Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @berilll merhaba evet siradaki islem amerikada cdc bulunan inis havalimanlarindaki cdc kurulusunun sitesinden form doldurup randevu olusturmak. daha sonra onlar sizi yonlendiriyor zaten gerekli evraklar ve bilgiler için.

• 16 ocaktan beri THY den biletime kopegimi ekletmek icin ugrasiyorum arkadaslar, CDC onayi vs tum evraklarim hazir fakat washinton DC havalimanindaki bir THY calisanindan onay bekliyorlar ve benden tum evraklari tekrar mail atmami istedi. aslinda THY icin sadece CDC onayi yeterli olmasi lazim ama sureci yokusa surmek icin elinden geleni yapiyorlar sanirim,

DULLES havalimanina kopek goturen ve konuyu cozebilmis birisi var mi aramizda?

yarin gece ucusumuz var boyle giderse biletimi iptal edecegim lufthansa cok daha kolay olabilir gibi duruyor.

• @Volkan-bey merhaba, geri dönüş yapıldı mı size yoksa ertelemek zorunda mı kaldınız biletinizi?

• Selamlar biz de iki kedimizle sağ sağlim ulaştık 😂 Amerika’ya taşınırken en büyük meselelerden biri iki kedimizi yanımıza almak oldu. Açıkçası başta gözümüzde çok büyüdü ama iyi bir planlamayla süreci hallettik. Artık öyle bir hal almıştı ki yeni bir ülke, ev, iş bulmak değil kedileri götürmek daha çok stres olmaya başlamıştı bana. Gereksiz gözümde büyütmüşüm siz öyle yapmayın ☺

Gerekli Belgeler ve Masraflar
    Kuduz aşısının 1 yıldan eski, 1 aydan yeni olmaması gerekiyor. Bunun dışında Tarım Bakanlığı’ndan belge almanız şart. Biz uçuştan önce bağlı bulunduğumuz ildeki Tarım Bakanlığına gidemeyeceğimiz için anneme vekalet verdik, o bizim yerimize aldı. Vekalet işlemi yaklaşık 1000 TL, sağlık belgesi ise hayvan başına 2500 TL tuttu.
    Normalde belgeyi alırken kedileri de götürmek gerekiyor ama biz durumu anlatınca anlayış gösterdiler. Bir hafta önce kedileri götürüp kontrol ettirdik, belgeleri de bir hafta sonra annem aldı ve bize getirdi. Amerika kediler için kuduz titrasyon testi istemiyor.

Uçuş ve Havaalanı Deneyimi
    Kedilerimizi taşımak için genişleyebilen astronot çantalardan aldık. Uçak içinde açamadık çünkü uçak full’dü, ama havaalanlarında genişletip onları biraz rahatlatabildik. THY’ye iki kedi için toplam 6200 TL ödedik ve ikisini de kabinde taşıdık. Çantalarıyla birlikte 8 kg’ı geçmedikleri için yanımıza almamıza izin verdiler.
    THY’nin bir kuralı var: Evcil hayvan taşıyan yolcular cam kenarında oturmak zorunda. Bu yüzden eşimle arka arkaya oturduk. Maraş-İstanbul uçuşunda görevliler, "Kedileriniz aynı aileden mi, kardeşler mi?" diye sordular. Biz de hayır dedik ve kedilerimizi ayrı yerlere yerleştirdiler. Amerika uçuşunda ise evet dedik ve böylece arka arkaya oturabildik.
    İstanbul Havalimanı’nda Pet Relief Area (evcil hayvan alanı) var ve gerçekten kullanışlı. Mama, su, tuvalet her şey düşünülmüş. Houston Havalimanı’nda ise çok aramamıza rağmen böyle bir alan bulamadık. İnternette olduğu yazıyordu ama o yorgunlukla bulamamış olabiliriz.
    Ülkeye girerken bize kediler hakkında hiçbir şey sorulmadı ve hiçbir belge istenmedi.

Sakinleştirici Deneyimi
    Veterinerimiz uzun uçuş öncesi kedilerimiz için sakinleştirici verdi. Kahramanmaraş-İstanbul uçuşunda bunu deneme şansımız oldu. 1,5 yaşındaki, daha stresli olan kedimize ilaç çok iyi geldi ve onu rahatlattı. Ancak, normalde sakin olan 4 yaşındaki kedimiz için denediğimizde tam tersi bir etki yaptı ve kediyi gereksiz strese sokarak vahşileştirdi. Eğer daha önce sakinleştirici kullanmadıysanız, uzun uçuş öncesinde kısa bir yolculukta mutlaka deneyin. Her kediye farklı etkisi olabiliyor.

Ev Kiralarken Pet Ücretleri
    Amerika’da ev kiralarken Pet Fee (evcil hayvan ücreti) ve aylık Pet Kirası gibi ek masraflar isteniyor. Bizim baktığımız yerlerde:
    Pet Fee: Evcil hayvan başına 400$ civarı ve geri ödemesiz.
    Pet Kirası: Hayvan başına aylık 20$ civarı.
    Ancak, eğer evcil hayvan Emotional Support Animal (ESA) olarak kabul edilirse, bu ücretler alınmıyor. Biz de therapyanimalhub üzerinden başvurduk. Yıllık kedi başı 130$ ödedik ve yeni bir ülkeye taşınmanın, evimizden, ailemizden, arkadaşlarımızdan ve işlerimizden ayrılmanın bizim için stresli olduğunu belirttik. Başvuru sonrası telefonla aradılar ve bu gerekçelerin fazlasıyla yeterli olduğunu söylediler. Kısa süre içinde belgeyi aldık, leasing ofise sunduk ve bu ek ücretlerden kurtulmuş olduk.

Sonuç olarak uçuş beklediğimizden zorluydu ama kedilerimiz sorunsuz şekilde bizimle geldi. Bizim için stresliydi ama sonunda kesinlikle değdi!

• @sumeyyenur Sümeyye hanım, siz bana bir hediye verdiniz şu an! Harikasınız, gözlerim dolarak okudum. İki kedimiz var, bazen uyku tutmadığında kalkıp hesap kitap yapıyordum, korkunç hikayeler yüzünden çok stresli bir süreç olacak sanıyordum. Bana güzel soğuk bir bardak su verdiniz içimin yangını söndü! Bu entryniz bana rehber olacak, çok teşekkürler emeğinize sağlık. Yeni hayatınızda bol şans ve mutluluk dilerim, sevgilerimle.

• @sumeyyenur benim de 2 kedim var, 2 tane ufak çocuk olduğu için ev, iş, çocuklar, yeni bir ülke hepsine yetişemeyeceğimizi düşünüp, aile bireylerine bırakma kararı aldık. Dün bir tanesini bıraktım ve o kadar üzgünüm ki.... Şu an evde olan annesi ve resmen bütün gün kolidora bakakaldı... Sizin adınıza çok sevindim.

• Merhaba, ABD'ye götürmek istediğim 5 kedim var. Tek başıma gideceğim için biraz sıkıntılı gibi duruyor. En uygun şartlarda 5 kedimi nasıl götürebilirim? Pet kargoları önerir misiniz? Pet kargoya versem kendi uçak saatimle pet kargo saatini denk getirmem mi gerekir?

• @Ozden-0 Ozden Hanim benim de sizin cevabinizi okurken gozlerim doldu yardimci olabildiysem ne mutlu bana. Cok tesekkur ediyorum guzel dilekleriniz icin umarim sizler de sikintisiz bir sekilde tamamlarsiniz yolculugunuzu 😊

• @okokok Evet maalesef cok uzucu bir durum. Bize de herkes ilk once gidin hayatinizi kurun sonra gelir alirsiniz gibi soylemlerde bulundu. Sahiplendirin oraya kadar kedi mi goturulur diyen insanlar bile oldu. Maalesef evcil hayvani olmayanin anlayamayacagi bir durum insan evladindan vazgecer mi? Umarim diger kedinize de en kisa zamanda kavusursunuz 🙏

• @Ephedra Pet kargo konusunda bilgim yok ama ev kiralarken, belki bizim baktigimiz yerlere ozeldir ama iki evcil hayvandan fazlasini kabul etmiyorlardi. Eger ev kiralayacaksaniz bu durumu da goz onunde bulundurarak aramak isteyebilirsiniz evi.

• @Ephedra, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba, ABD'ye götürmek istediğim 5 kedim var. Tek başıma gideceğim için biraz sıkıntılı gibi duruyor. En uygun şartlarda 5 kedimi nasıl götürebilirim? Pet kargoları önerir misiniz? Pet kargoya versem kendi uçak saatimle pet kargo saatini denk getirmem mi gerekir?

5 kediyi tek başınıza götürebilmeniz mümkün değil, uçakların pet kısıtlaması oluyor. Örneğin THY kişi başı 2 pet’e izin verirken, bir uçuşta max 3 pet’e izin veriyor. En uygunu uçuş gönüllüsü bulmanız gibi görünüyor ama yine de aynı uçakla gelemezsiniz, kısıtlamalar sebebiyle.

ABD’de ise apartman kiralamak yerine, ev kiralamanız gerekir. Apartmanların da pet sayısı kısıtlamaları oluyor. Ev kiralarken de 5 kediyi duyunca kiralamak istemeyebilirler.

• @deebee ev konusunu bir şekilde çözeceğim. pet kargolar 5 kediyi götürüyor. iletişime geçtiğim bir aracının verdiği bir bilgi bu. ama yalnız gideceğim için hem onların varış saatini hem de kendiminkini denk getirmem gerekir mi bunu sormamıştım. kedilerimin oraya ne kadar önce varması sorun yaratmaz? bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan var mı?

• @sumeyyenur merhabalar, cok guzel anlatmıssınız teşekkür ederiz..bir sorum var: havalimanında veya aktarmada ayrıca bir ücret ödediniz mi? yoksa sadece thy ve tarım bakanlıgı ucretlerini mi ödediniz? cevap verirseniz cok sevinirim, tesekkurler

• @tb19 biz aktarma yapmadik iki hafta arayla ilk once Istanbula sonra houstona ucus yaptik. Herhangi bir ucret odemedik sadece bilet alirken evcil hayvani ekleyip ucretini odedik. Yanlis hatirlamiyorsam iki kedi kabinde yolculuk icin ic hatlar 600 tl dis hatlara 6200 tl odeme yaptik.

• Miami Havaalanı için Ağustos 2024'ten sonra köpek götüren oldu mu? Olduysa zorunlu tutulan brokerlar arasından hangisi ile çalışıldı? Tecrübelerinizi merak ediyorum. Bu konuda çok fazla bilgi yok o yüzden bilgisi olanlar mutlaka yazabilirse sevinirim.

• @sumeyyenur peki öncesinde sadece kuduz aşısını yaptırdınız degil mi? onun dısında pet pasaporta işlenmesi gereken bi şey var mı? tarım ormandakilere sordum ancak herkes farklı bi sey soyluyor

• @tb19, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@sumeyyenur peki öncesinde sadece kuduz aşısını yaptırdınız degil mi? onun dısında pet pasaporta işlenmesi gereken bi şey var mı? tarım ormandakilere sordum ancak herkes farklı bi sey soyluyor

• 1 ayını doldurmuş, 1 yılını doldurmamış kuduz aşısı
    • chip
    • seyahat gününden max 2 gün önce, tarım ve orman'dan alınmış seyahat izin belgesi

• @Ephedra teşekkür ederim süpersiniz

• @tb19 rica ederim

• @Ephedra maksimum yanınızda birisi varsa 2 kedi ona 2 kedi siz alıp anca öyle götürebilirsiniz ha bir de tarım ormandan belgelerini almayı unutmayın. Son olarak eğer kedilerinizi pasaportu sizin üstüne ve üçüncü tekil aile üyesi olmayan kişiler getirecekse hayvan kaçakçılığının önüne geçmek için vekâletname istiyorlar haberiniz olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |