ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@chemistontheroad case number welcome letter ile geliyor.
-
@chemistontheroad size/avukatiniza nvc'den dosyanizin alindiğina ve beklemeniz gerektiğine dair bir ileti gelmedi mi? Orada case number yer aliyor. I-140 kabul edilmis sizin, künyenizden bunu anliyorum
-
@finalhope EB1 current olduğu için welcome letter almışsınız. NIW 'da önce NVC Case Number ve Invoice ID Number içeren bir bilgilendirme geliyor (current değilse ki eskiden NIW'da hep current imiş), welcome letter bu mu bilemiyorum ve bilgilendirmede cutoff tarihine kadar beklemek gerekeceği söyleniyor. Sizdeki durum da böyle değil mi @Hilal 2
-
@dandanakan01 evet. Welcome letter'da case number ve invoice id bilgileri var.
Benim case number ANK2024XXXXXX şeklinde.
-
@dandanakan01
Bu mail geldi evet, bekleme süresi uzun olduğundan beklememiz gerektiği yazıyor. ANK ile başlayan kod varmış. Beklemek dışında bir işlem yapmayacağımı düşündüğüm için çokta dikkat etmemişim bu maile :)
Bugünkü konuşmalardan sonra kafama takılan bu mail üzerinden 1 yıl geçtiğinde bir hatırlatma maili veya herhangi birşey yapmamız gerekecek mi? -
@chemistontheroad inquiry form aracılığıyla belli aralıklarla durumun ne aşamada olduğu sorulabilir, ben bir defa yazmıştım, kısa süre içinde yanıt verdiler:
"We will notify the petitioner, principal applicant and attorney of record when this petition is eligible for further processing.
.
.We sent that information (either by physical mail or email) as part of your first Welcome Letter.
.
.
If your visa petition is currently processing at the National Visa Center, do not let more than one year pass without contacting NVC. If a period of one year passes from the last date of contact (by telephone, mail, or e-mail) with NVC, all submitted fees and documents expire. If this occurs, the fees must be paid again and documents must be resubmitted in order to continue the immigration process.
DO NOT mail original documents to the National Visa Center. You will need to bring these to your visa interview at the U.S Embassy or Consulate. "Demek ki bize gönderilen Case Number ve Invoice ID Number içeren bilgilendirme, welcome letter benzeri idi. NVC'ye ödemenin aktif olması için bulleten'de tarihlerin ilerlemesini bekleyeceğiz.
-
@dandanakan01 Merhaba ben de ilk defa yazıp sormak istiyorum hangi mail adresine yazıp sorabiliriz ve hangi bilgilerimizi yazıp yollamamız gerekiyor
-
@Duygu-Çelik
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html
konsolosluk mülakatının zamanını öğrenmek için ben de şansımı denedim
-
@okokok gerçekten mi ne dediler ? Hangi bilgileri yazıp yolluyoruz onlara
-
@Duygu-Çelik önceki mesajda yazdığım gibi sadece ‘şansımı denemek’ istedim, önden planlandı ve mail gelmedi ise mülakat tarihini belki öğrenebilirim diye yolladım. Daha önce yaşanmış tecrübeye istinaden yapmadım.
-
@okokok çok teşekkür ederim evet sonradan detaylı okuyunca gördüm
-
@chemistontheroad evet hocam, you dont need to take any action vb. gibi bir iafde vardi, PD current olunca tekrar iletisime gececekler diye anladim ben ve hic bir sey yapmadim.
-
Bir sorum olacak, EB2-NIW basvurumda dahil olan oglum su an 10. sinif Lise ogrencisi.
Bu yaz giris yaptigimizi varsayarsam Amerikada Lise'ye devam etmesi nasil mumkun olabilir?
Bir de Turkiye'de 4 sene olan Lise Amerikada nasil 3 sene olacak bu konuda tecrubesi veya dusuncesi olan var mi? -
@meke Amerika da lise süresi aynı Türkiye de de olduğu gibi 4 sene. Burda devam etmesinde bir sorun olmaz. Transkript, aşı vs belgeler isterler kayıt için. Dil problemi bir süre yaşayabilir onu da sonra anlatacaktır. Benim oğlum lise 2 yi bitirdikten sonra burda lise 3 e başladı. Hiçbir sorun yaşamadı. Yalnız İngilizcesi iyiydi gelmeden. Bence hiç endişe etmeyin. Buraya geldikten sonra herşey zamanla yoluna gidiyor.
-
@meke ingilizcesi çok iyi değilse isterseniz tekrar 10. sınıftan başlayabilir.
-
Çok teşekkür ederim.
İngilizce B2/C1 seviyesinde Toefl sonuçlarına göre. -
@dandanakan01 siz evrakları NVCye postaladınız mı DQ yani evraklar tam bildirimi aldınız mı?
-
@Hilal-2 yazmışlar hocam: You do not need to contact NVC to keep your case active if you have received notification your case is documentarily complete. bence ds260 formu açtırmak gibi bie durum yok ancak evlenen boşanan vs açtırır bence
-
@meke Merhaba benim kardeşim de de şöyle bir durum oldu 5-6 sene önce lise 3 veya son sınıf olması lazım o sıra Amerika’ya gittik isterseniz kaldığı yerden devam etsin isterseniz liseyi baştan başlayabilir dediler herhangi bir İngilizce seviye sormadılar kardeşim yeniden başladı liseye ve dil konusun da çok yardımcı oldular zorluk çekmedi o kadar
-
@begumm hayır henüz evrak iletme aşamasına gelemedim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum