Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @petitsutlac çok tşk ederim cevabınız için

• @ksk88 tskkr. immigrant vize oldugu sonuc konsolosluga gidecek,,konsolosluk bilgilendirecek bizi

• @ksk88, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@CaliGirl- ceac a yüklenen bazı belgeler için evet tercüme istendi (doğum raporu,evlenme cüzdanı vs ) ama ankara elçilik için zaten o belgelerin asılları yanımızda olmalı e devletten çıkan belgelerin ingilizce çıkartılma şansı mevcut ben dosyalarımızı hem türkçe hem ingilizce olarak hazırladım elçilikte bizden isteyecekleri sponsorumuzun vergi kayıtları , bizim adliye ve nüfus kayıtlarımız olacak daha önce girenlerin tecrübeleri bu yönde

Şu kısmı anlayamadım. Doğum raporu ve evlenme cüzdanı için CEAC neden tercüme istedi? Bu belgelerin aslı zaten Türkçe. Ben CEAC sisteme yönergede yazdığı gibi aslını, yani Türkçe olarak yükledim ve kabul edildi. Mülakata giderken de aynı şekilde aslını (Türkçe) alıp gideceğim. Ayrıca, e-devletten sadece Adli Sicil kaydını İngilizce çıkartabiliyorsunuz, diğer belgelerin (vukuatlı nüfus kaydı, vb.) İngilizce çıkartılma şansı yok. Siz bu Türkçe belgeleri ayriyeten tercüme mi ettirdiniz?

Sponsorun gelir belgelerinin tamamı İngilizce, o doğru.

• @petitsutlac Yukarıda yazdığım mesaja istinaden, siz de kendi civil dökümanlarınızı hangi dilde verdiğinizi paylaşabilir misiniz rica etsem? Sanıyorum yine bir bilgi karışıklığı oldu.

• @CaliGirl-0 tabiki hayır her evrakı tercüme ettirmedik . Sadece oğlum amerikadan ilk müracatı yaparken evlilik cüzdanımızı , oğlumuzun doğum belgesi (hastane raporu)gibi evraklar tercümeli istendi öyle yüklendi sisteme

• @CaliGirl-0 o söylediğiniz evrakları bizde türkçe olarak götürüyoruz dosyamızda mülakata sizin söylediğiniz şekilde gireceğiz bizde

• @CaliGirl-ayrıca mülakat deneyimini paylaşabilirseniz seviniriz bizde 3 nisanda gireceğiz şimdiden teşekkürler

• @CaliGirl-0 ayrıca haklısınız bu konularda bilgi kirliliği çok biz ilk yüklemelerde ayrıca evrakları kaymakamlıktan apostil ettirerek oğluma göndermiştik oda öylece yükledi

• @ksk88 Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Bizim mülakat 20 Mart'ta. Gelişmeleri paylaşırım. İnşallah hepimizinki güzel geçer.

• @ksk88 tskkr,sonuc cikinca bildiricekler bize,,pasaportlari postalyin diye

• @CaliGirl-0 Belittiğiniz gibi Adli Sicil Ingilizce e-devlet, geri kalan dokümanlar Türkçe yükledik. DQ olmadan önce bizden istenen tek evrak oldu o da Evlilik Cüzdanınin Ingilizce tercümesi idi. Yeminli tercüme ve apostilli noter tasdikli olarak yükledik ve gönderdik.

Bu arada iyi haber paylaşayım, eşimin pasaportunu geçen hafta elçiliğe göndermiştik, "ready" olan status pasaport ellerine geçince 3 gün " adminstrative processing " oldu, bugün " Issued" oldu kargoya verildi ,yarın elimize geçer. Sizin başvurularınızın da hayırlısı olmasını dileriz.

• @petitsutlac Hayırlı olsun.
    Ben evlilik cüzdanının aslını (Türkçe) tarayıp yükledim, o şekilde DQ yaptılar.

• Arkadaşlar, bunu çıkarttırmaya gerek var mı sizce? Pre-interview document checklist'te yazıyor ama beraberinde immigrate etmeyen veya petitioner olmayan çocukların da vukuatlı nüfus kaydının istenmesi mantıksız geldi. Anne babanınkinde görünüyorlar zaten.

- Original or certified copies of birth certificates for all children of the principal applicant (even if he or she is not accompanying).

Mülakata girmiş anne babalardan yorum rica ediyorum.

• @CaliGirl-0 biz e devletten alamadik cocuklar adina. O yuzden nufus mudurlugund gidip kendimiz ve cocuklarimiz adina vukuatli nufus kagidi cikarttirdik. Onlari yukledik sisteme. Mulakata gittigimizde sormadilar ama yukledigimiz icin mi sormadilar onu bilmiyorum.

• @Manushaqe İmzanızdaki vize türünüze bakarak çocuklarınızın da sizinle beraber göç ettiğini tahmin ediyorum. Doğru mudur?

• @CaliGirl-0 dogru, cocuklarla birlikte goc edecegiz

• @CaliGirl-0 gerek yok sormadilar

• 11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi verildi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .

• @ksk88, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi verildi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Birkaç sorum olacak izninizle.

• Doktor muayenesine siz ve eşiniz beraber mi girdiniz? Yoksa ayrı ayrı mı?
    • Aşı dökümanı e-mailinize hemen gönderildi mi?
    • 800 doları muayene ücreti olarak mı aldılar? Meblağı çok yüksek buldum. Nakit mi ödediniz?

• @CaliGirl- muayeneye ayrı ayrı aldılar yapılan aşıların maili hem bana hem eşime ayrı ayrı bugün geldi onların çıktılarını alıp abd ye girişte yanımızda bulunduracağız evet 800 dolar bizede fazla geldi ama yapacak birşey yok ücretleri elçilik belirliyor dediler ücreti dolar olarak ödedim ama isteyen kredi kartı kullanabiliyor

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 251
  • 31
  • 2735
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |