Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @caner1245 zaten bültenler kapalı olduğu için avukat premium process in pratikte bir faydasını göremeyeceksin, boşuna para verme dedi. Bizde normal başvuru yaptık

• @finalhope @mrkc evet EB-2 idi.
    Çok teşekkür ederim destekleriniz için, şimdi sürecin devamını heyecanla bekliyoruz

• Bugün sağlık muayenemizi tamamladık. Normalde randevumuz 11:00’deydi ama erken vardığımız için 09:00 gibi gittik. Kalabalık olmadığı için bizi erken alabileceklerini söylediler.

Muayene Süreci:
    1. Giriş ve Kayıt (4. Kat):
    • Pasaportları teslim ettik.
    • Yetişkinler için COVID aşı kartı, çocuklar için aşı karnesi istediler.
    2. Kan Testi (5. Kat):
    • Kan verdik ve toplamda 3.400₺ ödeme yaptım (2 kişi için).
    3. Röntgen (3. Kat):
    • Akciğer röntgeni çekildi.
    4. Aşılar ve Muayene:
    • Sırayla içeri alındık. Hepimizi Handan Ungan muayene etti.
    • Toplamda 5 aşı vardı ve bize 4 iğne yapıldı.
    • Çok sayıda sağlıkla ilgili soru sordular ama hepsine “hayır” diyerek geçtik.
    • Çocukları da muayene ettiler, onlara 2 aşı yapıldı.
    5. Ödeme ve Son İşlemler:
    • 38.400 TL 2 yetişkin 2 çocuk için ödeme yaptım.
    • Vize türümüz gereği sağlık raporunu bize vermeyeceklerini, doğrudan konsolosluğa göndereceklerini söylediler. Ancak aşı raporunu çıktı almamız gerektiğini, ülkeye girişte sorulabileceğini belirttiler.
    • Raporların ertesi gün saat 12:00’ye kadar e-posta ile gönderileceği söylendi. Şehir dışından geldiğimizi belirterek üç kez teyit ettim ve bir sorun olmadığını, dönebileceğimizi söylediler.

Genel olarak işlemler yoğun ama sistematik ilerledi. Çocuklar aşı sırasında biraz ağladı, özellikle bizim soyunmamızı istedikleri için onlara da soyunması gerektiğini söylemiştim, neyseki onların soyunmasına gerek yokmuş. Böylece bu süreci de sorunsuz tamamladık.

GÜNCELLEME: Mail ertesi gün gelir demişlerdi ancak 3. günün sonuna doğru geldi.

• Mart 2025 vize bülteni yayınlandı. Benim PD ile FAD aynı güne geldi, file ederken siz bari bakın 1 günle kim bilir kaç zaman bekleyeceğiz.

• @okokok okokok hocam öncelikle hayırlı olsun.sağlıkla ilgili olan sorular sözlü mü soruluyor yoksa bir kağıt konuyor önünüze ve o kağıtta uygun seçenek mi işaretleniyor?

• @Megadeth tek tek sözlü olarak soruyor. Hatta o kadar hızlı sordu ki bazılarına ‘hayır’ derken bile yetişemedim. O ara 4 tane aşıyı da yapıyor kaşla göz arası 🙂

• @nimble EB2 NIW mart bülteninde current tarihi 15 May 2023 oldu. PD'si bu tarihten önce olanlara (hocalarımıza) hayırlı olsun.

• @finalhope Hocam sanırım çok içten dilemişsiniz bizim current olmamızı hatırlıyorsanız söylemiştiniz. Teşekkürler, güzel ve samimi dileğiniz ve temenniniz oldu:)

• @nimble Evet hocam can sıkıcı. Ama sanırım bir sonraki bültenle kurtarabilirsiniz, çünkü April tam çeyrek asıl orada ben büyük bir atlama bekliyordum. Umarım sizinki orada geçer beklemeden.

• @Hilal-2 hocam çok mutlu oldum. En kısa zamanda interview letter almanız dileğiyle. Mart ya da Nisan gibi olabilir mi acaba?

Ben de interview letter bekleme aşamasındayım. NVC işlemleri ve sonrasını firmadan bağımsız kendimizin yürütebilecegini sizin yazilarinizdan güç alarak yaptım hocam. Hep birlikte süreci en kısa sürede bitirmek dileğiyle.

• @finalhope Sanırım Mart, Nisan çağırılırız. Yüksek ihtimal aynı zamanda gelir interview emaillerimiz. İnşallah sağ salim sorunsuz alırız Green Cardlarımızı.

• @Hilal-2 PD current olduktan sonra Interview emaili ne kadar sürede geliyor acaba? 3-4 ay civarı mıydı? Daha kısa mı?

• @pelinoaydin daha önce @pointcloud un şöyle bir değerlendirmesi var. https://yesilkartforum.com/forum/post/464253

Buna göre current olduktan sonra 1-2 ay içinde gelme ihtimali çok yüksek.

• Current olan arkadaşları tebrik ederim. Sonunda biraz ilerleme olması sevindirici, umarım biraz daha ivmelenir.

• Ben hala sanirim cok cahilce sorular soruyorum ama, DQ olmak icin 260 in doldurulmasi gerekiyor ve bunun icin NVC den welcome letter gelmesi gerekiyor diye anlamistim. Ama burda PD date lerinden 6 ay sonra DQ olan EB2 basvurulari var, orasi kafami karistirdi. Bana ve avukata NVC sadece PD current olmadigi icin bekleyin tarzinda bir mail geldi bir Case numarasinin atandigi. Benimle ayni PD tarihinde en yakin sizinki gozukuyor sizde de durum ayni mi? @chemistontheroad .

Benim PD Ocak ayi sonu 2024

• @Hilal-2 merhaba hilal hanım benim eb3 ama merak ettiğim için yazmak istedim çeyrek asıl Nisan ayı için mi demek istediniz yoksa belirli bir ay var mı mali yıl başlangıç biliyorum ama çeyreği de mi var :))

• @pelinoaydin Konsolosluk kendi parametrelerine göre değerlendirip karar verip, uygun gördüğünde çağırıyor. Süresini bilemeyiz.

• @Duygu-Çelik Merhaba, Fiscal year her yılın Ekim ayında başlıyor ve 4 quarter yani çeyrek var diğer fiscal year a kadar. Genellikle büyük atlamalar bültende çeyreğin ilk ayında oluyor. Ekim, Ocak, Nisan, Temmuz. Ben onu söyledim. Ama tabi USCIS kendi değerlendirmelerine, parametrelerine, imkanlarına göre bülteni bültendeki cut-off dateleri belirliyor. Bu bültenden de gördüğümüz gibi tahmini net olan şeyler değil:)

• Current olan arkadaslari tebrik ederim, bulten ilerlemesi acisindan 45 gun kaldi benim de current olmama. Olumlu ve umutlu bakiyorum, Baskan secim donemine gelince 3 ay kadar zaman kaybettik ancak Nisan veya en gec Mayis bultenlerinde 30 Haziran 23 tarihi current olacak diye dusunuyorum. Boylece yaz aylarinda randevu daveti gelecek ve yaz sonu Amerika'ya giris yapacagima inaniyorum.

• @biophys DQ olmak için önce welcome letter alınması ve daha sonra DS260 formunun ve bir takım belgelerin NVC'ye gönderilmesi ve onaylanması gerekiyor. Türkiye'de IVP yapıyorsanız bakmanız gereken aylık bültendeki Dates for Filing chart, buradaki cutoff tarihi sizin PD tarihini geçince welcome letter ile green card numarası (eğer hala varsa) size iletiliyor. Çoğunlukla NVC bu cutoff tarihinin PD tarihini geçmesini beklemiyordu, lakin şu an- en azından benim forumdan izleyebildiğim kadarıyla- 2024 NIW başvurularında green card numarası alabilen olmadı. bir süredir NVC tarafında işler yavaşladı NIW için. sizin gördüğünüz PD'den 6 ay sonra DQ olabilmek mazideki altın günlerde kaldı gibi görünüyor. özetle, beklemeye devam

Benzer Başlıklar

• 60
  • 1
  • 5
  • 1055
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |