Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@Ozden-0 Ozden Hanim benim de sizin cevabinizi okurken gozlerim doldu yardimci olabildiysem ne mutlu bana. Cok tesekkur ediyorum guzel dilekleriniz icin umarim sizler de sikintisiz bir sekilde tamamlarsiniz yolculugunuzu 😊
-
@okokok Evet maalesef cok uzucu bir durum. Bize de herkes ilk once gidin hayatinizi kurun sonra gelir alirsiniz gibi soylemlerde bulundu. Sahiplendirin oraya kadar kedi mi goturulur diyen insanlar bile oldu. Maalesef evcil hayvani olmayanin anlayamayacagi bir durum insan evladindan vazgecer mi? Umarim diger kedinize de en kisa zamanda kavusursunuz :folded_hands:
-
@Ephedra Pet kargo konusunda bilgim yok ama ev kiralarken, belki bizim baktigimiz yerlere ozeldir ama iki evcil hayvandan fazlasini kabul etmiyorlardi. Eger ev kiralayacaksaniz bu durumu da goz onunde bulundurarak aramak isteyebilirsiniz evi.
-
@Ephedra, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
Merhaba, ABD'ye götürmek istediğim 5 kedim var. Tek başıma gideceğim için biraz sıkıntılı gibi duruyor. En uygun şartlarda 5 kedimi nasıl götürebilirim? Pet kargoları önerir misiniz? Pet kargoya versem kendi uçak saatimle pet kargo saatini denk getirmem mi gerekir?
5 kediyi tek başınıza götürebilmeniz mümkün değil, uçakların pet kısıtlaması oluyor. Örneğin THY kişi başı 2 pet’e izin verirken, bir uçuşta max 3 pet’e izin veriyor. En uygunu uçuş gönüllüsü bulmanız gibi görünüyor ama yine de aynı uçakla gelemezsiniz, kısıtlamalar sebebiyle.
ABD’de ise apartman kiralamak yerine, ev kiralamanız gerekir. Apartmanların da pet sayısı kısıtlamaları oluyor. Ev kiralarken de 5 kediyi duyunca kiralamak istemeyebilirler.
-
@deebee ev konusunu bir şekilde çözeceğim. pet kargolar 5 kediyi götürüyor. iletişime geçtiğim bir aracının verdiği bir bilgi bu. ama yalnız gideceğim için hem onların varış saatini hem de kendiminkini denk getirmem gerekir mi bunu sormamıştım. kedilerimin oraya ne kadar önce varması sorun yaratmaz? bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan var mı?
-
@sumeyyenur merhabalar, cok guzel anlatmıssınız teşekkür ederiz..bir sorum var: havalimanında veya aktarmada ayrıca bir ücret ödediniz mi? yoksa sadece thy ve tarım bakanlıgı ucretlerini mi ödediniz? cevap verirseniz cok sevinirim, tesekkurler
-
@tb19 biz aktarma yapmadik iki hafta arayla ilk once Istanbula sonra houstona ucus yaptik. Herhangi bir ucret odemedik sadece bilet alirken evcil hayvani ekleyip ucretini odedik. Yanlis hatirlamiyorsam iki kedi kabinde yolculuk icin ic hatlar 600 tl dis hatlara 6200 tl odeme yaptik.
-
Miami Havaalanı için Ağustos 2024'ten sonra köpek götüren oldu mu? Olduysa zorunlu tutulan brokerlar arasından hangisi ile çalışıldı? Tecrübelerinizi merak ediyorum. Bu konuda çok fazla bilgi yok o yüzden bilgisi olanlar mutlaka yazabilirse sevinirim.
-
@sumeyyenur peki öncesinde sadece kuduz aşısını yaptırdınız degil mi? onun dısında pet pasaporta işlenmesi gereken bi şey var mı? tarım ormandakilere sordum ancak herkes farklı bi sey soyluyor
-
@tb19, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
@sumeyyenur peki öncesinde sadece kuduz aşısını yaptırdınız degil mi? onun dısında pet pasaporta işlenmesi gereken bi şey var mı? tarım ormandakilere sordum ancak herkes farklı bi sey soyluyor
- 1 ayını doldurmuş, 1 yılını doldurmamış kuduz aşısı
- chip
- seyahat gününden max 2 gün önce, tarım ve orman'dan alınmış seyahat izin belgesi
-
@Ephedra teşekkür ederim süpersiniz
-
@tb19 rica ederim
-
@Ephedra maksimum yanınızda birisi varsa 2 kedi ona 2 kedi siz alıp anca öyle götürebilirsiniz ha bir de tarım ormandan belgelerini almayı unutmayın. Son olarak eğer kedilerinizi pasaportu sizin üstüne ve üçüncü tekil aile üyesi olmayan kişiler getirecekse hayvan kaçakçılığının önüne geçmek için vekâletname istiyorlar haberiniz olsun.
-
@Olkan-Oflaz-0 yok hocam, kimse olmayacak yanımda. 4 değil zaten 5 evlat var :)
-
Arkadaşlar köpeğimin geçem yıldan titrasyonu var şimdi tekrar kuduz aşısı olacak. Haziran ayında onu almaya Türkiye ye gideceğim.
Şimdi iki hafta sonra kuduz aşısı olduktan sonra kuduz aşısını yapan veterinerin dolduracağı belgeyi hemen mi doldurması gerekiyor. Yani nisan ayında belgeyi doldurup CDC izin formuna başvurmalı mıyım yoksa haziranda mı yapmalıyım -
@Rabia-Çakır Lutfen onceki mesajlara da bakiniz, grafik ve fotograflar ile sureci aktardik. Iyi yolculuklar.
-
@lumos çok güzel anlatmışsınız sağolun. Şu noktada soru işareti yarattı.
- İşlem dog permit
- İşlem uçak bileti almak
- İşlem cdc rabies vaccination form
- Amerikada ulaşılacak Kennel Club rezervasyonu
Ama ilk dog permitteki formda uçuş numarası soruluyor. O halde önce amerikaya uçak bileti alınıp sonra dog permite mi başvurulmalı ?
-
@Rabia-Çakır, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
- İşlem dog permit
- İşlem uçak bileti almak
- İşlem cdc rabies vaccination form
...
Ama ilk dog permitteki formda uçuş numarası soruluyor. O halde önce amerikaya uçak bileti alınıp sonra dog permite mi başvurulmalı ?
Rica ederim, ben sureci aktardiktan sonra bir sey degimemis gordugum kadariyle: o nedenle sizin de bakmis oldugunuz grafiklerde de belirttigim uzere:

Normalde bu kadar spesifik donus yapamiyorum ama sorunuz yanitsiz diye algilanmasin yeni forumdaslar tarafindan endisesiyle cevap vermeyi matikli buldum.Assagida bahsettilen 4. madde ile bir ilgim yoktur bu arada, sanirim o sizin sureciniz ile ilgili bir tercih, siz de paylasirsaniz seviniriz.
@Rabia-Çakır, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
...
4. Amerikada ulaşılacak Kennel Club rezervasyonuEsenlikler dilerim.
-
@lumos o halde uçak bileti endişesi ortadan kalkıyor. Kimsenin kafasını karıştırmıyım 4. Maddeyi sanırım abd deki varış yerindeki animal facility petlimo ile karıştırdım.teşekkürler 🌸🌸
-
@bernat merhabalar.22haziranda uçuşum var kedimin 2 gözü kör pasaport kuduz ve çipi var diger aşıları tam.tarım ormanlıgı aradım 48saat onceden sertıfıka alıcaksınız ve konsoloslugu arayın cdc ye randevu veya abd den sertıfıka gibi evrak gerekıyor mu kedi icin sorun dedıler. Ancak ulasamadım konsolosa.kedi icin köpekteki gibi cdc onayı ve randevusu gerekiyor mu? Birde titre lazım mı? New yorka incez.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum