Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,

Amerika'dan basvurdugum Ingiltere vizesi surecini sizlerle paylasmak istiyorum:

Oncelikle asagidaki linkten basvuru formunu doldurmakla basladim. Isterseniz kaydedip sonra da devam edebiliyorsunuz

Formu doldurup submit ettikten sonra degistirmek mumkun olmadi. O yuzden dikkatlice doldurmanizi oneririm. Ben 6 aylik basvurmustum ve odemeyi online olarak kredi karti ile yapabiliyorsunuz. Bundan sonrasinda biometric (parmak izi ve fotograf) icin randevu almaniz gerekiyor. Normalde VFS Global yetkili kurum bunun icin ve hem biometric hem de evrak yukleme icin size yardimci olan paketleri var. Ancak, fiyati cok yuksekti ve ben ucretsiz olarak yapmayi sectim.

Formu ilk doldurmaya basladiginizda size bir reference number veriyorlar ve bu onemli, cunku sisteme bununla giris yapabilyorsunuz. (https://atlantis-abs-uk.vfsglobal.com/sign-in).

Evrak yukleme, ek hizmet alimi gibi secenekler yukaridaki vfs linkinden yapiliyor. Ben Boston'dan basvurdugum icin dosya gonderimi ve sonrasindan pasaportun bana gonderilmesi icin kargo hizmetini satin almistim. Boylece size UPS'den kargo etiketi geliyor email olarak.

Biometric randevusunu da yukaridaki VFS linkinden alabiliyorsunuz. Eger VFS'den almiyorsaniz randevuyu, sizi USCIS Application Support Center'a yonlendiriyor. Biometric randevu sonrasi, USCIS size imzali ve damgali bir kagit veriyor.

Evrak Yukleme:
    VFS'nin portalindan yukledigim evraklar:

• Vize basvuru formu

• Green card kopyasi

• Pasaportun ilk iki sayfasinin kopyasi

• Is yerinden seyahat tarihlerimi ve maasimi gosteren belge

• Banka hesap hareketlerimi gosteren belge (maas hesabi)

• Son 3 pay stub

• Seyahat amacimi ve planimi gosteren bir mektup

• Otel ve ucak konfirmasyonlari

• Document check list diye bir formlari var. Onu da doldurup imzaladiktan sonra yuklemistim.

Yukleme sonrasi, yukarida yazdigim evraklar, biometric dokumani (USCIS'den aldigim), document check list ve pasaportumu VFS' nin New York adresine gonderdim. Kargo uzerine daha onceden hizmet olarak satin aldigim etiketi yapistirdim. Bu arada pasaportun size gonderilmesi icin zarfin icine de ayri bir kargo etiketi koymaniz gerekiyor. Kargo hizmeti satin aldigim icin bana hem gidis hem de donus etiketini satin alma sonrasi indirmistim.

VFS'nin linkinden sureci takip edebiliyorsunuz. Ayrica, UPS kargo takibi yaparak, evraklarin ne zaman teslim edildigini de gorebilirsiniz.

Evraklar VFS'ye ulastiktan 10 gun sonra UPS'den adima gonderi olduguna dair bir email geldi. Girip bakinca VFS gozukuyordu ve ertesi gun pasaport elime ulasti. Bu arada sadece document check list ve biometric kagidini almislar. Tum evraklari geri gondermisler 🙂

Seyahat tarihim 14 Subat'ti ve vizem 14 Ocak tarihinde basliyordu. Hem ABD'den cikarken hem de London'dan girerken green card soruldu. London'dan donerken check-in sirasinda Green Card soruldu. Ucaga binis oncesi ilave bir guvenlik kontrolu yoktu

Umarim sizler icin faydali olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@datanist

Merak ettiğim bir konuydu, emeğinize sağlık. Esim için başvurmayı düşünüyordum bende, benim UK vizem var. TR seyahatlerimde hem stopover yaparak yorgunlugu azaltmak hem de ABD kalkış - İngiltere varış ve İngiltere kalkış - TR varış havayolları arası fiyat rekabetini değerlendirmek için bende araştırıyordum konuyu.

Benzer Başlıklar

• 13
  • 87
  • 31
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |