Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @chemistontheroad evet hocam, you dont need to take any action vb. gibi bir iafde vardi, PD current olunca tekrar iletisime gececekler diye anladim ben ve hic bir sey yapmadim.

• Bir sorum olacak, EB2-NIW basvurumda dahil olan oglum su an 10. sinif Lise ogrencisi.
    Bu yaz giris yaptigimizi varsayarsam Amerikada Lise'ye devam etmesi nasil mumkun olabilir?
    Bir de Turkiye'de 4 sene olan Lise Amerikada nasil 3 sene olacak bu konuda tecrubesi veya dusuncesi olan var mi?

• @meke Amerika da lise süresi aynı Türkiye de de olduğu gibi 4 sene. Burda devam etmesinde bir sorun olmaz. Transkript, aşı vs belgeler isterler kayıt için. Dil problemi bir süre yaşayabilir onu da sonra anlatacaktır. Benim oğlum lise 2 yi bitirdikten sonra burda lise 3 e başladı. Hiçbir sorun yaşamadı. Yalnız İngilizcesi iyiydi gelmeden. Bence hiç endişe etmeyin. Buraya geldikten sonra herşey zamanla yoluna gidiyor.

• @meke ingilizcesi çok iyi değilse isterseniz tekrar 10. sınıftan başlayabilir.

• Çok teşekkür ederim.
    İngilizce B2/C1 seviyesinde Toefl sonuçlarına göre.

• @dandanakan01 siz evrakları NVCye postaladınız mı DQ yani evraklar tam bildirimi aldınız mı?

• @Hilal-2 yazmışlar hocam: You do not need to contact NVC to keep your case active if you have received notification your case is documentarily complete. bence ds260 formu açtırmak gibi bie durum yok ancak evlenen boşanan vs açtırır bence

• @meke Merhaba benim kardeşim de de şöyle bir durum oldu 5-6 sene önce lise 3 veya son sınıf olması lazım o sıra Amerika’ya gittik isterseniz kaldığı yerden devam etsin isterseniz liseyi baştan başlayabilir dediler herhangi bir İngilizce seviye sormadılar kardeşim yeniden başladı liseye ve dil konusun da çok yardımcı oldular zorluk çekmedi o kadar

• @begumm hayır henüz evrak iletme aşamasına gelemedim

• Merhaba,
    Bu başlıkta @meli adlı kullanıcı vardı. Anladığım kadarıyla kullanıcı adı silinmiş, eski kullanıcı şeklinde görünüyor yazışmalarda.
    @meli EB-2 NIW miydi yoksa EB-1A mıydı?

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim 🙂

• @finalhope EB-2 olması lazım hocam. Premium process yapmıştı sanırım.

• @finalhope Hocam EB2 ve PP idi. Welcome letter bekliyordu.

• Merhabalar, ben yaklaşık 1 sene önce B1/B2 vizesine başvurmuştum ve haftaya randevum var. Altı ay önce de EB kategorisine vize başvurum oldu; dolayısıyla B1/B2 formunda göçmen vizelerimle ilgili bir bilgi vermemiştim. B1/B2 vize görüşmesinde, vize memuru sormasa bile, ben EB1 ve EB2'den bahsetmeli miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

• @mrkc Selam sorarlar büyük ihtimalle. Bize sormuşlardı; "green card başvurunuz oldu mu?" şeklinde.

• @finalhope hocam, DQ tarihlerimiz yakın, konsolosluk interview ne kadar surede veriliyor acaba? siz estimated 4 Apr yazmışsınız, bu konuda bilginiz var mi?
    EB1A
    Approved: 24 Nov 24
    NVC Welcome Letter: 5 Dec 24
    DQ: 24 Jan 25

• @hBrd merhaba hocam. Gerçekten DQ tarihlerimiz çok yakın 🙂 Foruma hoş geldiniz.

Benimki sadece tahmin ve iyi dilek temennisi.

Eli kulağındadır 🙂

• @hBrd foruma hoş geldiniz. EB1-A başvuran birini görmek mutlu etti.

Premium Processing yaptınız mı?
    Başvurunuzu Türkiye'den bir avukatla mı gerçekleştirdiniz?

Mülakat maili ve konsolosluk görüşmesi için tahmini bir süre hakkında bir bilginiz veya araştırmalarınıza dayanan bir öngörünüz var mı?

• @finalhope çok teşekkürler, umarım tahmininiz gibi veya yakın tarihlerde IL alırsınız/alırız 🙂

• @okokok hoşbulduk :),

• PP oldu,
    • US attorney,
      süre konusunda bir bilgim yok, umarım süreç hepimiz için gönlümüze göre olur. Bu forum bilgi paylaşımı konusunda çok bilgilendirici olmuş, diğer başlıklarda farklı vize kategorilerinde bizim için de geçerli olabilecek süreçleri görebiliyoruz.

• Herkese merhaba uzun süren AP sürecimizin sonunda vize basılı pasaportlarımız elimize ulaştı temmuz gibi giriş yapmayı düşünüyoruz. Henüz alanımla ilgili bir iş kabulum yok Indeed ve diğer siteler üzerinden yerleşmeği düşündüğümüz Dallas, TX bölgesinde iş bakıyorum bekleyen herkesin bir an önce güzel sonuçlar almasını dilerim

Benzer Başlıklar

• 5
  • 1519
  • 3164
  • 1055
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |