 0 0 0 120 -
@Mehmet-ynd söyle daha anlaşılır olacaktır, Ankara’ya güvenmeyin


-
@ATS16 Tabloya bakınca sanki Türkler Türkiye'ye dosya taşımış gibi...Büyük fiyasko malesef....
-
@ATS16
bu şekilde ekleyemedim -
2025eu718* numara nasıl ankaradan mülakat alabilmiş anlayamadım.. ankaraya mail atsak daha hız ilerlermi diye düşünür oldum
illa dürtmek mi lazım :))) -
@Mehmet-ynd Selamlar..Ebeveynleri Viyana'dan vizelerini almış olan minik yavrumuzun mülakat randevusu bu..Detaylar ilerleyen zamanda......

-
Ankara ya agir yazmak istiyorum. Sonra vazgeciyorum. Kendi ulkemizde multeciyiz.
-
Nereye yerleşeyim sorusuna ışık tutabilecek bir site....
-
Ucretli yönlendirme yapıyor ilettiğiniz site, bu konuda (yerleşeceğiniz yerin eğitim, sosyo demografik yapısı, suç oranı, kira ortalaması, okul skorları vb) en objektif sonuçları bulabileceginiz site https://www.niche.com
-
@ATS16 Search kısmına şehri yazıp çok rahat ve ücretsiz olarak verilere ulaşabiliyorum. Niche yi biliyorum, hatta www.homes.com okul verilerinde niche ve great schools tan aldıklarını paylaşıyor. Özellikle map modunda layer ekleme özelliği çok işe yarıyor.
Özellikle crime seçeneğine bayılıyorum..
-
@Flight101 ABD içerisinden erişmek istediginizde sadece ücretli seçeneğini çıkarıyor, geographic access uygulaması var gibi gözüküyor.
Great Schools ile Niche arasında uyuşmazlıklar oluyor okul skorlarında özellikle, Niche daha güncel ve isabetli.
-
-
@Flight101 Homes.com’a ilave olarak Zillow, Redfin ve Apartments.com’u da paralel olarak filtrelemeniz yararınıza olabilir, bazen farklı ilanlar olabiliyor aynı bölgede farklı arama sitelerinde.
-
-
Yapay zekaya kafayı takan varmı benim gibi


.
vize kotası verilen vizeler (Issued) üzerinden hesaplanır, reddedilen başvurular (Refused) kotayı doldurmaz. Yani bir başvuru reddedildiğinde, o vize başka bir başvuru sahibine verilebilir.Kota İşleyişi:
-
Toplam 54.000 vize limiti var, ancak başvurular bu sayının çok üzerinde (yaklaşık 110.000 kişi seçildi).
-
Her bölgeye belirli bir kota ayrılır (Afrika, Asya, Avrupa vb.).
-
Bir kişi vizesini alırsa, kota azalır.
-
Reddedilen veya işlem tamamlanmayan başvurular kotayı etkilemez, bu vizeler diğer başvurulara kaydırılır.
Diyor yapay zeka
-
-
@Mehmet-ynd, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Yapay zekaya kafayı takan varmı benim gibi


.
vize kotası verilen vizeler (Issued) üzerinden hesaplanır, reddedilen başvurular (Refused) kotayı doldurmaz. Yani bir başvuru reddedildiğinde, o vize başka bir başvuru sahibine verilebilir.Kota İşleyişi:
-
Toplam 54.000 vize limiti var, ancak başvurular bu sayının çok üzerinde (yaklaşık 110.000 kişi seçildi).
-
Her bölgeye belirli bir kota ayrılır (Afrika, Asya, Avrupa vb.).
-
Bir kişi vizesini alırsa, kota azalır.
-
Reddedilen veya işlem tamamlanmayan başvurular kotayı etkilemez, bu vizeler diğer başvurulara kaydırılır.
Diyor yapay zeka
Yapay zeka AoS yapanları unutmuş, onlar da kotadan düşüyor. Yapay zekanın bahsettiği bütün bu verileri, bir önceki yılın son bülteninden öğrenebilirsiniz.
Mesela sizin dönemininizde yaklaşık 20 milyon başvuru vardı. Bu yıl 51.350 vize dağıtılacak, 54 bin değil.
Yapay zekadan daha çok ve doğru bilgi bulabileceğiniz bir yer, yesilkartforum

-
-
@deebee sıkılınca boşlukta saracak yer arıyor insan

-
şuana kadar ne kaç vize basılmış peki dvcharts.sitesini bir trlü çözemedım

-
@didemkrbck Sitenin en başındaki tabloda ilk sütun "issued" onaylanmış vize sayısını belirtir. Her satır bölgesel verileri son satır "Total" kısmı tüm dünyada basılmış vize sayısını verir...
-
Bu ileti silindi!
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

