Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@charon @aysy33

Konsolosluğa gidip gelmek için (en az 2 defa gidiyorsunuz şahsi başvuruda) bolca zamanınız var ise, konsolosluğa gidip gelirken yapacağınız masraf sizi rahatsız etmeyecekse, seyahatinizin gerçekleşmeşine var ve zaman ile ilgili endişeniz yok ise evet yurtdışından pasaport başvurusu yapmak daha ucuz.

Aşağıdaki ücretlendirme 2024 yılına ait, 2025 fiyatlarına zam gelmiş olsa gerek.

• ⭐⭐

@ATS16 yoo gösterdiğiniz belgede adrese teslim edilebileceği yazıyor.
    şahsi başvuru zorunlu gerçi. Ona yapacak birşey yok.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese selamlar, deneyimli kisilere bir sorum olacak. Nisan 2023 yilinda green card elime ulasti ve mayis sonuna dogru Turkiye'ye dondum maddi durumdan oturu. Mayistan itibaren 6 ayi gecirmeyecek sekilde amerika'ya giris cikis yapiyorum. En son gidisimde JFK havalimana gittim ve sorguya tutuldum. Uzun bir konusmanin ardindan memur, pasaportuma damga vurdu ve ARC yazisi ile baslayan rakamlar yazdi. Acikca uzun kalmazsam green carda veda edeceksin dedi. Bu o kalisimdan itibaren gecerli bir uyari miydi yoksa bir sonraki girisim icin mi emin degilim. Mart ayinda 6 ay dolmadan Amerika'ya kalici olarak tasinacagim. Kredi skorum mevcut ve cokta geliri olmayan bir amerika'da sirketim var kisacasi banka hesaplarim hareketli.

Kisacasi sormak istedigim soru Mart ayinda kalici olarak tasinmaya gidecegim ve herhangi bir sorun yasar miyim diye merak ediyorum. Herkese sevgiler.

• ⭐⭐⭐⭐

@hypecorn34

CBP memurunu Mart ayinda 6 ay dolmadan giriş yaparak Amerika'da kalici olarak tasinacaginiz yonunde ikna etmeniz gerekiyor kanıtları ile. Bu girisin son seyahatiniz olacağını destekleyebilecek kira kontratı, utility aboneliğiniz ve beyan edebileceğiniz faturaları mevcut mu?

• @hypecorn34 ARC yazisi bir problem degil. O Green kartiniz oldugunu belirten bir yazi. Alien Registration Card. Mart ayinda girdiginzde sorun yasamazsiniz Ama sorgu odasindan ama direkt sizi iceri alirlar. Kira konratinizi veya destekleyen ne belge varsa gosterirsiniz. Hatta cok sayida bavulla gireceksiniz muhtemelen onlarida gosterirsiniz.

• @ATS16 Tesekkur ederim detayli yanitiniz icin. New Jersey'de ev kiralamaya calisiyorum, uzaktanda olsa ev arayasindayim.

• Amerika'da bir sirketim var, cok kazanc saglamasa da bir baglayicilik olacagini dusunuyorum bunu evrak olarak goturecegim.

• Eger kira sozlesmesi yapabilirsem, onuda yanimda goturmeyi planliyorum.

Bunlar haricinde kredi skorumda mevcut, cokta olmasa hareketli bir banka hesaplarim var. Sizce bu gerekli belgeler goturulurse fayda saglar mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@hypecorn34 ABD’de hali hazırdaki her türlü aktif işleminiz ve orada yaşamaya hevesli/destekleyen kanitlayabileceginiz tüm evraklar girişiniz esnasında sürecinize destek/kanit olabilir ancak yine de son karar/takdir girişteki CBP memurunun.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• AMERİKA'DA YAŞAM - Yeşil Kartı Olanlar DİKKAT! Seyahat Etmek Artık ÇOK TEHLİKELİ!

• @hakisalapaki tamamen izlenme uğruna saçma sapan bir başlık giren klasik tiplemeler başlığa bak sanarsın cbpler elinde kelepçeyle bekleyip rasgele gclileri sorgu odasına çekip hapsediyor 😃 üşenmedim videoyu izledim deport edilme süreci başlayan insanların ve iltica davasını başlatan insanların ( bir nevi hakkında soruşturma açılmış insanlar gibi düşünebilirsiniz) yurtdışına çıkışlarının riskli olduğundan bahsedilmiş. Kaldı ki kaçakçılık yapan şebekeler bile mahkemeniz başladığında kafadan 8 9 sene türkiyeye gitmeyi unutun diyorlar. Uzun lafın kısası ülkeye gir çık yapmada herhangi bir sıkıntı yok.

• evet sonradan tekrar izleyince fark ettim.anlatıkları başka şeyler

• Bu ileti silindi!

• Ben 2024 Eylül ayına kadar ABD’de yaşıyordum ve iş dolasıyla Kanadaya geldim.2025 Mart ayında tekrar ABDye yerleşme planım var ancak 6 ayı biraz geçmiş oluyor. Bu arada şubat ayının başında günübirlik Niagara sınırından ABDye giriş çıkış yaptım (elimde ABDye gittiğimi kanıtlayan tek şey AT&T ziyareti) ancak görevli 6 ay süresinin sıfırlanmayacağını söyledi. Mart ayında ABDye (7ay ABD dışı kalmış olarak) temelli giriş yapsam bir sorun olur mu?

Ne tarz bi önlem almam gerekir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ipman bu durum tamamen neden ABD dışında kaldığınıza ve bunu nasıl açıkladığınıza bağlı aslında.
    CBP memurları bu durumda tek yetkili birim.
    abd dışındaki kalış sürenizin çok olduğunu duğunmuyorum, sorun olacağını da zannetmiyorum.
    yanınızda abd dışında kalış sebebinizi belgeleyecek her türlü dökümanı bulundurun ve artık temelli abd'ye yerleşeceğinizi belirtin.
    bol şans.

• @gucarslan Cevabınız için çok teşekkür ederim. Günübirlik ABD girişim sistemde görünür mü acaba? Ona göre bugün içinde (6. ayın son günü) Newyork’a gidebilirim birkaç günlüğüne. Benim için çok masraflı olur ama doğru olan buysa mecbur giderim bugün.

• ⭐⭐

@ipman bende aynı durumdayım 15 mart tarihine kadar abd gidemezsem 6 ay geçmiş olacak mayıs ayı başında gideceğim sorarlarsa mali müşavir olduğumu vergi dönemi sonu sonu 30 nisan olduğunu o yüzden mayıs başında gelmek zorunda olduğumu beyan edeceğim 1 yıldan fazla abd dışında kalmadığım için sorun çıkacağını zannetmem çıkarsada kader deyip memlekete dönerim

• @ipman o gunubirlik giris cikis tabiki sistemde gorunur. Gorunmezse zaten sinir guvenliginde bir problem var demektir:) Vatandaslik icinde sifirlanma soz konusu olmaz.

• @salih-atilla sorundan kastiniz nedir? Malum Trump devrinde kapida sorgu ile karsilasabilirsiniz ama bu sorunmudur tartisilir. Ayrica vatandaslikda sayac sifirlanabilir.

• @ipman

sayfasından son giriş çıkış kaydınız görünüyor mu baksanız iyi olur. Kanada Meksika vs. bazan sisteme işlenmiyor..

• @Yamtar merhaba ben defalarca girdim çıktım hiç kayıt bulunmuyor. bu sitenin greencardlıların kaydını da gösterdiğine emin miyiz

• ⭐⭐

@arnblt vatandaşlık süreci sıfırlansın benim için önemli değil sorun kusura bakma gc iptal derlermi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |