Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.8k 874

  • @hadi-BE gene kaçırdık desene 🙂 🙂 birikim yapmaya başlayalım kalan eksiğim 4.971.048,22USD 🙂

  • ⭐⭐

    @hadi-BE Çok daha ucuz onlarca yol varken 10 milyon kişiye satması imkansız :)) Adam şovmen. EB5 ile $1.050.000 yatırımla aynı sonuca ulaşılıyor zaten. $5M getiren adam da ertesi gün Uber yapmayacak sonuçta 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @hadi-BE Geçen bir youtube kanalına denk geldim adam Nijeryalı. Sitem etmiş youtube kanalı açmış ya 100 yada 200 bin dolar kanaldan biriktiği gibi parayı basıp bir ülkenin pasaportunu almış artık istediği gibi vizesiz dolaşıyordu.

    Bence bu 5 milyona oturum işi çok mantıklı değil abd ye vizesiz giren bir ülkenin pasaportuna daha ucuza sahip olunabiliyor 😁 Bu arada afrikada bir ülke buldum togo diye bizim kayseriden ufak herhalde onlar bile e-vize ile vizesiz uçuyor abd ye

    Herhalde nasıl olsa kimsenin uçak bileti almaya parası yok ülkede diye vizesiz yapmışlar 😁


  • @Riethian EB5 programı kaldırılacak, bu gold card yerine geçecek

  • ⭐⭐

    @zakaria Bunun için bir kaynak var mı?
    USCIS sitesinde böyle bir bilgi yok.

    EDIT: Haber kaynaklarında gördüm doğrudur. Bekleyip göreceğiz yapabilecekler mi.

    https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-fifth-preference-eb-5/eb-5-whats-new


  • ben dv 2026 için başvurudan sonra aldıgımız kodu kaybettim onu nasıl bulabilirim sitede unuttuma basınca dv2025 için yapıyor


  • @westly dv2026 sonuçlarını açıklandığında unuttum seçeneği çıkacak oradan yapabilirsiniz

  • ⭐⭐

    Haziranda gitmeyi düşünüyorum geçen ay baktığımda 80k civarlarında olan biletler bugün 50k düşmüş mayıs da sonuçlar açıklanmadan da bileti alıp almama konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım 🙂

    image.png


  • Green card mevzusunu sallayın, şu an elinizde hiç bir şey yok, olmayan bir şey için fırsatı kaçırmayın. Olsa bile 50-100bin harcayacaksınız, green card için çok etkili bir rakam değil.

    Bu arada yerinizde olsam aktarmalı alırdım, 8-10bin daha uyguna gelirdi.
    Tabi bu bir tercih meselesi.

    Bu seçeneklerden de ikinci uçuşu alırdım, iniş saati olarak uygun, diğer seçeneklerde otele gidip yatacaksınız, boştan yere 1 gece parası.

    Newyork efsanedir. Almazsanız pişman olursunuz:) Şimdiden iyi eğlenceler.

    @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Haziranda gitmeyi düşünüyorum geçen ay baktığımda 80k civarlarında olan biletler bugün 50k düşmüş mayıs da sonuçlar açıklanmadan da bileti alıp almama konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım 🙂


  • @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Haziranda gitmeyi düşünüyorum geçen ay baktığımda 80k civarlarında olan biletler bugün 50k düşmüş mayıs da sonuçlar açıklanmadan da bileti alıp almama konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım 🙂

    image.png

    bagaj konusuna dikkat edin.


  • @T-C-Kubilay-Dikici daha önce @denizci10 beyin deneyimlerini okudum. ABD'ye yerleşmeden önce gitmiş bir kaç şehri gezmiş, oralarda ev okul iş vs aramış, ona göre uygun olan şehirde yerleşme kararını almış.
    Lottery'nin sonuçları kesin olmadığı için bence beklemeyin. Bileti alın, gidip gezersiniz size uygun olanı belirlersiniz fikir olşturursunuz. GC kazanırsanız zaten ekimden önce mülakatlar başlamayacak, hele ki CN numaranız yüksekse ne zaman aktif olacak da belli değil. AOS yapmaya düşünüyorsanız yine CN aktif olması beklemeniz gerek.


  • @zakaria kesinlikle yerleşmeyi düşündüğüm yeri görmeyi çok isterdim büyük bir kararlar alıp gitmeyi düşündüğümüz bir yer sonuçta ama ülkemizdeki kuru da düşündüğümüzde böyle bir tatil bana en azından 3ile 4 bin usd geleceğini düşünüyorum

    Olurda gc kazanırsak dosya taşıma yapmamız gereke bilir yada dediğiniz gibi aos yapmak gerekecektir. bunların maliyetleri ortada

    Özetle amerikaya öyle yada böyle gideceğim tatile yada göçmen olarak bileti şimdi alırsam 50k ama mayısda sonuç olumsuz olur alırsam kaç olcağını bilmiyorum diğer kafamı kurcalayan noktada 50k biletimi aldım mayısda çıkar gitmezsem biletimi iptal edersem ççok ciddi rakamlar kesiyorlar.


  • @T-C-Kubilay-Dikici Thy genelde pahalıya bilet satıyor google flights üzerinden uçuşlara bakmanızı öneririm aktarmalı başka bir ülkeden başka havayoluyla alsanız daha ucuza gelecektir


  • @T-C-Kubilay-Dikici sıkıntı cıkmaz dimi ya dalgınlıkla bilgisayarı sıfırlayınca gitti


  • @cttl aktarmalı alınca 10k kar oluyor o rakam içinde değmez. saat seçersem gündüz orada olacağım şekilde olanı seçeceğim.

    @minnesota özellikle ona dikkat ettim onda sıkıntı yok.

    @newbie97 Aktarmalı biletler şuanki bilet fiyatları arasında 10k oynuyor değmez saatlerce beklemeyi stresi yaşamaya birde THY gerçekten kaliteli hizmet sunuyor.

    @westly Yok yok sıkıntı yok mail adresini unutma yeter 🙂


  • Herkese günaydın iyi bir hafta sonu diliyorum.
    sanırım dv2027 cekılış cok farklı olacak gibi,
    sanki önümüzdeki senekı cekılışde basvuru sartları değişecek gibi


  • @shadow-sharks-0 inşllah ücretli olur en azından gitmeyecekler başvurmamış olur.


  • @T-C-Kubilay-Dikici Çekilişe katilim ücreti vs konusu tarihte hiç olmadi. Çekilisi kazandiktan sonra mali yeterlilik zaten sorgulanan bir konu. Ortalala 20 Milyon kisinin her yil basvurdugu bir cekiliste 55000 kisi secmeleri icin basvuru ucreti alacaklarini hic sanmiyorum. Diyelim $100 basvuru ucreti aldilar. Bu Amerikan hukumeti icin cerez parasi. Ucretli olunca kazanma sansi artar seklinde dusunmek hatali. Amerikanin aradigi minimum lise mezunu, suc kaydi olmayan ve saglik sorunu olmayan 55000 kisi secmek. $100 verdigi icin insanlar daha istekli veya isteksiz olmazlar. Nepal in daginda yasayan kisi icinde, Afrikanin colunde yasayan kisininde Amerikan ruyasini yasama sansi, firsat esitligi vurgusudur bu cekilis. 10.000$ yapalim. Parayi verenler gelsin gibi bir kafayla olusturulmus bir cekilis degil. Daha derin bir konu.


  • @T-C-Kubilay-Dikici artık ücretmi yapar baska bir seymı yapar bilmiyorum ama bu kadar göçmenlerle ilgi yenilik yaprken cekılısı pas gecmez.adam amerikada doğum yapanlardan tut , eb5 kaldırcam diyor


  • @minnesota eğer gerçekten sadece gitmek isteyenlerin başvuracağını düşünürsek kesinlikle haklısınız ama o kadar çok çevremde duyuyorum ki sadece şansını denemek için başvuranları buda maalesef beni keşke paralı olsa düşüncesine itiyor. DV24 DE iş yerimdeki kız başvurdu kazandı sonuçlar açıklanmadan nişanlısı ile ayrıldığı için ailesi kız başına gidemezsin dediler diye gitmedi bunu normal kaşılıyorum kız kardeşim bana dediki bana da başvur dedim çıktı gidecek paran imkanın var mı yok eee o zaman neden başvurayım. iş yerimden belki 10 kişi bana da başvur ddediler hepsini tanıyorum konyadan en fazla çıktıkları yer alanya oda 220km olduğu için yok gidemezler yapamazlar olur tamam dedim başvurmadım baş vur demelerinin sebepleri sadece ücretsiz olduğu için yoksa gideceklerinden değil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum