@ata06, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@Karagoz Evet benimde oyle bir dusuncem var fakat ben yinede denemek istiyorum. Denial verilse bile en azindan yarin bir gun denemedigim icin pismanlik duymayip yinede denemistim derim.
Amerikali bazi gocmenlik avukatlari gorus olarak soyle diyor : Jail time ile prison time ayni degildir , kisi bende oldugu gibi mahkeme sonuclanana kadar jail de tutulabilir fakat prisonda aldigi ceza ile ilgili prisonda hicbir vakit gecirmedigi icin ayri bir degerlendirmeye alinabilir. Buna ragmen en onemlisi ne tur bir suc kategorisinde yargilandigidir. Misal uyusturicu gibi suclardan yargilandiysaniz neredeyse sansiniz hic kalmiyor diyorlar. Elbette bunun ABD icinden greencard basvurusu icin oldugunu belirtmekte fayda var.
Benim anladigim gunun sonunda insiyatif tamamen konsolosluga ait yani onlar onayda verebilir redde verebilir bilemeyiz. Her ne kadar Turkiyede sicilim temiz olsa bile ben durustce en bastan daha sorusturulmadan once konsolosluk calisanina ben Japonyada tutuklu yargilandim ve cezam suspend edilip serbest birakildim nedenide sudur deyip isin dogrusunu soyleyecegim. Sonrasi mulakat memurunun takdiri.
En doğrusunu yapıyorsunuz, Konsolosun ne karar vereceğini bilemeyiz, o yüzden sonuna kadar mücadele etmek lazım. Siz tüm dokümanlarınızı yeminli tercüme ile hazır bulundurun, kararlar, kanun maddeleri, policd certificate takdir onların. Bildiğim kadarıyla şöyle yapıyorlar, sizin suçunuzun ABD’de karşılığına bakıp, kıyaslıyorlar.
Sizden ricam imzanızı da şu şekilde güncellemeniz, sürecinizde bol şanslar!