Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @biophys aynen evet Hocam durum aynı. 2024 sonrası başvurularda DQ olan olmadı henüz bildiğim kadarıyla. DQ olduktan sonra 1 yıl içerisinde mülakata girmeniz gerekiyor aksi takdirde ds260 başvrunuzun yenilenmesi gerekiyor diye bir bilgi vardı burada, bu yüzden bu durum aslında bizim yararımıza.

Benim tahminim bizim Welcome Letter mailimiz sonraki fiscal yearda gelecek.

• @chemistontheroad hocam günaydın, bu bilgiyi nerede gördünüz çünkü benim bildiğim şu ana kadar Green Card aşamasını geçen hiçbir arkadaşımız DS260ını yenilemedi, aynı eski doldurduğunu verdi, hatta zamanında sorduğumuzu hatırlıyorum kendilerine. Fakat emin olduğum bir başka nokta var, 1 yıl la ilgili,

.

I would like to contact NVC to keep my immigrant case active.

To keep your case active, do not let more than one year pass without contacting NVC. To do so, you can submit fees and/or documents through the Consular Electronic Application Center (CEAC), https://ceac.state.gov/iv. Each time you access your case in CEAC, your contact date will be updated. If one year passes from the last date of contact with NVC, all submitted fees, forms and documents will expire, and your case will begin the pre-termination process.

You do not need to contact NVC to keep your case active if you have received notification your case is documentarily complete.

Bu buradaki çoğu arkadaşla ilgili diye düşünüyorum.

• @Hilal-2 burada okudum gibi hatırlıyorum, ama gönderdiğinizle karıştırmış olabilirim. Bu durumda ücretleri tekrar yatırmak gerekiyor.

Açıkçası, bu süreç benim için ilk baştaki anlamını yitirmeye başladı, bu yüzden artık çok sıkı takip edemiyorum.

• @chemistontheroad Yanlış bilmiyorsam 1 sene konusu: size welcome letter geldikten/grren card numrası atandıktan sonra gereken işlemleri yapmazsanız süreci yeniden başlatmanız gerekir gibi bir durum. 1 sene içinde welcome letter gelmez/green card numarası verilmez ise tekrar süreci başlatmanız gerekir, değil. Ben böyle hatırlıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşırsa burada netleştirmek açısından çok iyi olur aslında

Ben de motivasyonumu kaybettim, yine de green card sürecini tamamlayıp duruma bakacağım

• @Hilal-2 yani ücreti ödeyin, belgeleri gönderin, CEAC sistemine arada login olun ve bizimle iletişimde kalın eğer hala DQ olmadıysanız. eğer DQ olduysanız, herhangi bir ek işleme gerek yok. böyle mi anlamalıyız hocam?

• @dandanakan01 Yukarıda koyduğum travel stateden anladığım, eğer DQ iseniz birşey yapmanıza gerek yok. Fakat değilseniz ve NVC ile bir yıldan fazladır iletişim kurmadıysanız fee,documents, forms sonlanıyor. O nedenle bir yıla yaklaşınca onlarla inquiry formla iletişime geçmeniz gerek. Benim anladığım bu, youtubeda da bununla ilgili videolar bile var.

• @dandanakan01 Hatta sistem arada kendini update ediyor iletişim zamanınız NVC ile dolayısıyla belirleniyor sanırım.

• @Hilal-2 Ben https://ceac.state.gov/ sisteminden case number ile log-in olduğumda AT NVC mesajı alıyorum.

Ben daha önce bunu deneyimlemişim, unutmuşum. haklısınız inquiry form ile kendimizi arada hatırlatmamız lazımmış.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4702/abd-de-bir-i̇ş-teklifi-gerektirmeyen-green-card-başvurusu-eb-2-veya-niw/2713

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   D dandanakan01 

• @dandanakan01

hocam buraya giriş yapmak için kullandığınız case number nedir? Benim elimde şuan Receipt number dışında bir numara yok?

• @chemistontheroad case number welcome letter ile geliyor.

• @chemistontheroad size/avukatiniza nvc'den dosyanizin alindiğina ve beklemeniz gerektiğine dair bir ileti gelmedi mi? Orada case number yer aliyor. I-140 kabul edilmis sizin, künyenizden bunu anliyorum

• @finalhope EB1 current olduğu için welcome letter almışsınız. NIW 'da önce NVC Case Number ve Invoice ID Number içeren bir bilgilendirme geliyor (current değilse ki eskiden NIW'da hep current imiş), welcome letter bu mu bilemiyorum ve bilgilendirmede cutoff tarihine kadar beklemek gerekeceği söyleniyor. Sizdeki durum da böyle değil mi @Hilal 2

• @dandanakan01 evet. Welcome letter'da case number ve invoice id bilgileri var.

Benim case number ANK2024XXXXXX şeklinde.

• @dandanakan01
    Bu mail geldi evet, bekleme süresi uzun olduğundan beklememiz gerektiği yazıyor. ANK ile başlayan kod varmış. Beklemek dışında bir işlem yapmayacağımı düşündüğüm için çokta dikkat etmemişim bu maile 🙂
    Bugünkü konuşmalardan sonra kafama takılan bu mail üzerinden 1 yıl geçtiğinde bir hatırlatma maili veya herhangi birşey yapmamız gerekecek mi?

• @chemistontheroad inquiry form aracılığıyla belli aralıklarla durumun ne aşamada olduğu sorulabilir, ben bir defa yazmıştım, kısa süre içinde yanıt verdiler:

"We will notify the petitioner, principal applicant and attorney of record when this petition is eligible for further processing.
    .
    .

We sent that information (either by physical mail or email) as part of your first Welcome Letter.

.
    .
    If your visa petition is currently processing at the National Visa Center, do not let more than one year pass without contacting NVC. If a period of one year passes from the last date of contact (by telephone, mail, or e-mail) with NVC, all submitted fees and documents expire. If this occurs, the fees must be paid again and documents must be resubmitted in order to continue the immigration process.

DO NOT mail original documents to the National Visa Center.  You will need to bring these to your visa interview at the U.S Embassy or Consulate. "

Demek ki bize gönderilen Case Number ve Invoice ID Number içeren bilgilendirme, welcome letter benzeri idi. NVC'ye ödemenin aktif olması için bulleten'de tarihlerin ilerlemesini bekleyeceğiz.

• @dandanakan01 Merhaba ben de ilk defa yazıp sormak istiyorum hangi mail adresine yazıp sorabiliriz ve hangi bilgilerimizi yazıp yollamamız gerekiyor

• @Duygu-Çelik

konsolosluk mülakatının zamanını öğrenmek için ben de şansımı denedim

• @okokok gerçekten mi ne dediler ? Hangi bilgileri yazıp yolluyoruz onlara

• @Duygu-Çelik önceki mesajda yazdığım gibi sadece ‘şansımı denemek’ istedim, önden planlandı ve mail gelmedi ise mülakat tarihini belki öğrenebilirim diye yolladım. Daha önce yaşanmış tecrübeye istinaden yapmadım.

• @okokok çok teşekkür ederim evet sonradan detaylı okuyunca gördüm

Benzer Başlıklar

• 5
  • 1
  • 60
  • 3164
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |